Etiquetes

16/6/13

Eibar-Hospi al playoff


La Sociedad Deportiva Eibar serà el rival del Centre d’Esports l’Hospitalet a la tercera eliminatòria del playoff d'ascens a la Lliga Adelante. En aquest cas no ha calgut sorteig, ja que l'Hospi i el Jaén, com a campions, s'havien d'enfrontar a Eibar i Huracán, respectivament, i l'Hospi i els valencians no poden enfrontar-se per haver compartit grup. L'altra eliminatòria, doncs, enfrontarà l'Huracán i el Jaén. Evidentment, cal confirmar el dia i l'hora del partit d'anada i de tornada. El que sí és segur és que l’anada es disputarà aquest cap de setmana al Ipurua, un estadi amb capacitat per a 5.200 espectadors i amb superfície de gespa natural. La tornada, el cap de setmana del 29 i el 30 de juny a l'Estadi de Futbol de l'Hospi. Estigueu atents al Twitter de l'Hospi i a la web oficial per conèixer tots els detalls relatius a aquesta eliminatòria i al desplaçament a Eibar, ja que el club gestionarà el viatge en autocar per totes les persones interessades en donar suport a l'equip en aquesta eliminatòria final.


 Imatge: elcomercio.es

Sociedad Deportiva Eibar
L’atzar, o millor dit el destí ha volgut que l’Eibar i el Centre d’Esports l’Hospitalet es tornin a veure les cares sis temporades després d’aquella eliminatòria a inicis de juny de 2007, amb Mandiola i Oliva a les banquetes i un mes que polèmic encontre a Ipurua. Aleshores, Eibar i Hospi buscaven progressar a la final per pujar a Segona A: enguany, tots dos equips s’ho juguen tot a una carta per pujar, ara sí, a la Lliga Adelante. Els guipuscoans duen quatre temporades buscant el retorn al futbol professionals, quatre temporades i quatre fases d’ascens. Fins ara, Ontinyent, Sabadell, Alcoyano i Lugo s’han creuat al camí dels eibarresos, que esperen que aquest any sigui el definitiu per retornar a la Segona A. Gaizka Garitano va ser l’escollit per capitanejar aquest quart projecte amb la intenció d’assolir l’ascens, però el cert és que l’Eibar va haver de lluitar pel campionat del grup 2 amb tot un Deportivo Alavés. Els vitorians aconseguien el títol la penúltima jornada i l’Eibar s’havia de conformar amb la segona posició. 73 punts, fruit de 21 victòries, 10 empats i 7 derrotes és el balanç del quadre guipuscoà, que només ha perdut dos partits entre Lliga i playoff a Ipurua: 2-3 contra el Zaragoza B i 0-1 davant del Barakaldo. De fet, les 7 derrotes de la temporada han estat per la mínima. Els de Garitano arriben a aquesta darrera eliminatòria de menys a més; fa quinze dies van classificar-se de forma agònica davant l’Alcoyano. Després de deixar escapar un 0-2 al Collao (van acabar empatant a 2 gols), l’alcoià Diego Jiménez salvava els mobles pels bascos amb un gol al minut 89 que servia per aconseguir l’empat (1-1) definitiu. Per contra, en aquesta segona eliminatòria l’Eibar eliminava l’Oviedo després de batre’l en tots dos partits: remuntant fa set dies al Nuevo Carlos Tartiere (1-2) i certificant la classificació ahir a Ipurua (1-0).

Amb 65 gols en 42 partits l’Eibar és un dels equips més golejadors d’aquesta Segona Divisió B. De fet, 14 dels seus jugadors van tastar el gust del gol al llarg de la temporada regular, mentre que els sis gols en aquesta fase d’ascens se’ls han repartit cinc jugadors: Capa, Abaroa, Diego Jiménez, Mainz i Guille Roldán, que ha fet els dos últims gols de l’Eibar en aquest playoff. Qui encara no ha marcat és Mikel Arruabarrena, màxim golejador de l’equip amb 13 gols, un més que el saragossà David Mainz (12 gols). Nom per nom, un dels homes més coneguts és el davanter català Jito; el de Ciutat Meridiana ha marcat 5 gols a la Lliga amb els eibarresos i complementa una línia atacant de nivell. Al darrere, Irureta a la porteria i Bóveda, Añibarro, Raúl Navas i Yuri dibuixen una rereguarda gairebé fixa en aquest tram final de temporada. En total, 32 gols encaixats en 42 partits entre Lliga i Copa del Rei; 17 partits sense encaixar gol (9 a Ipurua i 8 a domicili) i només ha rebut més d’un gol en 6 d’aquests 42 partits. Els guipuscoans només han jugat un partit sobre gespa artificial: va ser l’empat (0-0) al camp de l’Izarra. Serà la segona vegada que l’Eibar i l’Hospitalet creuin els seus camins en tota la seva història; cal anar al playoff d’ascens a Segona A del curs 2006-2007, quan l’Hospi de Juan Carlos Oliva va viatjar a Ipurua amb l’empat a zero de l’anada a l’Estadi. A la tornada, un arbitratge polèmic, un penal no sancionat a Felipe Sanchón i un gol fantasma (que no va entrar) concedit a l’exriberenc Lluís Codina van marcar un partit on el comportament de l’aleshores entrenador eibarrès, Javier Mandiola, no va ser del tot exemplar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada