Etiquetes

3/2/13

Els punts que el vent s'endugué | CE l'Hospitalet 0-0 Orihuela CF

Deia ahir Toni Aparicio, tècnic de l'Olímpic, en una entrevista a Radiogoles que quan un equip surt a empatar el més segur és que acabi perdent. Probablement, si Aparicio té la sort de veure un vídeo de l'Hospi 0-0 Orihuela d'avui segueixi pensant igual, però conscient que la seva frase no és sempre certa, ni molt menys. Cap xut a porta pels alacantins, contents des del primer minut amb el puntet a l'Estadi davant d'un Hospi que no ha estat l'equip fluït i alegre d'altres partits i que, a més, s'ha topat novament amb el vent com a enemic. Sí, un vent que afecta tots dos equips per un igual però que evidentment acaba afectant méa a l'equip que vol proposar joc, ocasions, atac; a l'equip que arrisca. I d'aquests, avui, només ha existit un Hospi que s'ha trobat, cal dir-ho, amb un Queco Piña que ha aturat totes les ocasions entre els tres pals dels riberencs, que amb l'empat d'aquest migdia i el triomf de l'Alcoyano a Palma tornen a sortir de la zona de play-off d'ascens malgrat que la jornada semblava propícia per guanyar distància amb alguns rivals.

Miguel Álvarez, com era d'esperar, ha donat entrada a Valentín i a Julio Rico en lloc dels lesionats Pol i Cirio, però ha més ha assegut Manel a la banqueta i ha estat Alberto Manga l'encarregat de fer parella al doble pivot amb Marc Pedraza. Amb el vent, fort, en contra al llarg dels primers 45 minuts, l'Hospitalet ha tingut moltes dificultats per superar un Orihuela que ha pres els riscos justos i necessaris per mantenir la seva porteria protegida en tot moment. De fet, només el vent ha donat més força i perill a faltes picades en línia de tres quarts per Sergio Alcolea, llançaments que Craviotto ha resolt sense més complicacions. L'Hospi, per contra, hauria pogut obrir el marcador si Bacari hagués rematat millor de cap una bona centrada d'Aday (23'); si Queco Piña no hagués tingut una intervenció providencial després d'una bona recuperació i cursa de Bacari o si el rebuig del meta visitant no hagués anat a parar al pit de Julio Rico amb la porteria buida (39'). Tampoc si Viale no s'hagués topat amb el porter rival en una acció franca a segons del descans (45').

I això, amb el vent en contra. A la represa, sense canvis i amb el vent a favor, l'Hospi ha agafat les regnes del partit mentre l'Orihuela s'ha limitat a acumular homes en línia de destrucció per dificultar la tasca a un Hospi espès. Poquetes ocasions (cap de l'Orihuela), mentre Miguel Álvarez decidia donar entrada a Coro i Ángel Sánchez en el lloc de Manga i de Julio Rico. Durant uns instants, l'Hospitalet era capaç de tancar el rival a la seva àrea, però de nou Bacari tornava a topar-se amb Queco Piña, que treia amb els peus una bona rematada del davanter centre maresmenc després d'una bona passada llarga d'Aday Benítez, un partit més destacat amb la samarreta riberenca (63').

A base de córners, els riberencs han seguit dominant i, com sempre, la pilota aturada també ha tingut el seu protagonisme. Ha estat en una falta picada per David Corominas amb cama dreta que el vent ha enverinat tot i que ha acabat sortint a l'esquerra de Queco Piña (71'). Curiosament, amb el pas dels minuts l'Hospi ha perdut el control del partit davant d'un Orihuela que ha fet una passa endavant i ha aprofitat les indecisions de la defensa de l'Hospi per aconseguir alguna internada per banda i un parell de serveis de cantonada que han acabat sense majors conseqüències. Tram final de partit on els de Nino Lema han tirat de l'altre futbol i s'han dedicat a perdre temps i a fer faltes per tallar la creació d'un Hospi que, amb tot, podria haver-se endut el partit si Bacari hagués ajustat més un xut en un embolic a l'àrea al temps de descompte, un xut que, sembla, ha acabat picant la base del pal dret oriolà. Era el minut 94. Hauria estat, un cop més, una qüestió d'èpica.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Pedraza, Julio Rico (Ángel Sánchez, 73'), Aday, Bacari, Manga (Corominas, 64') i Osado.

ORIHUELA CF: Queco Piña, Álex García, Carrión, Ochoa, Gonzalo, Sergio Alcolea, Coco, Pelusa, Raúl (Del Cueto, 90'), Fran Cortés (Fali, 60') i Fran Amado (Pereira, 75').

Àrbitre: Francisco José Melián Socorro (Las Palmas). Ha amonestat els locals Pedraza (30') i Corominas (84') i els visitants Gonzalo (32'), Ochoa (64') i Àlex García (93').

Incidències: partit corresponent a la 25a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 250 espectadors. Matí assolellat i fresc a l'Hospitalet. A l'Hospi, Peque, Manel i Oliver han completat la convocatòria; a l'Orihuela ho han fet Garrido i Carlos.