Etiquetes

19/1/13

Triomf d'equip | CE l'Hospitalet 3-0 CD Alcoyano

Al futbol actual gairebé totes les victòries valen tres punts (hi ha lligues a França on guanyar et dóna quatre punts, d'aquí l'incís). Aquest matí, l'Hospi n'ha sumat tres més i arriba als 39 punts després de 22 partits de Lliga però, sobretot, ha aconseguit un triomf convincent, necessari i de confiança per molts factors. Primer, com anàvem dient des de feia setmanes, perquè ha suposat batre per fi un rival directe en la lluita pel play-off, un Alcoyano que ha vist minimitzades les seves nombroses armes per un Hospi excel·lent i solidari, que ha sabut fer-se fort davant d'un equip potent malgrat les baixes en defensa, cobertes excel·lentment per Pol i Pedraza, avui lateral esquerre i central, respectivament. Dos mostres del treball de conjunt que ha fet l'Hospi des del minut 0 al 94, quan Alemán Pérez ha xiulat la fi d'un partit on els riberencs han acabat passant per sobre del rival, amb un 3-0 que fins i tot ha pogut semblar curt vist el balanç d'ocasions final. Un partit on l'Hospi, a diferència d'altres ocasions, ha sabut ambicionar malgrat l'avantatge, un partit que els de Miguel Álvarez han sabut tancar amb un gran marcador i que eleva l'equip, de nou, a la zona de play-off d'ascens a la Lliga Adelante.

D'inici, les baixes per sanció de Valentín i Moyano a la línia defensiva condicionaven l'alineació de l'Hospi. Miguel Álvarez, com dèiem, ha apostat per situar Pol a l'esquerra i Pedraza a l'eix de la defensa amb Viale. Amb Hammouch de lateral dret, l'altra novetat ha estat la inclusió d'Osado a l'onze inicial, avui en banda i desplaçant Aday al centre de l'atac riberenc, amb Bacari de clara referència atacant. Un inici de partit on tots dos equips, conscients de la importància de l'encontre, no han mostrat les seves armes. Amb tot l'Alcoyano, amb un onze de tall més aviat defensiu amb Javi Selvas d'stopper per davant de Soldevilla i Óscar López, ha estat el primer en intentar-ho amb un xut des de la frontal de Javi Lara amb cama dreta que s'ha perdut a l'esquerra de la porteria defensada per Carlos Craviotto (19'). A l'Hospi li costava arribar, però la sensació era que en qualsevol moment el perill podia sorprendre el quadre alacantí.

Dit i fet, en una acció ràpida per banda esquerra, Cirio marxa del seu defensor, fa una centrada mil·limètrica cap a Aday que sol, amb el cap, creuava la pilota davant la sortida d'Unai Alba per fer l'1-0 (28'). El gol donava tranquil·litat a l'Hospi i, de retruc, deixava tocat un Alcoyano que deambularia caòtic per la gespa artificial durant uns quants minuts. Instants en què el partit s'ha obert, massa per ser una primera meitat i, on si bé l'Alcoyano hauria pogut empatar si César Remón hagués connectat millor amb el cap una centrada des de la dreta de David Torres (36'), el cert és que l'Hospitalet hauria pogut fer el 2-0 si Unai Alba no hagués posat una enorme mà per evitar el gol d'Aday, que havia rebut sol dins l'àrea una gran assistència d'Osado (38').

La segona meitat ha començat amb l'entrada al camp de José María Cases en lloc de Toni Soldevilla, encara mancat de forma, a l'Alcoyano. Un equip, l'alacantí, que a diferència d'altres conjunts que han passat per l'Estadi no ha reaccionat com s'esperava al gol riberenc. Tampoc en una segona meitat on l'única acció clara ha estat una rematada d'Álvaro des de mitjana distància... al minut 92 de partit. Demèrit alcoià? Potser, però sobretot mèrit d'un Hospi que ha sabut interpretar excepcionalment el que necessitava el partit i que no ha renunciat a cercar un 2-0 que ha trobat en la primera acció clara de perill del segon acte, fruit d'una assistència d'Aday cap a Bacari, que a empentes i rodolons es plantava sol davant Unai Alba per afusellar-lo i fer el segon gol riberenc (52').

Un gol que donaria tranquil·litat a un Hospi que d'aquí al final es confirmaria clar dominador d'un encontre que només tindria sabor riberenc. Ocasions per sentenciar no n'han faltat: centrada de Hammouch en línia de fons i volea de Cirio que marxava llepant el pal (66') o en un xut ras des de lluny de Manga que rebutjava Unai Alba i que Viale, per centímetres, no encertava a enviar al fons de la xarxa (79'). A la tercera, però ha anat la vençuda: jugada trenada i d'equip d'un Hospi que recuperava l'esfèrica en línia defensiva, passada llarga de Manel cap a Cirio, cursa del killer riberenc, passada enrere cap a Ángel Sánchez i obertura a la dreta cap a Julio Rico, que encarava Unai Alba per batre'l amb cama dreta, per sota, tot situant el 3-0 definitiu al marcador (86').

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Pol, Viale, Pedraza, Manel, Aday (Pedro Bilbao, 84'), Cirio, Bacari (Julio Rico, 70'), Manga i Osado (Ángel Sánchez, 77').

CD ALCOYANO: Unai Alba, Devesa, Alcántara, Javi Selvas, Óscar López, César Remón, Soldevilla (Cases, 46'), Javi Lara, Ferran Tacón (Julio de Dios, 64'), Fran Piera (Álvaro, 64') i David Torres.

Gols: 1-0 Aday (28'); 2-0 Bacari (52'); 3-0 Julio Rico (86').

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez (Las Palmas). Ha amonestat el local Pedraza (51') i els visitants Óscar López (25') i César Remón (57').

Incidències: partit de la 23a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 350 espectadors. Partit televisat per Esport3 i NouDos. Matí variable amb núvols i pluja, bona temperatura. A l'Hospi, Peque i Oliver han completat la convocatòria mentre que a l'Alcoyano ho han fet Edu Silva i Adrián Murcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada