Etiquetes

21/9/13

#2bg3 | Badalona 0-1 Atlètic Balears

Galeria d'imatges | Quan les coses van bé, per estrany que sembli, encara poden anar millor. Sobretot que les coses van bé perquè es fan bé, amb criteri i tranquil·litat, sense escarafalls i amb els peus a terra. 13 punts de 15 possibles, 7 gols a favor i tan sols un en contra. És el balanç del líder de #2bg3, un Atlètic Balears que amb un pressupost d'uns 90.000 euros per als jugadors del Primer Equip s'està convertint, juntament amb el Llagostera, en la sensació d'aquest inici de Lliga al grup 3 de Segona Divisió B. Amb els seus arguments, els de Nico López avui han fet una passa més cap a la permanència, objectiu inicial (i únic) dels balearicos en imposar-se per 0-1 a un Badalona que, com deia Piti Belmonte a la roda de premsa posterior, trencava la ratxa d'empats; els escapulats segueixen sense guanyar després de cinc partits (només han marcat un gol), però encara més preocupant, la dificultat per crear i combinar (per desencert propi o encert rival) no sembla massa a prop de solucionar-se.

D'inici, Nico López apostava per un onze que presentava l'única novetat de Joan Oller en detriment de Nacho Martínez. Al Badalona hi tornava Abraham, que diumenge no va ser present a l'Hospitalet. Primera meitat on, més que respecte, tots dos equips van decidir arriscar el mínim possible. Amb tot, l'Atlètic Balears va cedir gustosament la pilota a un Badalona poc profund, on només alguna cursa de Puigdollers, amb Álvaro com a marcador, va produir alguna sensació d'incomoditat a un Atlètic que fins el minut 30 no va tenir la primera ocasió 'anotable': xut amb cama dreta de Xisco que marxava a l'esquerra de Marcos (30'). Per part dels locals, l'opció més clara ha estat una rematada fallida d'Enric Gallego dins l'àrea gran després d'una centrada de Fran Grima.

L'ex del Lleida Esportiu aporta qualitat individual a un equip que destaca per la seva solidesa i solidaritat en el treball. Pressió extenuant, anticipació, però també 'savoir faire' de gent com Pere Mairata, elegant i tranquil en el partit d'avui. Un partit que els palmesans haurien pogut desnivellar al descompte del primer temps, quan de forma incomprensible Joan Oller enviava el seu xut fora quan el més fàcil era pensar en com celebrar el 0-1. Just un minut abans, i en un d'aquests exemples de treball incansabale, Cristian recuperava una pilota en linia de tres quarts i assistia Thiago, que amb cama esquerra veia com el seu xut marxava desviat (44').

A la segona meitat, el partit s'ha animat amb el pas dels minuts, amb un Badalona que ha fet una passa endavant però que alhora s'ha mostrat força imprecís al darrere, on la pressió balearica ha pogut costar més d'un disgust a la defensa badalonina. Una accio de murris en una falta picada ràpidament per part de l'Atlètic l'ha estada a punt d'aprofitar el romanès Florin Andone, que s'ha plantat sol davant Marcos però no ha connectat bé el seu xut (53'). La resposta del bàndol local en una acció ràpida on Ginard primer i la defensa després han esterlitzat els xuts d'Abraham. Piti ha fet entrar Boniquet i Moha. El davanter espanyolista ha tingut la millor opció pels locals, això després que Joan Vich (un altre partit enorme del lateral de l'Atlètic) es plantés sol en una contra davant Marcos i creués en excés el seu (fluix) xut (59').

Marcos sí que ha hagut de treballar minuts després quan Xisco Hernández ha provat fortuna amb un xut des de la frontal que el meta local ha acabat desviant a córner (69'). Bona opció visitant i, als cinc minuts, la gran ocasió local. Rematada de Moha a l'interior de la gran que entre Xavi Ginard i el pal acaben salvant (74'). Amb el partit obert, el Badalona semblava proper al gol però les ràpides contres de l'Atlètic acabarien sent letals. En una d'elles, una errada de Fran Grima facilitava l'assistència de Florin cap a Pedro Capó; el menorquí, acabat d'entrar al terreny de joc, superava amb facilitat Marcos per establir el 0-1 definitiu (82'). Definitiu perquè tot i intentar-ho amb un atac i gol més acumulatiu que estructurat, Ginard no hauria d'intervenir en cap acció clara d'aquí al final del partit.

Fitxa Tècnica

CF Badalona: Marcos, Ferrón, Fran Grima, Joan Castillo, Cárdenas, Lázaro (Boniquet, 51'), Puigdollers (Joaquín, 80'), Ferran (Moha, 66'), Enric, Lolo i Abraham.

Atlètic Balears: Xavi Ginard, Joan Vich, Álvaro, Mairata, Esteban, Bernat, Cristian, Oller (Capó, 69'), Thiago (Ignasi, 66'), Xisco i Florin (Castillo, 84').

Gol: 0-1 Capó (82').

Àrbitre: Jorge Díaz Escudero (Múrcia). Ha amonestat els locals Enric (41'), Cárdenas (53'), Boniquet (74') i els visitants Bernat (36'), Cristian (60'), Xisco (90'), Ignasi (94').

Incidències: partit corresponent a la 5a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Camp del Centenari davant d'uns 450 espectadors. Tarda assolellada i força calorosa a Badalona. Als locals, Álex Sánchez i Robert Costa han completat la convocatòria; a l'Atlètic ho han fet Nacho i Victor.