Etiquetes

10/11/12

Objectiu: tornar a guanyar | CE l'Hospitalet - Yeclano Deportivo (diumenge, 16:30 hores)

Arribem a tancar el primer terç de la Lliga del grup 3 de Segona B amb un cap de setmana que obrirà avui a Manises el duel entre Huracán i Villarreal B; els locals, necessitats de tornar a guanyar després de quatre setmanes sense fer-ho i els visitants amb la intenció de guanyar el seu segon partit lluny de la Ciutat Esportiva. Bona prèvia de cara al partidàs de la jornada, a l'Alcoyano -set victòries seguides, segon- contra l'Olímpic (líder amb 30 punts, 5 triomfs consecutius). Ambient a Alcoi i també entre l'afició de Xàtiva, que desplaçarà al Collao per veure el partidàs de la jornada al #2bg3. A casa, a banda de l'Hospi-Yeclano Deportivo, tres derbis: un, inèdit en la darrera dècada, tornarà a enfrontar un Nàstic necessitadíssim a un Reus revifat que guanya a fora el que deixa escapar a casa. També a les 12, Espanyol B-Llagostera a Sant Adrià. I de postres, a Palma, un duel d'altes revolucions i conseqüències incalculables, Mallorca B-Atlètic Balears. Setmana complexa a la Via de Cintura, futur de Sansó en entredit, baixes de Mathias i Eric Mahoto i derbi per tancar una setmana de nervis i obrir-ne una altra que pot ser pitjor. A més, València Mestalla-Ontinyent, Binissalem-Levante B, Badalona-Prat i Orihuela-Constància. Però com sempre, els focus se'ls emporta l'Hospi.

L'Hospi
Bona oportunitat per redreçar un camí que les dues darreres derrotes han omplert de pols. Mateix objectiu, mateixa destinació, però no valen excuses per tornar a sumar els tres punts aprofitant la visita del cuer a l'Estadi. Serà el dia de la presentació del futbol base, en una tarda plenament riberenca que s'obrirà al voltant de tres quarts de quatre amb la foto oficial de la primera plantilla, seguirà amb el partit davant els blaugrana a dos quarts de cinc de la tarda i clourà, un cop hagi acabat l'encontre, amb la presentació de tots els equips de futbol base de l'entitat. Un dia de festa ideal per a reivindicar-se davant del Yeclano Deportivo i tornar a reprendre el camí del triomf... tot i les baixes que arrossegarà l'Hospi de Miguel Álvarez.

I és que a les ja conegudes baixes d'Albert Vega 'Peque' per lesió i de Manu Viale, sancionat, cal afegir-hi d'una banda de la del defensa Julio Rico, que s'ha lesionat en el darrer entrenament de la setmana i s'estarà uns 10 dies de baixa. A més, Valentín Merchán serà dubte de darrera hora per problemes a l'esquena. És a dir, tres baixes i un dubte; tots ells en una defensa que comptarà amb els efectius justos i que obligaria Álvarez a fer mans i mànigues per dissenyar la rereguarda que contingui demà els atacs ieclans. A dalt, pocs canvis, tot i que tampoc és descartable que Osado pugui ocupar el lloc de Bacari, titular en els darrers partits, a la punta d'atac d'un Hospi que tot i haver marcat 1 gol en els 2 darrers dos partits segueix com a equip més golejador del grup tercer.

El Yeclano Deportivo
Sembla difícil, a priori, trobar punts positius a un equip com el Yeclano Deportivo, cuer del grup 3 de Segona Divisió B amb 6 punts, 1 victòria en 12 partits i que arrossega una ratxa de 9 partits sense guanyar o, el que vindria a ser el mateix, 2 dels darrers 27 punts possibles al sarró. Amb tot, en els darrers partits es percep una lleugera milloria a l'equip de l'Altiplano, quatre partits on l'equip ha estat capaç de sumar dos empats davant l'Orihuela (amb 4 pilotes estavellades al pal) i el Nàstic (desencert grana). Les dues derrotes, fins i tot, resulten justificables: amb 0-0 al marcador davant l'Espanyol B, l'àrbitre assenyalava com a penal una falta que clarament s'havia comès fora de l'àrea ieclana; expulsió, gol i final amb 3-0 a Sant Adrià. Diumenge, darrer capítol d'aquesta odisea de bronze dels blaugrana, que perdien per 1-2 davant el Badalona tot i desaprofitar un bon grapat d'ocasions per haver esgarrapat, mínim, un punt. Salvant les distàncies, l'equip pot recordar a l'Alzira de fa dues temporades, enfonsat a la classificació tot i els mèrits realitzats.

Una plantilla que manté el gruix de jugadors que van conduir els murcians a l'agònic ascens a Segona B, en aquella eliminatòria resolta als penals davant la Pobla de Mafumet. Reforços n'han arribat, especialment des de fora, des de terres alacantines; Alberto i Gonzalo, ex de l'Ontinyent, o Antonio Matas, davanter del Zaragoza B, són els noms més coneguts. Però fins ara les dues sensacions de l'equip que dirigeix el qüestionat (des de la grada) Fernando García Sanjuán són l'atacant Jorge Corella i, especialment, el jove David, provinent del filial i que ha irromput en força en el planter ieclà; tanmateix, el migcampista ha estat titular en els darrers 5 partits i es preveu que demà ho torni a ser a l'Estadi. Imatge: Fútbol Balear.

Un Yeclano Deportivo que es desplaça avui mateix cap a terres catalanes, on hi farà nit abans de saltar demà a la tarda a la gespa artificial de l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. Tal com ens recordava ja David Castillo ahir al 'Som del... Yeclano Deportivo', García Sanjuán comptarà amb les baixes dels lesionats José Ramón i Juanjo Martínez, un home que no ha tingut continuïtat enguany per culpa dels seus problemes física. Si bé David ocuparà el lloc de José Ramón al mig del camp, de ben segur que el punta Antonio Matas serà l'encarregat de substituir Juanjo a l'atac del quadre murcià, que també podria incloure l'entrada d'Abel a l'onze inicial, titular indiscutible que no va ser de la partida diumenge passat a la Constitución davant el Badalona.

Centre d'Esports l'Hospitalet - Yeclano Deportivo
Diumenge, 16:30 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 14a jornada

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Moussa, Moyano, Valentín, Pol, Pedraza, Corominas, Aday, Cirio i Osado.

Possible onze del Yeclano Deportivo: Alberto, Abel, Chino, Gonzalo, Rubén, David, Micky, Corella, Ayo, Matas i Román..

Àrbitre: César Soto Grado (la Rioja).

1 comentari: