Etiquetes

27/4/12

Sense duels directes | La prèvia de la 36a jornada

Cada cop més a prop del final. O del punt d'inflexió que suposa la disputa del play-off d'ascens. En aquest dubte navega un Hospi que diumenge (18:00 hores) tancarà la 36a jornada del grup 3 de Segona B a l'Estadi davant l'Ontinyent. Retorn a l'activitat després de quinze dies sense futbol oficial, amb una jornada 'voyeur' la passada setmana i amb el coneixement que els propis resultats ens valdran per ser entre els quatre primers, per ser al bombos de Las Rozas el proper 14 de maig. A diferència de la resta de jornades, però, aquesta 36a té la particularitat que no hi haurà duels directes entre els aspirants a la zona alta. Això no vol dir, ni molt menys, que el rival de torn no s'hi jugui res. La prova la tenim demà mateix, amb els duels 'bipolars' que enfrontarà el Llagostera i el Badalona amb el València Mestalla i el Zaragoza B; és a dir: dos catalans que volen mirar cap amunt i dos filials que busquen salvar-se del descens. I a l'espera, l'Huracán de València, l'equip que descansarà aquesta setmana. I de postres (o d'aperitiu), una nova final pel Juvenil de Lliga Nacional. En definitiva, un altre cap de setmana intens que promet emocions fortes.

Dissabte, 18:00 hores | CE L'HOSPITALET JUVENIL A - UE Cornellà B
L'Hospi obrirà el foc de la particular lluita per l'ascens que protagonitza amb el Sant Andreu i a la qual Jàbac i Europa hi estan convidats des de la distància. Els quadribarrats no jugaran fins dimarts (13:30) al camp d'un Figueres que, com el Cornellà B, es juga la permanència a Lliga Nacional. Els del Baix Llobregat arriben a l'Estadi reforçats en plantilla i banqueta, amb Diego Morata (tècnic del Divisió d'Honor) com a nou capità dels verds. A l'Hospi, Robert Cuesta segueix tornarà a comptar amb el concurs de Xavi i d'Over Ramos, així com amb les noves incorporacions: Dani Fernández (Badalona Juvenil), Xavi Torrent i Aitor Nisa (Mataró Juvenil).

Dissabte, 16:00 hores | Zaragoza B - Badalona
Cinc victòries consecutives (Sporting Mahonés a banda) han revifat l'esperit 'blanquillo', enfonsat fa no massa setmanes. Amb tot, els d'Esnaider no poden confiar-se ni cedir més punts per seguir aspirant a la permanència absoluta. De moment, demà poden eludir virtualment el descens directe i enviar l'Andorra a Tercera Divisió. No ho tindran fàcil davant d'un Badalona que aquest any ha canviat la fortalesa del Camp del Centenari per un instint matador en força partits a domicili i amb una certa fortuna (encert) al tram final dels partits. Una setmana en què s'observa un futur dubtós pels escapulats: no hi ha hagut cap candidatura presentada pel procés electoral i una Junta Gestora es farà càrrec de l'entitat en els propers dies.

Dissabte, 17:00 hores | Llagostera - València Mestalla
Els d'Oriol Alsina afrontaran el darrer partit de la temporada regular com a locals, un partit més complicat del que es podia esperar en un principi. I és que la ratxa d'onze partits invicte del Mestalla s'ha quedat en gairebé no res tot i vèncer el Manacor per 2-0. Els valencians són quinzens amb només tres punts més que el Zaragoza B i no es poden relaxar si no volen patir. Per això, el Llagostera s'haurà d'aplicar per trencar la ratxa de tres partits sense guanyar abans de tancar la Lliga a Andorra la setmana vinent. L'objectiu: fer un 6 de 6 i esperar que algú (especialment l'Hospi) ensopegui per allargar el somni etern que viuen els del Gironès.

Diumenge, 11:00 hores | Teruel - Atlètic Balears
Sense incidència directa (aparent) per l'Hospi, el partit de Pinilla pot marcar la dificultat dels partits pels riberencs. I és que l'Atlètic podria sentenciar el campionat a terres aragoneses si guanya el seu partit sense haver d'esperar què faci l'Orihuela per la tarda. Això faria que l'Hospi viatgés a Palma la setmana vinent per enfrontar-se a un equip campió, sense res més en joc que l'ànim de competir i fer les coses bé. Al davant, però, hi haurà un Teruel excessivament destensionat: el marcador del dia anterior a Saragossa podria haver salvat ja els de Félix Arnáiz o, per contra, iniciar el duel contra l'Atlètic amb l'obligació de puntuar per no patir.

Diumenge, 12:00 hores | Sant Andreu - Lleida Esportiu
L'empat contra el Gandia va acabar de descartar els quadribarrats de la lluita pel play-off i gairebé també d'una Copa del Rei que només tindran a l'abast un cop feta la clàssica reestructuració/ampliació de places de cada estiu. Per això, els de Piti Belmonte necessiten començar per derrotar un Lleida Esportiu que esgota les seves opcions de play-off després del cop dur que van patir al Camp d'Esports contra el Badalona (1-3). Derbi català amb urgències molt diferents i que tornarà a posar a prova aquell tòpic, força real, que difícilment els equips catalans "s'ajuden" entre sí a diferència d'equips d'altres contrades. Qüestió de fairplay, imaginem.

Diumenge, 12:00 hores | Reus - Mallorca B
Un altre equip disposat a esgotar les poques bales que li resten és un Reus que s'ha tornat a enganxar a la zona noble sumant 18 dels últims 27 punts en joc. Partit aparentment accessible pels de Castillejo, que reben un Mallorca B desinflat que, per si de cas, necessita puntuar per no acabar patint quan fa tres setmanes era candidat al play-off d'ascens. Entre lesions, sancions i cessions (els palmesans han cedit Dídac Devesa a la Ponferradina), sembla clar que el Nano Soler haurà de tornar a tirar del Juvenil per completar la convocatòria. A Reus, Castillejo ha tornat a fer una crida a l'afició; l'objectiu, perquè no, repetir el guarisme aconseguit davant el Manacor i l'Atlètic Balears al Nou Camp de Reus: 1-0.

Diumenge, 12:00 hores | Manacor - Andorra
Després de tancar el seu darrer desplaçament a Segona B amb una derrota a Paterna i amb 4 expulsats, el Manacor rebrà l'Andorra i l'Ontinyent per tancar el seu periple al futbol de bronze amb l'ànim de sumar la primera victòria de la segona volta sobre el terreny de joc. És un rival propici per un Andorra que podria ser ja equip de Tercera Divisió si el Zaragoza B venç el Badalona demà a terres aragoneses, marcador que convertiria el Manacor-Andorra en un pur tràmit per dos equips que no han sabut adaptar-se a la categoria en ocasions en què la innocència els ha fet pagar un preu massa car. Amb tot, és d'aplaudir l'esforç i les ganes amb què dos equips farcits de jugadors de la terra, amb sous baixos comparats amb la resta d'equips i amb recursos més aviat limitats, han afrontar una Lliga complicada i exigent com és la Segona B.

Diumenge, 17:00 hores | Gandia - Orihuela
Encara que no ho sembli, de tot el que envolta aquest Gandia-Orihuela el menys important a dia d'avui és el partit. Almenys a Gandia, on els jugadors segueixen sense haver desconvocat la vaga prevista per diumenge, que posa en dubte la disputa de l'encontre. Sense anar més lluny, demà la plantilla blanc-i-blava sortirà pels carrers del centre històric de la capital de la Safor per recaptar diners en una mesura més mediàtica que profitosa (en principi). Davant d'aquest panorama, a Oriola no fan més que fregar-se les mans pel que suposa enfrontar-se a un rival en aquestes condicions i que suposaria otorgar tres quarts de play-off als d'Asier Garitano després del perillós empat de diumenge contra el Llagostera. I és que tot el que no sigui guanyar a Gandia podria complicar la vida als oriolans, molt més del que podrien arribar a creure...

Diumenge, 17:00 hores | Dénia - Olímpic
Com els partits de dissabte, diumenge es viurà al Nou Camp de Dénia un altre partit bipolar entre dos equips amb urgències per apropar-se als seus objectius actuals. Els locals necessiten puntuar (millor dit, guanyar) per apaivagar la reacció d'un Zaragoza B que ha fet caure els de la Marina Alta en una intranquil·litat sobtada en una temporada marcada per l'austeritat i la bona explotació dels pocs recursos amb què han comptat els groguets. Els visitants, de la mà de Toni Seligrat, necessiten guanyar, tornar a sumar de tres en tres per arribar a la darrera jornada amb opcions de ser entre els quatre primers en un duel directe contra l'Hospi. Les xifres, però, donen l'esquena als de la Costera, que només han sumat dos punts en els cinc partits jugats en camps de la zona baixa (Sporting, Manacor, Andorra, Gandia i Zaragoza B). El Dénia n'està fora, però les sensacions han de canviar per tal de no repetir errades.

Diumenge, 18:00 hores | CE L'HOSPITALET - ONTINYENT CF
Demà dissabte, com sempre, tindreu al Blog la prèvia d'aquest Hospi-Ontinyent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada