Etiquetes

11/9/13

Eliminació cruel | CE l'Hospitalet 3-4 Real Racing Club

Galeria d'imatges | Si de petits ens haguessin preguntat per què érem d’un equip de futbol, molts haguéssim ofert alguna desposta amb les “victòries” com a motiu comú. A mesura que ens fem grans, pocs canviem; pocs hem canviat. Molts segueixen apostant a cavall guanyador, pugen al carro de l’equip que va bé, que va amunt. D’altres, pocs, lliguem els nostres colors a un sentiment de pertinença que va més enllà de l’èxit esportiu; és més, quan les coses van mal dades, fins i tot aquest sentiment és més evident. Creix l’orgull. Avui els aficionats de l’Hospi, com l’equip, hem viscut un partit boig i un final cruel, potser injust a ulls d’alguns. 105 minuts en inferioritat numèrica davant d’un Racing incapaç de superar l’Hospi fins el minut 119 de partit, el 29 de la pròrroga. Davant d’un arbitratge d’Usón Rosel més que fluix. Amb un equip que s’ha buidat en tot moment i ha demostrat que té moltes coses a dir aquesta temporada si els fem confiança. Hi haurà qui decideixi quedar-se amb el resultat; nosaltres no, ens quedem amb la satisfacció de veure uns jugadors que s’han deixat la pell. I que se la seguiran deixant.

En un partit on, com era d’esperar, Posse ha optat per introduir canvis d’inici. Debutaven enguany Peque i Quintillà; tots dos han jugat els 120 minuts i escaig de partit. Mousa ocupava el lateral dret fins que els problemes físics l’han obligat a cedir el seu lloc a Valentín. Precisament Mousa ha estat un dels grans protagonistes del partit ja que ben d’hora, al minut 8, ha obert el marcador en aprofitar una acció d’estratègia: servei de falta botat per Pirulo i rematada de cap des del punt de penal del defensa badaloní, que estrenava compte golejador (9’). El Racing de Paco Fernández ha respost ràpid amb una doble acció a càrrec de Miguélez i Nieto (14’), però ha estat un minut després quan s’ha trencat el partit: Pau Senent enganxa de la samarreta un jugador del Racing, presumptament dins l’àrea, després que l’àrbitre hagués deixat seguir la jugada prèviament (15’). Senent era expulsat amb vermella directa i el penal posterior el convertia Javi Soria (17’). 1-1 i el partit es posava coll amunt per als riberencs.

L’Hospi passaria per uns minuts de trasbals, amb un Racing que hauria pogut capgirar el marcador acte seguit: Craviotto treia una rematada de Nieto i Miguélez errava a l’hora de rematar el rebuig (22’). Poc a poc, l’Hospitalet s’aniria refent de l’expulsió fins al punt d’igualar forces sobre el camp amb un equip cantàbric que acabaria a remolc de l’Hospi. De fet, els de Posse s’haurien pogut tornar a avançar al marcador en una altra acció d’estratègia: falta picada per Pirulo i rematada de David Haro al travesser (33’). Els riberencs acabarien forts un primer temps que es tancava després d’un minut d’afegit i després d’un clamorós penal sobre Ismael Moyano a tocar del descans (45’). Usón Rosel es faria el suec.

A la represa, quan tots esperaven un Racing obert i ambiciós a la recerca de l’1-2, el panorama seria ben diferent. De fet, en 20 minuts inicials les ocasions brillarien per la seva absència i seria una errada qui facilitaria el 2-1 de l’Hospi. Això sí, després d’una gran cavalcada de Mousa en banda esquerra, posterior centrada i rematada en pròpia de Javi Soria (67’). Tot i la inferioritat, l’Hospi tornava a avançar-se, però l’alegria li duraria tot just nou minuts, els que trigaria Koné a resoldre una acció dins l’àrea gran on la defensa hospitalenca faria massa concessions al davanter visitant (76’). I hauria pogut ser pitjor si Ayina hagués estat més encertat en una contra ben salvada per Craviotto (78’) i en una acció posterior a una errada del meta lleidatà que Craviotto tornava a salvar (81’). L’Hospi ho intentaria aprofitant la velocitat d’Aridai i David Haro, sense massa fortuna. Anàvem, doncs, a la pròrroga.

Una pròrroga on el Racing demostraria poca cosa més que encert i qualitat individual. Perquè l’Hospi seria clar dominador de la primera meitat del temps extra: mitja volta d’Aridai desviada per poc (98’) i contra mal resolta per Haro (99’). El de l’Ametlla, però, acariciava la glòria dos minuts després en enviar al fons de la xarxa una falta picada per l’Hospi i pèssimament defensada pel Racing (101’). Tot i ser a Segona B, però, el Racing segueix acompanyat de l’aureola d’equip gran i com a equip gran, la primera que tindrien l’aprofitaven per tornar a empatar el partit: gran llançament de falta d’Andreu Guerao directe al fons de la xarxa (107’). Era la segona part de la pròrroga i, aquí sí, l’Hospi acusaria el desgast físic. La centrada d’Ander Lafuente no trobava rematador (114’), però una jugada embolicada dins l’àrea riberenca l’enviava algú (Miguélez o Koné, segons l’àrbitre) al fons de la xarxa. Crueltat màxima per un Hospi que encara tindria opcions a pilota aturada i que no podria llançar el córner final quan s’havia perdut temps suficient com per no tallar el final.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Mousa (Valentín, 74'), Moyano, Fragoso, Senent, Manel, David Haro, Pirulo (Aridai, 63'), Quintillà i Carreño (Provencio, 29').

REAL RACING CLUB: Sotres, Francis, Oriol (Koné, 58'), Juanpe (Ayina, 74'), Saúl, Javi Soria, Rubén Durán, Nieto, Ander, Borja Granero (Andreu, 61') i Miguélez.

Gols: 1-0 Mousa (9'); 1-1 Javi Soria (17', penal); 2-1 Javi Soria (67', pp); 2-2 Koné (76'); 3-2 David Haro (101'); 3-3 Andreu (107'); 3-4 Miguélez (119').

Àrbitre: Sergio Usón Rosel (Aragó). Ha amonestat els locals Mousa (8'), Quintillà (35'), Moyano (92'), Provencio (119'), Peque (121') i els visitants Oriol (8'), Borja Granero (12'), Francis (40'), Andreu (70'), Rubén Durán (88'), Ander (91'), Saúl (117'). Ha expulsat Pau Senent (15').

Incidències: partit corresponent a la segona eliminatòria de la Copa del Rei celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 350 espectadors. A l'Hospi, Akinsola i Álex Sánchez han completat la convocatòria; al Racing, ho han fet Pedro i Mario.