Etiquetes

20/10/12

Visita al rei de l'empat | RCD Mallorca B - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

Al futbol, i més encara en una categoria com la Segona B, la gran majoria dels partits es decideixen per petits detalls que acaben fent que la balança afavoreixi un o altre equip. Fins ara, però, l'Hospi ha acumulat prou bones accions, prou quantitat de petits detalls com perquè els partits se'ls hagi emportat, la majoria, amb solvència suficient com per posar en dubte la justícia del resultat final (almenys, per aquells que encara creuen en allò dels mèrits i la justícia al món del futbol). Demà, els de Miguel Álvarez tindran al davant un equip que reflecteix aquesta igualtat que denota la Segona Divisió B, un Mallorca B que després de 9 partits disputats només suma un triomf... i una derrota. La resta, set partits, es saldaven en un empat. Vol dir això que el filial és un conjunt mancat d'ambició? No necessàriament, simplement que uns o altres factors han encaminat les xifres del filial palmesà cap a aquest capriciós 7 de 9 en empats/jornades disputades. No és qüestió de signar marcadors sense saber com anirà el partit, però continuar amb la mitjana anglesa de l'Hospi no seria una mala manera de seguir progressant en aquest bon inici de temporada dels hospitalencs.

L'Hospi
Després de culminar una bona setmana farcida de partits amb 7 punts de 9 possibles, l'Hospi ha tornat a la tranquil·litat absoluta per preparar el duel de demà a Son Bibiloni. Ho fa amb el convenciment de la bona feina realitzada fins al moment i, sobretot, amb el bon moment de l'equip en atac. L'Hospi, amb 20 dianes, és l'equip més golejadors en xifres absolutes i relatives dels quatre grups de Segona Divisió B i, a sobre, compta també amb el màxim golejador de tota la categoria, Sergio Cirio, que després del doblet de diumenge passat enfront el Binissalem ja suma 8 gols en 9 partits. Dades positives que cal confirmar demà a Palma, davant d'un rival tradicionalment complicat quan ha tocat viatjar.

A tot això caldrà afegir-hi, d'una banda, les baixes. Segures, per lesió, les d'Albert Vega 'Peque', que segueix recuperant-se de la seva intervenció al pubis i la de Juan Antonio Osado, que encara arrossega molèsties de diumenge i per precaució no volarà cap a terres mallorquines. La gran novetat, a priori, serà el retorn a la llista de convocats de Marc Pedraza, que va 'descansar' contra el Binissalem per sanció, després de la seva expulsió al camp del Villarreal B. Pel que fa a la resta d'homes, en bones condicions fisiques, tampoc està previst que Miguel Álvarez pugui retocar massa l'onze inicial que va batre el Binissalem (3-1) fa sis dies, tot i que sí podria canviar la ubicació d'algun dels titulars dins el terreny de joc.

El Mallorca B
Es queixava Miquel Soler, tècnic mallorquinista, de les dificultats que tenia per preparar els partits en un conjunt (filial) com el Mallorca B. Difícil preparar els partits, l'estratègia, les variacions tàctiques amb un, dos o més jugadors titulars entrenant amb el primer equip. Res nou, res sorprenent, però un factor que serveix per explicar d'alguna manera l'adaptació d'un equip com el mallorquinista en aquest grup 3 de Segona B. El Mallorca arribarà a la cita de demà amb una càrrega important de partits, si bé l'enfrontament de Copa RFEF amb la Peña Deportiva de fa 10 dies, amb alguns juvenils a l'onze, tampoc entraria de ple dins l'anàlisi.

Després d'igualar diumenge a Badalona (0-0), el filial va saber-se recuperar dimecres del gol inicial del Nàstic (1') amb un gol d'Àlex Vallejo que donaria al Mallorca B el setè empat del curs per sumar un total de 10 punts de 27 possibles. Segons com es miri, és positiu per al filial no haver perdut des de la 2a jornada (1-0 a Xàtiva); però tampoc és menys cert que l'equip només ha guanyat un partit en nou jornades i cal, ja mateix, reaccionar per evitar haver de mirar de forma permanent a la zona de perill. Per demà, el Nano Soler no podrà comptar amb el camerunès Charlie Took, lesionat dimecres davant el Nàstic; per la seva banda, el porter Yeray Gómez, amb problemes físics, també serà dubte de darrera hora (dimecres va jugar el meta suplent, Martí Amer).

Els precedents
Serà la desena vegada que l'Hospi visiti el Mallorca B al seu terreny de joc, la tercera que ho faci a les instal·lacions de Son Bibiloni. Abans, ni al Miquel Nadal ni al Lluís Sitjar els riberencs havien estat capaços de vèncer-hi. Va ser fa tot just dos anys, amb Ángel Pedraza a la banqueta, que l'Hospi va estrenar-se amb un triomf per 0-2 i amb gols de David Ceballos (ara a l'Escola Guineueta) i de Christian Alfonso (a l'Espanyol). Millor record que no pas el de l'any passat, amb una clara derrota per 3-1 en un partit magistral d'Aridai (ara al Girona) i de Xisco Hernández (cedit a la Ponferradina). David Prats maquillava el marcador amb el 3-1 final, des del punt de penal, el dia que Pedro Bilbao va debutar en Lliga amb l'Hospi. En total, 9 precedents amb un triomf riberenc, quatre empats i quatre triomfs del filial mallorquinista amb 8 gols catalans i 11 de balears.

Real Club Deportivo Mallorca B - Centre d'Esports l'Hospitalet
Diumenge, 12:00 hores | Ciutat Esportiva Antonio Asensio
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 11a jornada

Possible onze del RCD Mallorca B: Martí Amer, Damià, Víctor, Mateo, Pablo Marí, Álex Vallejo, Nico, Biel Gili, Marc Fernández, Capó i Abdón.

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pol, Cirio, Corominas, Pedraza i Bacari.

Àrbitre: Rubén Jiménez González (Las Palmas).

1 comentari:

  1. Crec que el CE L'Hospitalet no ha de conformar-se amb un punt. La mitjana anglesa no assegura un lloc en el Play-Of i un equip amb aspiracions a segona-A te que sortir sempre per la victòria i jugar amb seny

    ResponElimina