Etiquetes

23/8/13

Torna el campió | València Mestalla - CE l'Hospitalet (dissabte, 18:00 hores)

Menys de dos mesos després de la fatal eliminatòria contra l'Eibar ja hi tornem a ser. Al futbol i a la vida, tot continua agradi o no. Es tracta d'aixecar-se quan reps un cop dur i de no relaxar-se quan les coses funcionen. La temporada passada va ser memorable per al Centre d'Esports l'Hospitalet però ja és història, forma part del passat i de l'ideari, d'aquelles batalletes que explicarem als fills, als néts o als companys del casal quan siguem grans (i no tinguem pensió de jubilació vist com va tot). Anècdotes i vivències d'un passat del que també formarà part la temporada que demà (18:00 hores, estadi Antonio Puchades) començarà de forma oficial. Arrenca el projecte del Cholo Martín Posse, un equip renovat però amb prou potencial com per confiar que l'Hospi pugui tornar a lluitar per ser entre els quatre primers en un campionat on la igualtat tornarà a ser extrema. Per això, caldrà confiar en tècnics i jugadors, donar-los marge de treball i de creixement i, sobretot, evitar comparacions que, al món del futbol, acostumen a ser odioses. Senyores i senyors, comencen 38 jornades de passió on us explicarem tot el que passi amb el Campió de #2bg3. Som-hi Hospi!

Poc podíem imaginar l’any passat, després que Paco López agafés el relleu a la banqueta de Sergio Ventosa i el Mestalla remuntés al vol, que el filial valencianista acabaria depenent de tercers a la darrera jornada per no disputar la promoció de descens a Tercera Divisió. Molts tècnics parlaven meravelles de la seva plantilla i del seu potencial, però la lesió d’Àlex Cortell només començar la segona volta (a Paterna contra l’Hospi) va ser l’inici de la davallada d’un equip que no va tornar a trobar la seva identitat. De la mà de Rufete a la direcció esportiva, l’escola de futbol del València vol tornar a ser referència a Espanya, planter real del Primer Equip i ha confiat els destins del Mestalla a Nico Estévez, que torna ‘a casa’ després de dues exitoses campanyes ben a prop, a Manises i amb el nouvingut Huracán.
Imatge: València CF
Nico Estévez, juntament amb el seu equip de treball, haurà de treure el màxim rendiment (i sobretot obtenir més regularitat) d’un planter que millorar per noms i potencial el de la temporada passada. Han marxat jugadors ‘veterans’, considerant que ja no disposarien d’opcions per arribar al primer equip. Però els fitxatges de Chumbi i d’Hiroshi, que ja han tastat el futbol professional (igual que l’holandès Lion Kaak) són una mostra de les intencions d’un València Mestalla que amb constància serà un dels candidats per disputar el playoff d’ascens. Atenció a l’argentí Fede Cartabia, que comença a ser un habitual amb el primer equip i que aquest any pot explotar a Segona B fins que Djukic se l’emporti a Primera Divisió.

Sempre és complicat tractat d'esbrinar la primera alineació d'un equip filial, amb tots els moviments que acostumen a haver-hi i amb força jugadors del juvenil que actuaran amb l'equip de Nico Estévez, però tot apunta que el tècnic valencià podrà disposar d'un onze de gala, més encara després que l'argentí Fede no hagi estat convocat per viatjar amb el primer equip a Barcelona. Serà la gran novetat pel Mestalla, ja que dissabte passat no va ser present al duel que van jugar a Bunyol contra el Levante B. Més dubtosa és la presència del jove central Alberto Tendillo, que aquests dies ha defensat els colors de la selecció espanyola sots-20 al torneig COTIF de l'Alcúdia. Tampoc s'espera que Sergio Ayala, darrera incorporació de l'equip, s'estreni demà contra l'Hospi (almenys com a titular).

L'Hospi ha preparat a consciència el duel d'aquest dissabte a Paterna conscient que encara té molt de treball per fer. Dissabte passat contra el Marianao, a l'equip li va mancar certa intensitat i, sobretot, continuïtat en algunes fases del partit, detalls propis d'aquesta fase de la temporada, sobretot en un equip en plena formació i que ha sofert tants canvis en la parcel·la atacant. Una de les bones noticies, sens dubte, va ser la noticia que l'equip havia resultat exempt de disputar la primera eliminatòria de la Copa del Rei, de manera que l'Hospi tindrà més temps i menys exigència per seguir creixent i millorant els detalls.


L'única baixa per demà és la del canari Aridai Cabrera, que encara arrossega unes molèsties físiques que l'han impedit debutar al llarg de la pretemporada. Per precaució, Martín Posse ha optat per deixar-lo fora d'una llista de convocats on en principi tampoc hi haurà Peque, Iban Salvador, Canario ni Alan; tampoc Mario Roque, a l'espera que el club decideixi si li fa fitxa amb el Primer Equip o no, una noticia que hauríem de conèixer al llarg de la propera setmana. Pel que fa a la resta de jugadors, tots estan en perfecte estat per enfrontar-se al Mestalla en un duel on es veuran dues bones propostes futbolístics i on l'Hospi tractarà d'imposar la seva experiència per sobre de la joventut del filial che.

Els precedents
A la dècada dels 90, els València B-l'Hospitalet van ser tot un clàssic del grup 3 de Segona Divisió B. Des del seu primer enfrontament, el curs 1992-93, valencians i catalans van veure's les cares en 8 temporades consecutives amb poc fortuna (encert) per l'Hospi. De fet, són 12 les visites que l'Hospi ha rendit al filial valencianista, bé a la Ciutat Esportiva de Paterna (ara patrocinada i rebatejada per Jinko Solar) o bé a l'antic Luís Casanova (actual Mestalla); el balanç no és massa positiu per als riberencs, que només han guanyat en dues ocasions (0-1, 1993-94 i 0-2, 2012-13). En total, a banda del dos triomfs riberencs, el balanç de precedents se salda amb 4 empats (3 d'ells en els darrers 4 desplaçaments a València) i 6 derrotes. De dur record resulta el 4-1 que va encaixar l'Hospi de Ramon Moya, major desfeta de l'Hospi davant el filial che. El darrer precedent, molt més positiu, és el del passat mes de gener, quan en una autèntica exhibició de futbol i pressió a la segona meitat, l'Hospi va derrotar el Mestalla per 0-2 gràcies a dos gols de Bacari. 


VALÈNCIA MESTALLA - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Dissabte, 24 d'agost - 18:00 hores - Estadi Antonio Puchades
Jornada 1 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del València Mestalla: Yeray, Mario Marín, Gayá, Álex Quintantilla, Carlos Delgado, Portu, Roberto Ibáñez, Manu Molina, Fede, Chumbi i Hiroshi.

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Senent, Pol, David Haro, Pirulo, Akinsola i Carreño.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada