Etiquetes

6/10/12

Retorn al temple maleït | CF Badalona - CE l'Hospitalet (dissabte, 20:00 hores)

Agost de 2011, 2-0. Gener de 2011, 2-1. Octubre de 2007, 1-0. Març de 2007, 3-0. Maig de 2006, 5-1. Gener de 2004, 2-1. I així, com els crancs, enrere en el temps, fins la primavera de 1977, el darrer cop que el Centre d'Esports l'Hospitalet va vèncer a Badalona. Pocs dels 300 i escaig socis amb què compta l'Hospi han vist triomfar els riberencs en feu escapulat. Mai es tard, però, per trencar un malastruc històric, per conquistar un dels camps, juntament amb el Carles Padrós de Mataró, que pitjor se li han donat a l'Hospi al llarg de la seva més que cinquantenària història. Són xifres i és passat. I els fantasmes, com Murphy, tornen quan menys vols que ho facin. Però som l'Hospi i aquest vespre a Badalona, caldrà posar punt i final a la psicosi.

L'Hospi
La millor arma de l'Hospi serà la realitat, el present. El bon moment de joc i resultats que travessa l'equip de Miguel Álvarez ha de suposar la màxima amenaça per un Badalona necessitar no només de puntuar sinó de guanyar per no complicar-se la vida només començar la temporada. Després de derrotar el Mestalla i l'Espanyol B amb solvència, de competir fantàsticament a Alcoi i a Oriola, tal com reconeixia Miguel Álvarez diumenge passat el triomf heroïc davant el Nàstic per 3-2, amb gairebé mig partit en inferioritat numèrica va servir per omplir d'encara més confianç un equip que va saber patir i controlar un partit que en diversos moments se li va posar coll amunt.

Aquesta entrega i capacitat de patiment és un dels actius de l'Hospi de Miguel Álvarez, que demà haurà de retocar, obligat, l'onze inicial per la baixa per sanció de Pol Llonch, expulsat injustament diumenge a l'Estadi. Probablement Manel Gómez sigui l'encarregat de substituir-lo, però res és descartable en un equip que comptarà amb 20 homes susceptibles de ser titulars, tot recordant que Albert Vega 'Peque' segueix recuperant-se de la seva operació i que encara estarà unes quantes setmanes fora del terreny de joc. Amb tot, no es preveuen canvis més allà de la sortida forçada de Pol de l'onze inicial.

El Badalona
Una única victòria en sis partits de Lliga i, sobretot, cinc partits consecutius (sis comptant el de Copa a Llagostera) sense conèixer la victòria han fent encendre els primers llums d'alarma a Badalona, els suficients com perquè la gran imatge que va transmetres l'equip en el debut, passant per sobre de l'Alcoyano, quedi com poc menys un record llunyà en el temps. Pel mig hi ha hagut lesions de peces importants com és Javi Moreno, aturades inesperades en el calendari arran de l'afer Orihuela, calendari complicat, desencert de cara a porteria i pocs partits al Centenari. A això, sobretot, hi cal formar una plantilla gairebé nova de trinca que requereix paciència i acoblament en un any especialment important per culpa de la dràstica reducció pressupostària de l'entitat badalonina. 

De tot plegat, dos moments marquen aquesta ratxa negativa dels homes d'Albert Càmara. En primer lloc, molt important, el desgavell del calendari que ha tingut els escapulats com a víctimes més notòries juntament amb Nàstic i Villarreal B. Això ha provocat canvis en la preparació d'inici de temporada i en els rivals immediat, fins al punt d'enfrontar-se a l'Espanyol B dos cops en set dies. 0-0 al Centenari, amb un Badalona sensiblement superior i 3-1 a Sadrià, en un encontre on els de Càmara van desaprofitar la mitja de superioritat numèrica amb 1-1 al marcador i on, mancats de rematada, van fer massa concessions al filial perico, que va acabar emportant-se el partit amb dues jugades a la contra al temps de descompte. 

El descans va servir per millorar la imatge de l'equip a Tarragona fa 10 dies, però el pack de doble jornada la setmana passada es va tancar amb 1 punt de 6, cap gol marcat i la derrota a Badalona amb el gol de l'ex, Gerard Moreno. Una derrota que podria provocar algun canvi en l'onze inicial que demà pugui presentar Albert Càmara, que comptarà amb la única baixa de Borja Abenia per lesió. Una de les novetats a l'onze podria ser la del davanter Robert Simón, una de les sensacions de l'estiu al Badalona i que diumenge ni va viatjar a Vila-real. 

Els precedents 
En feiem cinc cèntims al primer paràgraf, però les xifres de l'Hospi al Camp del Centenari són per endur-se les mans al cap. 20 precedents amb només 3 victòries riberenques (la darrera l'any 1977 a Preferent, 1-2), 2 empats... i 15 derrotes. 35 gols badalonins per 17 de riberencs, 7 derrotes en les últimes 7 visites i 10 desplaçaments sense guanyar-hi. L'any passat, derrota per 2-0 amb gol inicial de Viale en pròpia porta i de Goikoetxea en una mala primera part dels homes de Vinyals i en una bona segona part on l'encert de cara a porta no va somriure l'Hospi.

Club de Futbol Badalona - Centre d'Esports l'Hospitalet
Dissabte, 20:00 hores | Camp del Centenari
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 9a jornada

Possible onze del CF Badalona: Marcos, Ferrón, Bermudo, Gallardo, Pelegrí, Xavi Muñoz, Javi Moreno, Bayón, Robert, Joaquín i Gabri.

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pedraza, Corominas, Aday, Cirio i Osado.

Àrbitre: Vicente Gil Coscollá (Comunitat Valenciana).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada