Etiquetes

28/9/13

O caixa o faixa? | CE l'Hospitalet - CF Reus Deportiu (diumenge, 19:00 hores)

Fa 153 anys, els exèrcits espanyol i marroquí lliuraven a l'anomenada vall dels Castillejos, al sud de Ceuta, el que després s'acabaria coneixent per Batalla de Castillejos. Al capdavant de l'exèrcit espanyol hi havia el General Prim, qui per alguns va ser un dels artífexs de la victòria en aquesta batalla davant l'exèrcit marroquí, camí de Tetuán. A Prim, reusenc de naixement, molt li atribueixen la frase "o caixa (de morts) o faixa (de general)", una declaració d'intencions que defineix l'èpica i valentia del general; o tot, o res. Tornant al 2013, una de les penyes més fidels del #futbolcat són els 'Caixa o faixa" del CF Reus Deportiu, rival demà d'un Centre d'Esports l'Hospitalet que buscarà, un mes després, el primer triomf oficial, sobre el camp, d'aquesta temporada. Un partit que potser no és una final, però sí una revàlida per un equip que no es pot permetre una altra ensopegada. Menys encara a l'Estadi, on algun sector de l'afició ja ha trobat (de fa partit) un destinatari ideal per explicar la situació de l'equip. Potser per aquest destinatari, la frase de Prim (i més encara després de com es va perdre la batalla contra Santi Castillejo), guanya importància. És d'hora, però la realitat del futbol és que la impaciència és un valor (negatiu) cada cop més en alça.

El Reus Deportiu
Any 1 després de Santi Castillejo. Frase que pot servir per donar una idea del que li espera al CF Reus Deportiu aquest any. Fos de segon amb Calderé o els darrers quatre anys com a primer entrenador, la figura del tècnic navarrès ha anat lligada a la del Reus durant molts anys. També a la del fins ara director esportiu Gerard Escoda. La marxa de Castillejo a l’etern rival, el Nàstic, ha estat l’excusa (?) per canviar l’enfocament esportiu dels roig-i-negres, que també han prescindit de Gerard Escoda i de tres històrics de la plantilla com Edu Vives, Sergio Durán i David Sangrà. Ara, amb Emili Vicente com a entrenador i Sergi Parés a la direcció esportiva, els reusencs hauran de convèncer la seva parròquia que aquest és el camí a seguir.

Imatge: CF Reus Deportiu / Gerard Reyes
I ho faran amb, únicament, vuit renovacions. Bàsica és la del porter valencià Ángel Blasco, que iniciarà la seva vuitena temporada i completant una rereguarda continuïsta amb Ferran, Socias i Taranilla. Cal dir, però, que el Reus guanyarà força en experiència al darrere amb les arribades de Carlos Quesada, Sobregrau i Ñoño. També a l’atac, amb Asier Eizaguirre, David Agudo i Rubén Negredo: entre tots sumen 650 partits jugats a Segona Divisió B. Caldrà, però, ajuntar aquestes peces per tornar a mantenir el Reus a Segona B en un any que mai pot ser de transició. I menys amb l’inici de Lliga, amb tres rivals de playoff (Huracán, Lleida Esportiu i Hospi) i cinc catalans en les sis primeres jornades.

I un inici que no ha permès l'estrena en forma de victòria fins, precisament, diumenge passat. El segon gol de David Agudo des del punt de penal permetia respirar Emili Vicente i arribar als quatre punts. Els roig-i-negres segueixen en zona de descens (són dissetens) per afronten amb millors vistes el duel de demà contra l'Hospi. La gran novetat, probablement, serà el retorn a l'onze inicial de Borja Abenia. L'aragonès va ser expulsat a Sant Adrià fa dues setmanes i va descansar per sanció contra el Sant Andreu.  L'altra novetat a la convocatòria és l'entrada del veterà David Cuéllar, inèdit fins ara a causa d'una lesió. Precisament les lesions impediran que els defenses Ferran Asensio i Carlos Quesada i l'exriberenc Asier Eizaguirre juguin demà a l'Estadi; tampoc ho faran Dani Argilaga i Fran Carbià, en aquest cas per decisió tècnica.

L'Hospi
Setmana que treball i reflexió al Centre d'Esports l'Hospitalet. Una mica com si del doctor Jekyll i de Mister Hyde es tractés, calia trobar les causes de la diferència notòria que l'equip va mostrar entre la primera i la segona part que va jugar a Tarragona. El penal aturat per Craviotto va donar ales a un Hospi que va ser més punyent als primers 45 minuts i va bloquejar un Nàstic previsible. Res a veure amb una segona part poc intensa, on la cessió de terreny i emoció va permetre al Nàstic guanyar metres i confiança alhora; segona meitat eterna, on l'Hospi amb prou feines va arribar a l'àrea rival i on el 2-1, desgraciat però poc sorprenent, va impedir que els riberencs tornessin a l'Estadi amb un punt al sarró.

Si és qüestió d'intensitat, d'ambició o confiança, tècnics i jugadors ho hauran parlat a l'inici d'una setmana orientada a recuperar la confiança i a reforçar la identitat d'un equip que sap què vol fer sobre la gespa però encara ha de polir força detalls. Demà contra el Reus, només val la victòria per no negativitzar més una dinàmica que fa de mal veure, amb 2 empats en 6 partits oficials. Tornarà (veurem si com a titular) Isma Moyano, que diumenge va descansar per sanció. No hi serà, però, un Jordi Quintillà que segueix arrossegant molèsties al genoll, les mateixes que van impedir que fos a la llista de fa set dies a Tarragona. L'onze inicial per demà? Tota una incògnita a cavall del que servidor pugui creure i el que Posse acabi fent. Podem apostar pel retorn a l'onze de Valentín en lloc de Mousa o el de Carreño en punta d'atac en detriment de Pirulo.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - CF REUS DEPORTIU
Diumenge, 29 de setembre - 19:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 6 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze inicial del CE l'Hospitalet: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Pau, Pol, Provencio, Akinsola, Aridai i Carreño.

Possible onze inicial del CF Reus Deportiu: Ángel, Sobregrau, Taranilla, Socias, Ñoño, Borja, Colorado, Marquès, Masqué, Agudo i Álex López.

Àrbitre: Enrique Sanchís Cambra (Comunitat Valenciana).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada