Etiquetes

28/12/12

L'Hospi 2013, en femení

L'any 2013 viurà, per fi, el naixement d'una reclamació que alguns sectors de la ciutat demanaven des de feia anys a la Ciutat i que, per diversos motius, no s'havia dut encara a terme. I és que llevat de sorpreses de darrera hora, el Centre d'Esports de l'Hospitalet comptarà de cara a la temporada 2013/2014 amb un mínim de dos equips femenins que prendran part en competicions organitzades per la Federació Catalana de Futbol. Això ho ha reconegut Miguel García, que avui ha mateix ha tancat un acord amb l'alcadessa de l'Hospitalet, Núria Marín i el regidor d'Esports i Cultura local, Cristian Alcázar, dins el marc del projecte "L'H, també en femení" que el consistori hospitalenc pretén potenciar al llarg del nou any per tal de convertir la Ciutat en pionera pel que fa al desenvolupament de l'esport femení de base per, en un futur no massa llunyà, poder disposar d'esportistes d'elit que projectin el nom de l'Hospitalet en l'àmbit nacional i internacional.

Si bé equips com el Gornal, el Can Buxeres, el Pubilla Casas o el Bolívia ja compten (o havien comptat) amb equips de futbol femení, la intenció de l'Ajuntament era comptar amb el club més representatiu de la ciutat per donar volada a l'esport femení i completar la tasca de base i cohesió social que l'Hospi duu realitzant des de fa anys sota el mandat de Miguel García. La intenció del màxim mandatari riberenc és comptar amb un equip amateur que competeixi a Segona Divisió Catalana la propera temporada, la 2013-2014. Segons García, l'entitat "vol ser honesta i, tot i que la possibilitat de sortir en una categoria més alta amb l'intercanvi de places és possible, volem que la tasca de formació i els valors sobresurtin per sobre de la competició i el resultat". En aquesta línia, l'Hospi també vol comptar amb un equip de categoria Cadet/Juvenil i obrir la inscripció pels equips de categoria Infantil-Aleví i Benjamí-Prebenjamí, malgrat que en aquests dos casos la sortida dels equips dependria de l'èxit de convocatòria i de la disponibilitat de terreny de joc per entrenar al llarg de la setmana.

De fet, els equips femenins podrien convertir-se en el punt de sortida de la futura 'Fundació CELH', projecte on l'Hospi té la intenció d'incloure-hi tots els seus equips de base per poder donar un nou enfocament al futbol formatiu sense deslligar la cadena d'equips del primer equip i del Juvenil A, les dues úniques categories que quedarien fora d'aquest projecte, encara embrionari i pendent de negociacions. Qui sí s'ha mostrat satisfeta per l'acord ha estat Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, qui ha reinvidicat un cop més "l'interès d'aquesta ciutat pel món de l'esport i, especialment, per un sector femení que s'ha convertit en temps de crisi en motor indispensable per l'avanç de la Ciutat en totes les matèries". "L'equip de govern", afegeix Marín, "està plenament compromès amb la pluralitat d'aquesta ciutat, tal com hem demostrat en altres aspectes com la reformulació dels mitjans de comunicació de la ciutat que s'està demostrant clarament exitosa".

D'aquesta manera, l'Hospi s'afegirà a Barcelona, Espanyol, Sabadell, Girona, Badalona, Sant Andreu, Lleida Esportiu i Nàstic com a equips catalans en categoria nacional amb equips femenins al futbol 11 amateur. De fet, només el Reus Deportiu, el Prat i el Llagostera quedarien fora d'aquesta llista. En un altre aspecte, l'Hospitalet segueix sense valorar l'opció de comptar amb un equip filial "en cap categoria", ja que considera que l'objectiu prioritari és fer retornar el primer juvenil a Divisió d'Honor per tal d'enfortir la relació amb el primer equip, tal com s'ha demostrat amb els debuts d'Alan, Pedro Bilbao, Pol, Peque, Moussa, Iván Salvador, Christian Alfonso, Cristian Gómez, Lobato o Juli al llarg de les darreres temporades, tots ells provinents del Juvenil A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada