Etiquetes

28/4/12

Guanyar, guanyar i guanyar | CE l'Hospitalet - Ontinyent CF (diumenge, 18:00 hores)

Han passat 15 dies des de l'èpica i agònica victòria sobre l'Andorra per 3-2. Quinze dies sense futbol de debò, del que ens agrada (més enllà que els dos millors equips del món no juguin la final de la màxima competició del seu continent). Quinze dies en què, tot i no haver jugat, les regles del joc han canviat; per bé. L'Hospi afronta demà contra l'Ontinyent la primera de les tres finals que li resten al campionat regular i les matemàtiques són ben senzilles: tres victòries li asseguren, mínim, ser entre els quatre primers facin el que facin els rivals que hi ha virtualment per sota (Llagostera, Badalona, Lleida Esportiu, Olímpic i Reus). Evidentment, caldrà pensar en derrotar l'Atlètic Balears i l'Olímpic, però abans caldra fer passar per la pedra un Ontinyent penalitzat per una situació extraesportiva tan clàssica al futbol espanyol com estressant per un planter farcit de bons jugadors, d'homes experts en el futbol de bronze i als quals una mala segona volta en el plànol esportiu han resituat en una incòmoda tretzena posició a només cinc punts del 16è classificat. Amb tot, res ha de servir per excusar la obligació i la necessitat de l'Hospi per tancar la 36a jornada amb 60 punts i amb una major esperança de ser als bombos del sorteig del 14 de maig.

L'Ontinyent
Sort encara del triomf contra el Teruel. Un gol d'Álex Cacho de penal al poc de començar el partit van lligar tres punts cabdals per un Ontinyent que començava a patir per la seva existència esportiva després d'11 jornades sense guanyar. De fet, els de Granero només han guanyat dos partits al camp en aquesta segona volta (l'altre, 1-0 al Sant Andreu a finals de gener). Amb aquests registres, o amb el que recorda que els de la Vall d'Albaida només han marcat dos gols a domicili des del passat mes d'octubre, no sorprèn veure com s'ha complicat la vida un equip fet per lluitar pel play-off d'ascens fins la darrera jornada i a qui els constants problemes extraesportius (ecoòmics), juntament amb els discutibles plantejaments d'un tècnic, Roberto Granero, que no ha sabut treure suc d'una plantilla amb un potencial brutal (especialment a domicili), han conduït els valencians a una situació delicada que es podria convertir en alarmant si el Zaragoza B derrota el Badalona i afronten el partit de demà a l'Hospitalet a només dos punts de la setzena plaça. Qui els ho havia de dir?!

Segurament els d'Ontinyent van tocar fons amb la vergonyosa derrota per 4-0 a Saragossa fa tot just un mes. Des d'aleshores, 5 punts de 9 possibles han donat una mica d'aire als de Granero, que tot i disposar d'un assequible partit per tancar la Lliga al camp del Manacor, volen fer els deures abans d'hora per salvar la temporada a nivell esportiu i traslladar la pilota dels deures econòmics als dirigents de l'Ontinyent. Roberto Granero, que ja sap què és guanyar a l'Estadi (0-1 amb el Benidorm l'any passat), podrà tornar a comptar amb Juan Navarro un cop complert el partit de sanció contra el Teruel. El mateix motiu, però, impedirà el concurs d'Óscar López, expulsat diumenge passat i que no viatjarà a l'Hospitalet com tampoc ho farà el lesionat Fernando Béjar. En principi, la resta de la plantilla estaria en bona condició física per enfrontar-se a l'Hospi, inclòs el sempre perillos Javi Salero.

Possible onze inicial de l'Ontinyent: Alberto, Diego Alegre, Álex Cacho, Juan Navarro, Raúl, Urrea, Iván Forte, Javi Salero, Gio, Kikín i Javi Gómez.

L'Hospi
Pel que fa al bàndol riberenc el gran dubte és de quina manera haurà afectat l'aturada de quinze dies a un equip que d'una banda es va espolsar bona part de complexos amb la victòria contra l'Andorra, en què més enllà de la descàrrega d'adrenalina que va suposar la remuntada amb l'agònic gol de Cirio, la segona part va mostrar el camí de tot el que aquest equip és capaç de fer, de crear i de provocar quan de debò creu en les seves possibilitats. Va ser necessari veure's acariciant el no res, quedar-se pràcticament sense opcions de play-off, veure les orelles al llop per reaccionar d'una, diguem-ho, punyetera vegada i tornar a confiar en el potencial d'un equip que, sempre ho hem dit, està dissenyat per fer grans coses aquesta temporada. L'aturada, d'una banda, pot haver apaivagat aquesta explosió de confiança, però també ha d'haver servit com a període de neteja, de purificació, de recol·locació de sentiments i de regeneració física.

En aquest sentit, però, sembla que els dubtes segueixen a l'ordre del dia, ja que al llarg de la setmana jugadors com Manel Viale, Iván Hammouch o Albert Vega 'Peque', que ja no hi van ser davant l'Andorra, han seguit manifestant algunes molèsties físiques que fan dubtar de la seva entrada a la convocatòria de demà contra l'Ontinyent. Tampoc no hi serà Lucas Viale, que fa quinze dies veia la desena groga de la temporada i també haurà de descansar. En risc de suspensió també hi ha Pol Llonch i David Corominas, que amb 4 grogues cadascun es perdrien el partidàs al camp de l'Atlètic si fossin amonestats demà. Dubtós el segon, sembla factible que Pol Llonch torni a ocupar el lateral dret per quart partit consecutiu per poc que Hammouch i Peque no estiguin al cent per cent. L'altra novetat podria ser la de Marc Pedraza, també recuperat de la lesió que va patir a Paterna fa tres setmanes.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Pol Llonch, Dani Guillén, Castaño, Manel Gómez, Rubén García, Pitu, Cirio, Aday, Osado i David Prats.

L'àrbitre
Un autèntic clàssic, possiblement el més veterà de tots, serà l'encarregat de xiular aquest CE l'Hospitalet-Ontinyent. El col·legiat de Las Palmas, Adrián José Suárez Betancor ha estat designat pel Comitè per la direcció de l'encontre entre riberencs i ontinyentins, juntament amb els seus assistents i companys de col·legi Manuel Jesús Socorro Suárez i Saúl Serrano Rodríguez. A Segona B des de ni més ni menys que la temporada 1997-1998 (!), Suárez Betancor ja ha dirigit un total de sis partits amb tres victòries de l'Hospi, dos empats i una sola derrota, en un Badalona 5-1 Hospi (2005-2006) i amb una actuació més que discutible amb l'equip riberenc salvat i un Badalona que es proclamava campió en aquell partit. Aquest curs ja ha xiulat un total d'11 partits a Segona B amb un balanç de 7 victòries locals i 4 de visitants (cap empat). Promig 'habitual' d'amonestacions a la categoria (6,45 per partit) i 6 expulsions en el que portem de campionat són les altres dades sobre un clàssic del futbol de bronze.

Els precedents
Serà la vuitena vegada que l'Ontinyent CF visiti l'Hospitalet en partit oficial; de fet, sempre que Hospi i Ontinyent s'han enfrontat ha estat en partit de Lliga i a Segona Divisió B. Fins ara, els valencians només han aconseguit un triomf a l'Hospitalet, al vell Municipal, però per un contundent 0-3, en un dels pocs partits que Jaume Barris va viure com a president del CE L'Hospitalet (22 d'octubre de 1995). Històric també va ser el darrer partit que Hospi i Ontinyent van disputar a l'antic camp de l'Hospi: triomf d'1-0 pels de Moya amb un gol d'Òscar Ollés, que dues setmanes després també marcaria el primer gol al camp actual. A l'Estadi, quatre partits: tres victòries de l'Hospitalet (totes per la mínima) i un empat a dos gols.

2010-2011 - Segona B - L'Hospitalet 3-2 Ontinyent
Eloi Fontanella 49', Saavedra 67'pp, Christian Alfonso 74' / Javi Rubio 16', 38'
2007-2008 - Segona B -
L'Hospitalet 1-0 Ontinyent
Toni Velamazán 61'
1999-2000 - Segona B - L'Hospitalet 2-2 Ontinyent
Miki 9', Fido 78' / Funes 5', Javi Porras 67' (pen)
1998-1999 - Segona B - L'Hospitalet 1-0 Ontinyent
Ollés 57'
1997-1998 - Segona B - L'Hospitalet 0-0 Ontinyent
1995-1996 - Segona B - L'Hospitalet 0-3 Ontinyent
Chuli 39', 45' (pen); Alberto 84'
1994-1995 - Segona B - L'Hospitalet 1-1 Ontinyent
Tost 92' / Chuli 80'

1 comentari:

  1. No queda otra que ganar, como bien dice el titular que ha hecho Cristian. A priori, creo que puede ser el rival más peligroso, porque puede ser el único que se este disputando algo (suponiendo que este fin de semana gane el Baleares, y veremos a ver lo que sucede con el Olímpic). ¿Lucas Viale está sancionado?
    De los 3 partidos que quedan creo que deberíamos ganar mínimo los 2 de casa para tener opciones al play off, e incluso puntuar en las islas.
    Força Hospi!

    ResponElimina