Etiquetes

22/9/13

No hi ha manera | Club Gimnàstic 2-1 CE l'Hospitalet

Galeria d'imatges | Les coses no solen passar perquè sí, per casualitat. Hi ha dinàmiques que les generen, rivals que les faciliten i errades o encerts que potencien les situacions finals. Perdre un partit al descompte pot semblar ser fruit de l’atzar, d’un destí fatal, però també de certes senyals i detalls que s’han anat enviant amb el pas dels minuts. Això és el que ha passat avui al Nou Estadi, on l’Hospi ha sumat la tercera derrota de la Lliga. 2-1 a Tarragona, davant d’un Nàstic que ha estat superior en línies generals i amb un Hospi que anat de més a menys, sobretot pel que fa a l’ambició, i de menys a més en el conservadorisme. Bona primera part dels homes de Martín Posse (com a Paterna, com a Olot…) i segona meitat on el Nàstic ha apretat i l’Hospi ha concedit. Cal dir, però, que només el desencert de cara a porteria ha impedit que el segon gol grana arribés abans del temps de descompte. El resultat hagués estat el mateix (o no), però la sensació d’impotència, de desgràcia, no hagués estat l’actual.

Tot esmorzant observàvem la minirevolució que havia preparat Posse, amb Peque i Mousa als laterals (suplència de Valentín), la presència de Pirulo a l’onze inicial en detriment de Carreño i el retorn de Pau Senent al mig del camp (asseia Manel, juntament amb Bebo). Més joventut i recorregut al lateral davant d’un Nàstic que ha buscat precisament aquestes bandes, amb Perera i Lago Junior (també amb les pujades de Verdú i Juanjo als laterals) per tractar de fer mal. No han tingut rematada els homes de Santi Castillejo, que tanmateix s’han trobat amb un penal dubtós per mans de Provencio abans del quart d’hora de partit. El pollencí Marcos de la Espada l’ha picat, de forma poc lluïda, i Craviotto ha donat ales a l’Hospi amb la seva aturada (13’). Encert que ha fet revifar un bon Hospi, que ha pressionat i ha jugat amb els duotes del Nàstic.

Bé Aridai, elèctric a les bandes i brillant David Haro en el seu retorn a Tarragona. Precisament l’ex del Nàstic ha estat l’autor del primer gol del partit, en rematar, de cap, tot sol al segon pal una centrada d’Aridai (30’). El gol premiava la intenció d’un Hospi que havia anat creixent amb el pas dels minuts i que ja s’havia quedat a un pam del gol amb dues accions similars d’Haro (14’) i Aridai (26’) on, per poc, Tomeu Nadal se’ls avançava abans de rematar a porteria. El Nàstic s’ha anat diluint en les seves imprecisions i nervis; algun tímid xiulet al tram final d’una primera meitat un l’Hospi ha contemporitzat el matx per arribar al descans amb avantatge i on només Marcos ha pogut inquietar Craviotto amb un xut a l’interior de la gran que ha marxat fora (33’).

A la represa, canvi total en la decoració. Ha sortit fort, molt fort i intens el Nàstic, que amb prou feines ha permès l’Hospi creuar la línia del mig del camp. Joc directe i pressió constant dels homes de Santi Castillejo, que han trobat l’empat en una bona combinació en què Juanjo ha arribat a linia de fons, ha centrat al primer pal i Marcos ha pentinat de cap de forma elegant i precisa per creuar la pilota davant la impotent mirada de Carlos Craviotto (54’). Amb més de mitja hora per davant, el partit se li acabaria fent (molt) llarg a un Hospi que llevat d’algun minut d’inspiració individual, amb prou feines arribaria a la porteria de Tomeu. Només Pirulo, amb una pilota robada en linia de tres quarts provava fortuna amb un xut que es perdia massa alt (57’).

Posse donaria entrada primer a Akinsola (en lloc de Pirulo) i després a Manel (amb Peque arrossegant algun problema físic). Aleshores, el Nàstic ja havia acariciat el 2-1 en dues opcions claríssimes. Primer, en un llançament de falta sense angle de Rubén Verdú que picava al pal dret de la meta de Craviotto (71’) i després en un gol (ben) anul·lat per falta a Craviotto. Verdú tornaria a provar sort amb un llançament de falta desviat (82’), Marcos perdonava el segon amb una rematada de cap desviada a centrada de Rubio (84’) i Akinsola, en una acció aïllada, retallava el seu marcador en una contra i disparava per sobre la porteria de Tomeu. Quedava, però, temps encara per la crueltat, per provocar una falta passat el cercle central al minut 92, per penjar-la al cor de l’àrea i que Verdú acabés enviant la pilota al fons de la porteria (93’). Per dur el deliri al Nou Estadi, i per deixar tocada la moral dels jugadors riberencs.

FITXA TÈCNICA

CLUB GIMNÀSTIC: Tomeu Nadal, Juanjo, Verdú, Aleix Coch, Xisco Campos, Xavi Molina, Perera (Jesús Rubio, 80'), Rocha, Marcos, David Sánchez (Querol, 66') i Lago Júnior (Beñat, 94').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque (Manel, 81'), Mousa, Viale, Fragoso, Pau, David Haro (Carreño, 87'), Pol, Pirulo (Akinsola, 64'), Provencio i Aridai.

Gols: 0-1 David Haro (31'); 1-1 Marcos (54'); 2-1 Verdú (93').

Àrbitre: Aitor Gorostegui Fernández Ortega (Euskadi). Ha amonestat els locals Aleix Coch (24') i Xisco Campos (90') i els visitants Provencio (13'), Aridai (73'), Mousa (90'), Manel (92') i Carreño (92').

Incidències: partit corresponent a la 5a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Nou Estadi de Tarragona davant de 2.555 espectadors. Matí assolellat i força calorós a Tarragona, amb presència d'aficionats riberencs. A l'Hospi, Valentín i Álex Sánchez han completat la convocatòria; al Nàstic ho han fet Aleix Manzano i Ferran.