Etiquetes

18/9/13

Recordes quan... | Dos repòquers a Tàrraco

Si fem una ullada a la història recent de l'Hospi, veurem com Roberto Navarro i Ramon Moya són per diversos motius i en diferents rols, dos dels homes amb més pes al llarg dels 56 anys d'història del club. L'un, Navarro, és el jugador amb més partits oficials disputats a la història del club. L'altre, Moya, és ni més ni menys que el tècnic que més encontres ha dirigit al Centre d'Esports l'Hospitalet. Tots van deixar l'entitat la mateixa temporada, la 2005-2006. Però el que avui ens importa: tots dos saben què és conquistar Tàrraco: tots dos saben què és guanyar i exhibir-se al Nou Estadi, escenari del Nàstic-Hospi del proper diumenge (12:00 hores). Els enfrontaments entre el Club Gimnàstic i l'Hospitalet són un clàssic del futbol català. 

La de diumenge serà la 27a visita dels riberencs al feu grana; de fet, el Nàstic és l'equip que l'Hospi ha visitat en més ocasions al llarg de la seva història,: 26 fins ara. I és un camp on, xifres en mà, el Centre d'Esports l'Hospitalet s'hi ha sentit ben còmode: d'ençà que el Nou Estadi fos inaugurat l'any 1972, els riberencs hi sumen 6 victòries, 6 empats i 'només' 6 derrotes, en terreny tarragoní. Dels sis triomfs, tres van ser per la mínima (1-2, 1987-1988 i 2012-2013 i 0-1, 1989-1990). Els altres tres, però, van significar golejades que perduren en l'arxiu històric de l'Hospi a Segona Divisió B. I és que a banda de l'1-4 del curs 1988-1989, amb Juanjo Díaz com a entrenador, Ramón Moya té l'honor d'haver dirigit l'Hospi en els repòquers de 1992 i 1999, quan també hi va participar Roberto Navarro.

Roberto Fresnedoso la temporada 92-93. Mundo Deportivo
El primer precedent destacat ens fa viatjar a l'any 1992, concretament al 6 de setembre. Poques setmanes abans, l'actual Estadi de Futbol de l'Hospitalet havia estat seu de la competició de beisbol als JJOO de Barcelona mentre el Centre d'Esports l'Hospitalet preparava la temporada al vell Municipal i a Ribes de Freser. El debut, aquell diumenge 6 a les 17:00 hores al Nou Estadi de Tarragona davant d'un etern aspirant a l'ascens, un Club Gimnàstic que en aquella ocasió dirigia el ja exHospi Raúl Longhi. El gol inicial dels grana, obra de Soriano (25') posava coll amunt el partits als riberencs, que en el seu debut encara no comptarien amb homes com Gallardo o Jordi Lardín, que debutaria la setmana següent davant l'Hércules. Hi havia però, un onze de garanties i de futur, una temporada en que l'Hospi era filial de l'Espanyol. Rodón, Bergé, Navarro, Guerrero, Gestoso, Gallego, Jaume, Roberto Fresnedoso, Tost, Totó i Serrano, a banda de Jordi i Dani, van ser els 13 artífexs d'una històrica golejada per 1-5. Golejada concretada a la segona meitat, després que s'arribés al descans amb 1-0 favorable als grana, on hi jugava un altre vell conegut de l'Hospi com ara Santi Pou. A la represa, Roberto (50'), Totó (70' i 88'), Jaume (90') i Manolo Serrano (96') van certificar una golejada històrica que, en canvi, no va servir per situar-se com a líder, ja que el Sant Andreu havia batut el Torrevieja per 5-0.

Sis temporades més tard, i també entrenat per Ramón Moya, l'Hospitalet visitava el Nou Estadi per tancar la primera volta del curs 1998-1999. Ho feia amb només 19 punts a la classificació, en 14a posició i a només un punt de Gavà i Gandia, que marcaven plaça de play-off de permanència i zona de descens, respectivament. Els riberencs, que només havien guanyat a Águilas (1-3) i a Ontinyent (2-4) lluny del vell Municipal, van haver de fer el més difícil encara per consumar una de les remuntades recents més recordades. I és que el Nàstic, aleshores setè a la Lliga, va avançar-se al marcador amb un 2-0 gràcies als gols de Fran (17') i de Mesa (22'), un resultat amb què s'arribaria al descans. I de nou, com havia passat set anys abans, el pas pels vestidors va revolucionar l'Hospi de Ramón Moya, que va tirar d'efectivitat per capgirar el partit i sumar tres punts de prestigi. Un altre històric del Centre d'Esports l'Hospitalet, Óscar Ollés, va contribuir amb dos gols (51' i 74') al 2-5 final, marcador que completarien Moreno (53') i Peri Ventura amb dues dianes més al minut 61' i al 79'; aquesta, com no podia ser d'altra manera, des del punt de penal. Aquell dia, David Pérez, Grabulosa, Surrallés, Pagès, Roberto Navarro, Moisés Martín, Peri, Rafa Moreno, Conget, Espigulé i Óscar Ollés, a més de Juli, Atzarà i Diego, van ser els herois d'una gran conquesta a Tàrraco.

Alineacions i minuts dels gols extrets de Mundo Deportivo.

Sabies que... Club Gimnàstic i Centre d'Esports l'Hospitalet van obrir la lliga del grup 3 de Segona Divisió B en tres temporades consecutives i sempre al Nou Estadi? La temporada 1991-1992, l'equip va perdre per 3-1 amb Jaume Sabaté d'entrenador. El curs següent, com recordàvem, 1-5 amb Moya de tècnic, que repetiria la temporada 1993-1994 amb l'empat a 3 entre granes i riberencs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada