Etiquetes

2/6/13

Caudal o Lleida Esportiu, rivals de l'Hospi


Caudal de Mieres o Lleida Esportiu. Un d'aquests dos equips serà el rival del CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET a la segona eliminatòria del playoff d'ascens a la Lliga Adelante. El desenllaç el coneixerem demà a partir de les 17:00 hores, quan a la seu de la Real Federación Española de Fútbol se celebri el sorteig d'aquesta segona eliminatòria. El Caudal de Mieres arriba a l'eliminatòria després de sorprendre el Cartagena; després d'empatar a zero a l'Hermanos Antuña, els asturians han vençut aquesta tarda a Cartagonova per 0-1. Per la seva banda, el Lleida Esportiu s'ha classificat in extremis, al minut 100 en un partit amb 15 minuts de descompte a Butarque: l'1-1 final feia bo el triomf per 2-1 de fa 8 dies al Camp d'Esports. Caudal o Lleida Esportiu, doncs, seran els rivals del Jaén i de l'Hospi; les altres dues eliminatòries ja estan definides: l'Huracán visitarà el Bilbao Athletic el proper cap de setmana i l'Eibar jugarà al Carlos Tartiere davant l'Oviedo.

Caudal Deportivo

 Recuperar els daurats anys 50. Aquest és l’objectiu que es planteja el Caudal Deportivo des del moment que, contra tot pronòstic, va assegurar-se una de les quatre places de playoff al grup 1 de Segona Divisió B. Dirigit per Paco Fernández, els de Mieres són l’únic dels 16 classificats per la fase d’ascens que l’any passat era a Tercera Divisió. Gran campanya de l’equip dirigit pel tècnic d’Uxo (el mateix poble del mític capità de l’Oviedo, Berto), que l’any passat va eliminar el Yeclano Deportivo a la Fase de Campions per assolir l’ascens a Segona B. Classificats dues jornades abans d’acabar la Lliga, el quadre miner ha acabat quart classificat del grup 1 de Segona Divisió B amb 60 punts, fruit de 17 victòries, 9 empats i 12 derrotes. D’aquestes 12 derrotes, el Caudal n’ha encaixat 4 a l’Hermanos Antuña, estadi del Caudal i que consta amb terreny de joc de gespa artificial. Guijuelo, Leganés i Zamora (0-1) i Tenerife (2-3) han estat els únics equips capaços de guanyar-hi. En aquesta primera eliminatòria, els de Paco Fernández van donar la sorpresa eliminant el Cartagena: empat (0-0) a l’anada jugada dissabte passat a Mieres i triomf per 0-1 avui a Cartagena gràcies al gol de Gonzalo (38’). A la Copa del Rei, el Caudal va eliminar el CD Marino a primera ronda (2-0) però va caure, precisament, contra l’altre possible rival al sorteig de demà, el Jaén (2-0). Imatge: Deporpress.com

Amb 50 gols en 40 partits, el Caudal ha demostrat ser un equip que sap aprofitar bé les dianes que marca. De fet, en 21 partits oficials jugats a l’Hermanos Antuña encara no ha estat capaç de fer més de dos gols en cap partit (han marcat 21 gols en 20 partits). És lluny de Mieres, els de Paco Fernández mostren el seu potencial ofensiu amb 29 gols en 20 partits i 10 victòries, la darrera a Cartagena. Fins a 13 components de l’actual plantilla saben què és marcar aquesta temporada; una plantilla on, nom per nom, hi destaquen l’exporter del Rayo, Sergio Segura, defenses com Gonzalo i Noel, amb experiència a Segona B; un mig del camp amb Nacho Fernández, Nacho Calvillo i Nacho López i una línia d’atac on l’ex del Guijuelo Borja Navarro i l’ex de Lleida i Ontinyent, Antonio Rojas, porten la batuta golejadora amb 8 i 7 gols, respectivament. Al darrere, 37 gols encaixats en 40 partits però, sobretot, porteria a zero en 180 minuts davant un equip del potencial ofensiu del Cartagena; a l’Hermanos Antuña, només el Sanse i el Tenerife han marcat més d’un gol. L’únic partit en gespa artificial lluny de Mieres el va guanyar el Caudal per 0-2 (Guijuelo). Seria la primera vegada a la història que Caudal Deportivo i Hospi es veuen les cares al llarg de la seva història i la novena visita a Astúries, regió que no se li dóna gens bé a l’Hospi: 1 empat i 7 derrotes en 8 enfrontaments davant Langreo, Oviedo, Sporting i Sporting B, davant el qual es va aconseguir l’únic punt (1985-1986, 0-0).

Lleida Esportiu

Per molt que sembli estrany, els dos catalans classificats per al playoff podrien veure’s les cares els propers dos caps de setmana. I és que el Lleida Esportiu ha jugat aquesta temporada al grup de Segona Divisió B després d’intercanviar amb l’Espanyol B la plaça que en principi havia de ser per al filial blanc-i-blau. De la mà d’un dels tècnics amb més projecció del futbol espanyol, Toni Seligrat, el Lleida Esportiu va aconseguir a la darrera jornada la classificació per a la fase d’ascens en batre l’Osasuna B al Camp d’Esports i aprofitar l’ensopegada del Barakaldo a Logronyo. Al final, quarta posició amb 66 punts després de 17 victòries, 15 empats i únicament 6 derrotes. De fet, la derrota a Noja a la 35a jornada (1-0) és l’única dels lleidatans en els darrers 21 partits. Precisament els càntabres, botxins de l’Hospi a la Copa del Rei, han estat l’únic equip capaç de guanyar al Camp d’Esports (0-2, jornada 16). Això a la Lliga, ja que a la Copa del Rei l’Eibar, un altre vell conegut de l’Hospitalet en això de les fases d’ascens, va eliminar els de Seligrat per 0-2. La resta de derrotes, a domicili, van produir-se a Amorebieta, Lezama, Eibar i Tajonar. El Lleida Esportiu arriba a la segona eliminatòria amb la moral pels núvols després d’eliminar el Leganés de forma patida, amb un gol de l’expepinero Mario Fuentes al minut 100 d’un partit amb gairebé 15 minuts de descompte. L’empat (1-1) feia bo el 2-1 de l’anada, on els lleidatans van remuntar el gol inicial de Fernando Ruiz (21’) amb les dianes de Jesús Imaz (46’) i Jaime Mata (87’). Imatge: Lleida Esportiu.

Precisament el madrileny Jaime Mata és el màxim golejador del Lleida Esportiu amb 15 gols, més del 25% dels 59 gols que els de la Terra Ferma han marcat en els 40 partits entre Lliga i playoff d’enguany. Per darrere hi ha Jesús Imaz (8 gols) i l’exriberenc Asier Eizaguirre (6 gols). El basc és un dels jugadors que va disputar amb l’Hospi el darrer playoff d’ascens a Segona A (2006-2007). Si parlem de noms, la majoria de jugadors del Lleida Esportiu resulten familiars. Pau Torres és el porter titular i guardià d’una defensa on sobresurt l’altre exHospi de l’equip, Biel Medina. El menorquí, com a dada curiosa, ha estat expulsat 5 vegades aquesta temporada. Álex Cacho, Barreda, Molo, Pau o Mario Fuentes complementen una rereguarda molt experta en diversos equips de la categoria. I tampoc és que la línia de creació, amb homes com Álex Colorado, Miki Massana, Miramón o l’ex del Mallorca B, Xisco Hernández, estigui mancada d’experiència i qualitat, precisament. Al davant, Mata, Imaz i Asier com a referents i Pere Milla guanyant experiència i demostrant virtuts amb el pas dels partits. Un Lleida que només ha rebut més d’un gol en 7 dels 41 partits oficials disputats enguany; 36 gols (34 a la Lliga) que convertien els lleidatans en el quart equip menys golejat del grup 2, on només han jugat un partit sobre gespa artificial (1-1 al camp de l’Izarra). Seria, doncs, el segon enfrontament de la història entre el Lleida Esportiu i l’Hospi; l’únic precedent ens situa a la temporada passada amb l’1-4 que va significar el primer triomf de l’Hospi de Vinyals a domicili.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada