Etiquetes

21/3/13

Copa Catalunya | CE l'Hospitalet 1-1 Club Gimnàstic (4-5 als penals)


L’Hospi no ha pogut arribar per segon cop a la història a la fase final de la Copa Catalunya. Aquest vespre, la tòpica ‘loteria dels penals’ ha somrigut el Nàstic de Tarragona, que s’ha acabat enduent l’eliminatòria després d’empatar (1-1) al finals dels 90 minuts i d’imposar-se per 4-5 en els llançaments des dels 11 metres. Mala sort per un Hospi que ha gaudit d’opcions suficients com per haver-se classificat al llarg dels 90 minuts, especialment en un tram final on Bacari i Cirio haurien pogut desnivellar la balança del cantó riberenc. Abans, Coro havia avançat l’Hospi en un marcador que neutralitzava l’exriberenc David Haro al descompte del primer temps. En el cantó negatiu, la greu lesió de lligaments del jove Albert Mozo (Nàstic), mentre que en l’aspecte positiu cal destacar la participació de tres juvenils a l’Hospi: Iban Salvador, Xavi Monleón i Lucas Martínez.

Com era d’esperar, nombrosos canvis a l’onze inicial que ha presentat Miguel Álvarez, amb la intenció clara de competir i dosificar esforços a la vegada. De fet, respecte a l’alineació que va sortir diumenge davant el Mallorca B, només repetien Moyano, Valentín, Corominas, Aday i Manel, que diumenge serà baixa per sanció. Probablement el concurs d’Oliver, Peque i Pedro Bilbao hagin estat les grans novetats d’un Hospi que ha cedit el control del partit a un Nàstic que ha volgut la pilota. De fet, els de Salamero han estat els primers a crear perill i Oliver ha estat providencial en dues ocasions; primer responent a un xut creuat d’Oribe que l’hospitalenc ha enviat a córner (4’) i després traient amb els peus una rematada a boca de canó de Perico (12’). A poc a poc, l’Hospi ‘sortia de la cova’ i s’apropava a la meta tarragonina. Osado seria el primer a avisar amb un bon xut que blocava Sergio López (17’).

Un minut més tard, però, el porter visitant faria vista en l’acció de l’1-0: gran assistència a l’espai de Moussa cap a Corominas, control, picadeta per superar Sergio i gol després de picar el pal esquerre (18’). L’Hospi havia colpejat primer i el Nàstic ho acusaria cedint el domini en aquest primer temps. El respecte va fer-se amb el control del partit fins que Manel va provar sort amb un xut des de la frontal que es perdia a l’esquerra de Sergio (37’); la resposta, d’Eugeni, arribava en un xut llunyà que es perdia per sobre del travesser (38’). Quan tot semblava encaminar-se cap a l’1-0 al descans, una centrada d’Eugeni al cor de l’àrea la rematava David Haro per batre Oliver i situar un inesperat empat a l’electrònic (45’).

A la segona meitat, tot i el nivell competitiu de tots dos equips, el ritme del partit va minvar a mesura que tots dos tècnics anaven introduïnt canvis. Entre els d’Álvarez i els de Salamero el joc es va interrompre 8 cops en 40 minuts per realitzar substitucions. Així, les ocasions van brillar per la seva absència. Corominas va tancar una bona acció individual amb un xut potent que aturava Sergio (47’) i Bacari, acabat d’entrar, ho provava amb un xut que es perdia massa alt (58’). El Nàstic, per contra, presentaria més intenció que realitat i tot i gaudir d’alguna acció a pilota aturada, Oliver Sánchez no va haver de treballar en tota la segona meitat.

Pel que fa a l’Hospi, Bacari i Cirio van ser els homes més actius al tram final de l’encontre. El mataroní va provar sort amb un potent xut que es perdia fregant el pal (78’), però el de Badalona tindria l’opció més clara de tot el segon temps plantant-se sol davant Sergio i creuant en excés el seu xut (88’). Fins i tot al descompte, amb un Nàstic més pendent d’arribar als penals que de qualsevol altra cosa, Bacari ho provaria primer amb un cacau que impactaria al cos de Manel i, després, amb una rematada de cap alta a la sortida d’un córner (94’). Final amb empat i als penals, la sort pel Nàstic. Bacari i Joel Coch erraven un llançament per banda i al torn definitiu, Sergio López li aturava el penal a Iban Salvador. Si contra el Vilassar de Dalt i el Prat va sortir cara, avui ha sortit creu; com resa el tòpic, però, els penals només els fallen els jugadors que els llencen.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Oliver, Peque (Lucas, 92'), Valentín, Hammouch, Moyano, Manel, Moussa (Xavi, 84'), Corominas (Julio Rico, 55'), Pedro Bilbao (Iban Salvador, 64'), Aday (Bacari, 55') i Osado (Cirio, 76').

CLUB GIMNÀSTIC: Sergio López, Jordi, Mozo (Fran Vélez, 8'), Mairata, Ñoño, Joel Coch, Eugeni (Javi Martínez, 70'), Oribe (Juan Millán, 78'), David Haro (Èric Via, 82'), Perico (De Lerma, 59') i Virgili (Fran Carbia, 60').

Gols: 1-0 Corominas (18'); 1-1 David Haro (45'+).
Tanda de penals: 0-1 Virgili; 0-1 Bacari (alt); 0-2 Mairata; 1-2 Moyano; 1-3 Fran Vélez; 2-3 Manel; 2-3 Joel Coch (atura Oliver); 3-3 Julio Rico; 3-4 Javi Martínez; 4-4 Cirio; 4-5 De Lerma; 4-5 Iban Salvador (atura Sergio).

Àrbitre: Pau Garcia Fuster (Barcelona). Ha amonestat els locals Hammouch (46') i Moyano (90') i els visitants Fran Vélez (39'), Joel Coch (76') i De Lerma (92').

Incidències: partit corresponent als quarts de final de la Copa Catalunya 2012-2013 celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Nit humida però temperatura força agradable. Presència d'aficionats del Nàstic que han donat encara més color a l'Estadi; bon ambient. A l'Hospi, Craviotto ha completat la convocatòria mentre que Arnau, Rubén Pérez i Alfons han completat la del Gimnàstic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada