Etiquetes

26/1/13

Mantenir la línia | València Mestalla - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

Partit trampa el que afrontarà el Centre d'Esports l'Hospitalet aquest diumenge a la Ciudad Deportiva Jinko davant el València Mestalla, equip amb més potencial del que la seva posició pugui indicar en primera instància, però després en parlarem més abastament. Abans, cal que recordem la resta de partits d'aquest cap de setmana, que obrirà aquest mateix dissabte el duel català entre el Llagostera i el Prat (16:00 hores). Dos equips que es coneixen bé i un equip, el potablava, amb ganes de revenja de Copa però sense Kante, sancionat amb 3 partits. Ja diumenge, dos seran els partits televisats; pel matí, partidàs a Camp Murta entre el líder, l'Olímpic i l'Atlètic Balears (12:00 hores, IB3). Ja a la tarda, NouDos retransmetrà l'Orihuela-Badalona des de los Arcos (17:00). Tres duels de rivalitat marcaran aquesta darrera jornada de gener: Nàstic-Espanyol B, Sant Andreu-Reus i Ontinyent-Levante B, mentre que l'Alcoyano s'estrenarà al Collao en horari matinal davant del Binissalem (12:00). Completaran la jornada el desigual Huracán-Mallorca B (12:00) i un dramàtic Constància-Yeclano Deportivo (11:00 hores).

L'Hospi
Poques coses més satisfactòries deu haver-hi per un entrenador com comprovar que el seu discurs més enllà dels resultats segueix sent lògic quan els resultats somriuen l'equip. Després de tres partits sense guanyar i d'haver opositat a treure més bon rèdit que un punt de 9 possibles, dissabte davant l'Alcoyano l'Hospi es va espolsar tot un seguit de complexos i va batre, potser, el gran candidat a endur-se el campionat de Lliga al grup 3 de Segona Divisió B. Queda molt, però queden tres punts menys per un objectiu viable i il·lusionant com el play-off, un objectiu que necessita, però, de victòries importants i de cops de puny a la taula per marcar encara més el territori. Guanyar de nou a domicili, on a l'equip li està costant sumar de tres en tres, és una de les fites marcades al cap d'un equip que diumenge a Paterna sortirà amb ànims de seguir somiant.

Ho farà davant d'un rival jove i de molta qualitat, en línia ascendent. Però ho farà també amb la moral reforçada pel 3-0 a favor de la darrera jornada, un marcador que feia recuperar plaça de play-off als riberencs. I com que les bones notícies tampoc no acostumen a arribar soles, Miguel Álvarez podrà comptar de cara al duel davant del Mestalla amb gairebé tota la seva plantilla. De fet, l'única baixa segura és la de Moussa Bandeh, que arrossega molèsties musculars que ja van impedir el seu concurs contra l'Alcoyano. Per contra, el tècnic de Guarromán recuperarà d'una banda Isma Moyano i Valentín Merchán, sancionats el darrer partit, i David Corominas i Ángel Sánchez, un cop tots dos jugadors s'han recuperat dels problemes físics que arrossegaven des de feia quinze dies. El dubte, quins jugadors quedaran fora de la llista de 16. A banda de Moussa, Peque, Alan i Pedro Bilbao. Barranco podria ser un dels descartats; l'entrenament d'aquest matí acabarà de dictar sentència.

El València Mestalla
21 punts de 33 possibles. És el positiu registre que arrossega el València d'ençà que Paco López es fes càrrec del filial che a finals del passat mes d'octubre. La derrota davant el Llagostera (0-2) el dia del debut i la desfeta contra el Nàstic de fa 15 dies (1-3) són els únics dos esborralls del Mestalla, que va arribar a enllaçar 8 jornades consecutives sense perdre i 396 minuts sense encaixar gol el passat mes de desembre. Sens dubte, la reacció en l'aspecte defensiu ha estat cabdal perquè l'equip hagi abandonat la zona de descens i ara es trobi situat en una relativament còmoda tretzena posició amb 28 punts, set per sobre d'un Constància que marca la referència de play-off per un equip minat de jugadors amb projecció, planta i qualitat per aspirar a jugar a l'elit del futbol espanyol. Hi destaquen tres homes en l'aspecte golejador: Manu Molina (5 gols) i Armiche (4), amb passat al futbol base d'Espanyol i Las Palmas, i Àlex Cortell, que l'any passat va fer 20 gols amb l'Alzira i ara en duu 4 amb el filial.

Dada important, amb Paco López a la banqueta, el Mestalla ha deixat la seva porteria a zero en set dels 11 partits que ha disputat. La concentració defensiva, però, tampoc l'ha fet renunciar a un estil de futbol agradable per a l'espectador i que diumenge es va cobrar el Badalona i les seves errades com a víctimes. Golàs de Mario Arques, que podria no ser de la partida si va convocat amb el primer equip, etern problema dels filials. Qui en principi no hi seran són Robert, Salva Ruiz i Cifo, per lesió, mentre que Paco López recupera l'argentí Fede Cartabia, fins ara amb la selecció sots-20. També podrà comptar amb José Luís Gayá, una de les perles valencianistes, que la propera setmana disputarà amb Espanya la Copa Atlántico. La gran novetat de la llista podria ser el migcampista Carlos de la Nava, que arribava cedit fa ja uns quants dies per la UD Salamanca però que encara no ha debutat amb el València Mestalla.

Els precedents
A la dècada dels 90, els València B-l'Hospitalet van ser tot un clàssic del grup 3 de Segona Divisió B. Des del seu primer enfrontament, el curs 1992-93, valencians i catalans van veure's les cares en 8 temporades consecutives amb poc fortuna (encert) per l'Hospi. De fet, són 11 les visites que l'Hospi ha rendit al filial valencianista, bé a la Ciutat Esportiva de Paterna (ara patrocinada i rebatejada per Jinko Solar) o bé a l'antic Luís Casanova (actual Mestalla); el balanç no és massa positiu per als riberencs, que només han guanyat en una ocasió (0-1, 1993-1994). En total, a banda del triomf riberenc, el balanç de precedents se salda amb 4 empats (3 d'ells en els darrers 4 desplaçaments a València) i 6 derrotes. De dur record resulta el 4-1 que va encaixar l'Hospi de Ramon Moya, major desfeta de l'Hospi davant el filial che. El darrer precedent ens duu al passat mes d'abril, on un Hospi afortunat i un Craviotto estel·lar van donar un punt als riberencs en un partit que va dominar clarament l'equip aleshores dirigit per Sergio Ventosa. 1-1 final en un encontre que podeu recordar mitjançant crònica i vídeo.

València Mestalla - Centre d'Esports l'Hospitalet
Diumenge, 12:00 hores | Ciudad Deportiva Jinko
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 24a jornada

Possible onze del València Mestalla: Felipe Ramos, Dalmau, Leuko, Tano, Álex Quintanilla, Portu, Mario Arques, Gayá, Manu Molina, Cortell i Armiche.

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Moyano, Viale, Pedraza, Pol, Aday, Cirio, Osado i Bacari.

Àrbitre: Sergio Usón Rosel (Aragó).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada