Etiquetes

2/6/13

Playoff | CE l'Hospitalet 1-0 CD Tenerife

El Club Deportivo Tenerife és nou equip de la Lliga Adelante i, des del CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET, el primer que volem fer és donar-los l'enhorabona per aquest èxit. Nosaltres, haurem d'esperar; possiblement quatre setmanes. Avui no ha estat possible: un gol, només un gol ens ha barrat el pas a glòria, el pas al futbol professional. L'Hospi ha estat clarament superior al Tenerife al llarg dels gairebé 100 minuts que ha durat el partit entre temps reglamentari i descomptes. El gol de Cirio als onze minuts de la represa obria la porta de l'ascens a un Hospi que ha fet un partit immens, enorme. Possiblement, l'equip ha començat a cimentar avui el camí d'un ascens que serà més llarg del que podíem preveure; ho ha fet a base de fe, dominant i creant ocasions i ambicionant qualsevol repte que se li posés per davant. Avui l'ascens no s'ha quedat a l'Hospitalet, però a partir de demà, tots començarem a treballar per assolir-lo.

Finalment, Moussa, Peque, Pedro, Barranco i Julio Rico han estat els descartats d'una convocatòria on tornava, mes i mig després, Aday Benítez. D'inici l'Hospi ha posat les cartes boca amunt i ha volgut la pilota des del primer minut. Això, amb un Tenerife tancat al darrere i que a base d'un joc directe des de línia defensiva buscava sorprendre l'Hospi amb la velocitat per bandes o aprofitant la corpulència d'Aridane. Les ocasions, però, han costat d'arribar i cap dels dos equips ha aconseguit posar a prova qualsevol dels dos porters fins a ben entrada la primera part. Abans, la defensa riberenca treia una rematada dins l'àrea de Luismi Loro (11'); la resposta, de Bacari amb un cop de cap massa fluix que Sergio Aragoneses ha aturat sense majors complicacions (13').

El domini riberenc continuava sent evident i, de nou Bacari, provava sort amb un intent de globus des de la frontal que es perdia no massa lluny del pal dret de la porteria tinerfenya (25'). La millor opció, però, arribaria en una bona acció trenada per banda esquerre entre Valentín i Cirio, amb una passada cap a Pol Llonch i rematada del '6' de l'Hospi que aturava Sergio Aragoneses en la millor opció dels riberencs en aquest primer temps (30'). El Tenerife, però, també avisaria en una acicó aïllada fruit d'una errada defensiva local que habilitava Aridane. El killer del Tenerife, però, s'ha topat amb la ràpida sortida de Craviotto, que li ha guanyat la partida al davanter canari (40'). Abans de cloure la primera part, un xut d'Osado des de la frontal l'ha aturat Sergio Aragoneses (41'). Descans amb 0-0 i tot per decidir.

La calor que feia aquest migdia a l'Hospitalet podia tenir incidència en el desenvolipament del segon temps. N'ha tingut molt més l'inici fulgurant d'un Hospi que només ha avisat una vegada abans de fer el gol. Una centrada-xut d'Iván Hammouch als cinc minuts de la represa s'ha enverinat de forma increïble i ha obligat Sergio Aragoneses a posar la mà per enviar l'esfèrica a córner. Antesala de l'1-0, en una jugada combinada, de dreta esquerra, que ha passat per Bacari, Osado i Cirio, amb una gran resolució del badaloní creuant la pilota davant la sortida del porter gallec del Tenerife (55'). L'1-0 ha fet mal un Tenerife que s'ha apropat a l'abisme del no ascens durant uns quants minuts. L'Estadi ha apretat de valent i ha fet callar el miler llarg d'aficionats canaris que han viatjat fins a l'Hospitalet i que han tingut un comportament excel·lent. A l'Hospi, però, li ha faltat concretar en ocasions el domini posterior al gol.

Canvis a un i altre equip; a l'Hospi Pol, Ángel i Manga han entrat per Coro, Pol i Osado. Amb el pas dels minuts l'Hospi semblava tornar a apropar-se al 2-0, al temps que el Tenerife gaudia de contres per matar el partit. En una d'aquestes, Hammouch s'ha anticipat a Suso Santana quan el canari ja havia carregat la cama dreta per batre Craviotto. Ángel, a l'Hospi (83') i Aridane i Rigo al Tenerife han provat sort amb xuts llunyans que s'han perdut més enllà de la línia de fons. La gran ocasió, ja immersos en els quatre minuts de descompte, l'ha tinguda Ángel Sánchez (93') amb un xut a l'interior de l'àrea gran que s'ha perdut per sobre del travesser visitant. Al final, dues faltes penjades a l'àrea, la darrera amb Carlos Craviotto cercant la rematada, que no han tingut un final feliç per l'Hospi. Acte seguit, Vicente Moral xiulava la fi del partit i donava pas als somriures i a les llàgrimes.

FITXA TÈCNICA
CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Moyano, Viale, Pol (Ángel Sánchez, 73'), Pedraza, Corominas (Aday, 69'), Cirio, Osado (Manga, 81') i Bacari.
CD TENERIFE: Sergio Aragoneses, Bruno, Rigo, Ros, Chechu (Ayoze, 70'), Cristo Martín (Suso, 64'), Aridane, Luismi Loro (Yeray, 87'), Javi Moyano, Llorente i Alberto.
Gol: 1-0 Cirio (55').
Àrbitre: Alfonso Vicente Moral (Castella i Lleó). Ha amonestat els locals Bacari (28'), Viale (41') i Pol (68') i els visitants Alberto (36'), Sergio Aragoneses (41') i Rigo (71').
Incidències: partit corresponent a la tornada de la fase de campions del playoff d'ascens per la Lliga Adelante celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 5.400 espectadors, una de les millors entrades a la historia del camp riberenc. Més d'un miler d'aficionats del Tenerife han fet costat al seu equip a l'Estadi, bona (però millorable) resposta de la Ciutat davant d'aquest partit. Matí calorós i assolellat a l'Hospitalet. Al Tenerife, David Medina i Roberto han completat la convocatòria;a l'Hospi ho han fet Manel i Oliver.