Etiquetes

12/5/12

Guanyar i esperar | CE l'Hospitalet - CD Olímpic (diumenge, 18:00 hores)

Difícilment hi hagi millor titular per definir el que viurem demà a l'Estadi o, almenys, el que necessita fer l'Hospi: finalment serà el futbol, l'atzar, l'encert o el que sigui, qui dictarà sentència. Els de Jordi Vinyals reben l'Olímpic conscients que l'única opció per aspirar a alguna plaça de play-off passa per vèncer els valencians, que arribaran a l'Estadi sense res en joc i gairebé més pendents de continuïtats a la banqueta i a la presidència que d'altres coses. Amb tot, els de Seligrat posaran les coses a un Hospi que farà bé d'anar pas a pas i fer la seva feina abans de preocupar-se del que pugui passar a Dénia i a Manises. Diumenge a Palma, l'Hospi perdia l'oportunitat de dependre de sí mateix; els rivals no van fallar i ara, tal com passava fa gairebé un any, l'Hospi torna a tancar la Lliga a l'Estadi obligat a guanyar i a esperar. Evidentment, no és una situació ideal ni la situació que, per plantilla i capacitat, l'Hospi hauria de viure. Però és la toca encarar i la que toca viure demà, de nou, en un partit que tindrà entrada gratuïta per a tothom. El 'no', ara mateix, ja el tenim. I si ens surt 'cara'? I si hi ha miracle? T'ho perdràs? Avui, per cert, triple prèvia amb els tres partits on es repartiran les places de play-off.

La prèvia de l'Hospitalet-Olímpic
L'Olímpic
Dos punts dels darrers dotze possibles i dues derrotes seguides a domicili en temps de descompte han enterrat les opcions de play-off d'un Olímpic de Xàtiva que s'ha quedat a una passa de repetir l'èxit de la temporada 1987-1988. Què li ha faltat? Segurament una plantilla un xic més àmplia, amb un fons d'armari més consistent per suplir les baixes que ha tingut al llarg de la temporada. Sorpresa per alguns, Toni Seligrat (per mi, el millor tècnic del grup) ha sabut treure profit d'un equip amb bon balanç entre joventut i experiència, tant pel que fa a l'edat com a la categoria. Han sobresortit jugadors com Nando Ramon i Emilio Da Silva, que ja hi eren l'any passat, mentre que d'altres com Fran Moreno potser han estat per sota del rendiment esperat. A la graderia, disparitat d'opinions i més aviat poca assistència; a la llotja, o allà on s'asseu el president 'totpoderós' Alfonso Rus, dubtes sobre la continuïtat de Seligrat i sobre la d'ell mateix com a dirigent dels xativins. És a dir, gairebé de tot excepte futbol. Demà a l'Estadi no hi seran ni Nando Ramon, ni Pepín, ni Fran Moreno, ni Sergio Alcolea, tots quatre sancionats; ni tampoc Dani Olcina, Ramon i Peris, lesionats.

Possible onze inicial de l'Olímpic: Pepelu, Mendoza, Kike Alcázar, Sergio Heras, Álex Vaquero, Rifaterra, Dani Quintana, Víctor Fuentes, Da Silva, Rubén Carreras i Sergio Floro.

L'Hospi
Com dèiem a la introducció, els comptes són clars: primer guanyar i després, esperar. Són dies en què la precipitació, els nervis i la ansietat són factors juguen un rol important sigui quina sigui la situació. Motius de més per focalitzar l'atenció, bàsicament, al partit que es jugarà a l'Estadi. Un Hospi que ha anat creixent en els darrers partits però que fa la sensació d'haver-ho fet tard. Tard, almenys, com per no arribar a la darrera jornada havent de fixar-se en resultats aliens amb una plantilla dissenyada per ser clarament entre els quatre primers. Amb tot, en les darreres jornades l'equip ha tornat a generar perill i a arribar a la porteria contrària amb certa claredat. Més frescor i també més ambició, potser una ambició lligada a la necessitat de buscar descaradament la porteria contrària sota pena de quedar-se sense opcions de play-off. Demà doncs, no es preveuen massa canvis respecte a l'equip que va saltar a jugar a l'Estadi Balear.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Pol Llonch, Dani Guillén, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Aday, Cirio, Osado i David Prats.

L'àrbitre
La direcció d'aquest Hospi-Olímpic correrà a càrrec del col·legiat madrileny Hugo José López Puerta, que clourà la seva vuitena temporada com a àrbitre de Segona Divisió B. Assistit per José María Cruz Vico i per Mario López Fernández-Montes (repetim trio respecte al darrer partit que el madrileny va xiular l'Hospi), López Puerta dirigirà per cinquena vegada un partit al CE L'Hospitalet. El balanç fins ara és de dues victòries (Zaragoza B 0-1 Hospi, 2005-2006 i Hospi 3-0 Mallorca B, 2010-2011) i dues derrotes (Vila-joiosa 2-1 Hospi, 2005-2006 i Orihuela 5-1 Hospi, 2006-2007). Aquesta temporada, López Puerta ha dirigit 12 partits amb un balanç de 7 victòries locals, 3 empats i només dos triomfs visitants. Tot i ser un àrbitre que tant la passada temporada com aquesta temporada tenia una mitjana alta d'expulsions, ja fa 5 partits que el madrileny no expulsa cap jugador (l'últim va ser Javi Sánchez, del Toledo). En total, mitjana de 6,25 grogues i 0,25 vermelles per partit.

Els precedents
Serà tot just la tercera vegada que l'Olímpic es desplaci a l'Hospitalet i, evidentment, la primera que jugui a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. I és que feia 21 temporades que els de la Costera no coincidien amb l'Hospi en un campionat de Lliga. Corria la temporada 1990-1991. concretament un 1 de maig de 1991 quan l'Hospi que entrenava Jaume Sabaté golejava els valencians per 4-0 gràcies als doblets de Lluís González i de Manolo Serrano a la primera meitat. D'aquesta manera, l'Hospi venjava la derrota del curs anterior per 1-3, amb Rafael González Anguita d'entrenador.

La prèvia de l'Huracán-Atlètic Balears
A Manises volen festa. I sobretot, que no s'aturi. Huracán viurà demà a la tarda el partit més important de la seva curtíssima història. Un triomf davant d'un Atlètic Balears que fa setmanes que viu pensant en els play-offs donaria als manisers el passi a la 2a fase del campionat, una fita històrica que podria sorprendre alguns però que per plantilla, constància i treball seriós en tots els àmbits han buscat. Fins i tot s'instal·laran grades supletòries per encabir el màxim públic possible en un encontre on podria debutar la darrera adquisició dels valencians, l'holandès Berry Powel. Qui no hi serà segur serà el defensa Roberto Amarilla, que descansarà per targetes, mentre que David Fas continuarà sent dubte (un clàssic) per molèsties. A l'Atlètic, qualsevol precaució serà poca després que Diop i Bonis caiguessin lesionats contra l'Hospi. Greu en el cas del francès, de baixa durant 6 setmanes. Marc Vales i Antoñito tampoc no hi seran, sancionats, mentre que Mantovani, amb molèsties, tampoc està previst que viatgi a València. Arbitratge d'Heriberto Ramos Rodríguez (àrbitre de mal record a Sant Andreu).

La prèvia del Dénia-Badalona
A Dénia la preocupació tampoc està centrada en un partit en què els de Nino Lema no s'hi juguen res més que mantenir la posició de tercer millor local i tancar la seva cinquena temporada consecutiva a Segona B amb un dels pressupostos més baixos de la dècada. I és que tot i l'entrada dels inversos mexicans, aquesta setmana els jutjats confirmaven l'embargament del club fins que no se saldi el deute amb l'exdirector esportiu, José Manuel Rielo. És a dir, que el partit contra el Badalona és una nimietat comparat amb el que encara podria venir. Un partit pel qual serà dubte el porter Iván Vidal, lesionat fa dues setmanes contra l'Olimpic, i en el qual no hi seran els sancionats Ballester i Piccolo, central mexicà de gran rendiment en aquesta segona volta. Serà el dia en què es puguin retrobar els germans Robles: Ángel Luís al Dénia i Antonio en un Badalona que presenta dubtes en forma de molèsties físiques. Tant Xavi Pelegrí com Xavi Muñoz seran dubte de darrera hora, mentre que Víctor Rodríguez no podrà jugar per la seva absurda expulsió de diumenge contra el Reus. Clar favoritisme per un Badalona que ho té tot de cara per disputar la seva segona promoció consecutiva. Arbitratge del debutant José Joaquín Gallego Gambín (Múrcia).

1 comentari:

  1. Suerte a L´hospi en una jornada de infarto , dependiendo de Huracán y Badalona .

    Un saludo

    ResponElimina