Etiquetes

25/2/13

Resum de la 28a jornada #2bg3

Ja ho he comentat més d’una vegada però avui és bon dia per insistir-hi. No crec en la justícia al món del futbol (i podríem discutir si fora del futbol...), però tampoc sóc dels que articula l’opinió sobre un partit en base als mèrits que ha fet un o altre equip per guanyar. És mèrit crear una ocasió o evitar un gol? És més demèrit fallar un penal o no tenir-ne un per fallar? Hi ha estils de joc objectivament millors que d’altres? A partir d’aquí, podrem parlar d’estètica i de gustos, de sensacions i, potser, de propostes futbolístiques o de xifres per quantificar el domini en un partit, però el gol és l’únic jutge a l’hora de determinar la sort al llarg dels 90 minuts. Això ha passat a Tarragona: l’Hospi ha estat segurament més efectiu que un bon Nàstic i per això ha guanyat. Res més. En d’altres partits ha passat a l’inrevés. És això injust? Injust seria que malgrat fer més gols que el contrari un equip no sumés els tres punts. Gimnàstic 1-2 l’Hospitalet (Marc Martínez 15’ / Viale 45’, Moyano 87’).

València Mestalla 2-2 Levante UD B
Armiche 9', Manu Molina 31' | Morales 11', Quintantilla 33'pp
El derbi de filials valencians es va saldar amb un empat a dos resolt, pel que fa als gols, en poc més de mitja hora. Armiche va confirmar el seu bon moment i es convertia en el vuitè jugador #2bg3 en fer gol per tercera jornada consecutiva. Novè gol del granota José Luís Morales al campionat el dia que es va estrenar com a titular Pablo Coronado, porter del Levante B.
Huracán CF 1-1 AE Prat
Capdevila 16' | Ignacio 12'
Tretzena iguala del rei de l'empat, un Huracán que durant unes hores ha viscut com a líder del grup 3. Amb tot, els de Nico Estévez van encaixar el segon gol de la temporada com a locals en una primera meitat, per culpa d'Ignacio Rosillo, que ja en suma sis amb el Prat. Acte seguit, Capdevila va fer el cinquè gol de la temporada per evitar la segona derrota a la Lliga dels manisers, que dimecres juguen al camp del Reus Deportiu.
RCD Espanyol B 1-2 RCD Mallorca B
Cubillas 86' | Javi Hernández 48', Abdón 75'pen
Per primer cop a la temporada, el Mallorca B enllaça dues victòries consecutives; de fet, no ho feia des del mes de gener 2012 quan va derrotar de forma consecutiva l'Hospi, l'Huracán i el Manacor. Els gols de Javi Hernández i d'Abdón, de penal, van ser suficients perquè Márquez encaixés la seva primera derrota com a tècnic blanc-i-blau malgrat el tercer gol de David Cubillas en dues jornades. Tot just, segona derrota de l'Espanyol B a Sant Adrià després del 2-3 contra el Reus.
Imatge: RCD Espanyol
CE Constància 2-1 UE Llagostera
Jaime 26', Canals 65' | Joaqui 63'
El Nou Camp d'Inca veu com l'estat de la gespa segueix sense millorar, però els del Raiguer s'han sabut sobreposar a això i a un rival també necessitat per sumar tres punts que els deixen de nou en zona de promoció de descens. Estrena golejadora a la Lliga de l'ex de l'Europa, Jordi Canals, que va deixar gairebé en anecdòtic el segon gol del llagosterenc Joaqui aquest curs. Primera derrota dels homes de Lluís Carrillo contra un equip balear aquesta temporada.
Imatge: Fútbol Balear / Sergio Sanz
CD Alcoyano 1-0 Yeclano Deportivo
David Torres 63'
L'Alcoyano superava per la mínima el penúltim classificat, un Yeclano Deportivo que malgrat jugar una hora en inferioritat per l'expulsió de David ha aguantat el tipus al Collao. Només David Torres, que ja suma 7 gols i iguala Javi Lara com a màxim golejadors dels alcoians, que segueixen ampliant els partits a zero com a local: ja en van set. Segona derrota consecutiva dels murcians, que dimecres rebran el Mestalla en un partit, novament, vital per les seves aspiracions de salvació.
Orihuela CF 1-1 CE Atlètic Balears
Fran Cortés 86' | Xavi Molina 91'
Dos gols en els darrers minuts que no han servit per adornar amb gols un empat que no serveix de massa a cap dels dos equips. Estrena golejadora de Fran Cortés a la Lliga que avançava els de Nino Lema, però Xavi Molina donava al temps de descompte un punt als balearicos, que veuen el quart lloc dos punts més lluny tot i el relleu a la banqueta de la Via de Cintura, on avui hi tornava el Chichi Soler després de la seva experiència el curs 2009-2010. Ja són cinc els partits que l'Atlètic porta sense guanyar.
Ontinyent CF 1-1 UE Sant Andreu
Fran Moreno 59' | Borja 61'
Com a Paterna, Inca o Oriola, els gols al Clariano també han arribat en un espai ben curt de temps. I ho han fet arran d'un penal que ha comès Rubén Canelada i que ha suposat l'expulsió del lateral esquerre andreuenc. Fran Moreno ha transformat el sisè penal de la temporada a favor de l'Ontinyent, però ha vist com dos minuts més tard el central quadribarrat, Borja, extenia el seu moment dolç amb el seu segon gol en dues jornades... i en només tres partits a Segona Divisió B. Per variar, l'Ontinyent ha acabat amb 10 homes, avui per l'expulsió de Yuma; és la desena expulsió que pateixen els de la Vall d'Albaida aquesta temporada.
Imatge: Judit Andreu / UE Sant Andreu
CF Badalona 2-0 Villarreal CF B
Abraham 19', Jordi Quintillà 76'
Victòria d'un necessitat Badalona a costa d'un Villarreal B que segueix decepcionant a domicili. Avui, però, a banda del primer gol d'Abraham amb els escpaulats, l'expulsió de Manu Bonaque a la represa en tallar una ocasió manifesta de gol ha aplanat el camí als d'Albert Cámara, que ha vist com Pelegrí hauria pogut fer el segon en un xut al travesser i ha hagut d'esperar que un altre fitxatge d'hivern, Quintillà, sentenciés el partit a un quart d'hora del final. Fi a la negativa ratxa de vuit partits sense guanyar que deixen els del Barcelonès Nord set punts per sobre del descens.

CD Olímpic 2-1 CF Reus Deportiu
Mendoza 16', Ferran 46' | Roberto 68'
En l'únic partit de la tarda, l'Olímpic ha deixat enrere els fantasmes d'una minicrisi i ha trencat la ratxa de tres partits sense guanyar. Tercer gol de Mendoza al campionat, com no, a pilota aturada; Ferran Giner ha encarrilat el matx pels de Toni Aparicio amb un gol psicològic tot just després del descans i ha complicat l'empresa a un Reus que només ha pogut reduir distàncies gràcies al primer gol de Robert Ahufinger aquesta temporada, després d'un llançament de falta. Els reusencs, tot i la derrota, segueixen en setena posició.

Descansa: CD Binissalem