Etiquetes

7/9/13

Rival "del Tura" | UE Olot - CE l'Hospitalet (diumenge, 17:00 hores)


Si mirem la classificació, l’Hospi encara aquesta jornada instal·lat en la sisena posició, a tres punts de playoff i dos per sobre del descens; coses d’haver jugat només dos partits. Dimecres, Competició li donava la raó als riberencs en la seva reclamació per l’alineació indeguda del Mestalla a la primera jornada, de manera que els de Posse passen de tenir 1 punts a tenir-ne 3. Números. Futbolísticament, el 0-3 no canvia el que va passar fa 2 setmanes a l’Antonio Puchades (millorable) ni el que va passar fa set dies a l’Estadi (molt millorable). L’Hospi arranca demà a Olot una setmana ‘europea’, amb partit entre setmana i tres rivals exigents. A Olot, i en plenes Festes del Tura, els d’Edu Vílchez posaran les coses complicades a l’Hospi: ambient festiu, equip intens, potser pluja… ingredients, sumats a dues bones plantilles, per veure un autèntic partidàs a l’Estadi Municipal d’Olot (diumenge, 17:00 hores). Partidàs, sobretot, per seguir avançant i recuperar sensacions.

L'Olot
D’inici, els garrotxins són una de les atraccions d’aquesta temporada al grup 3 de Segona Divisió B. En gran part, per la seva condició de debutant a la categoria. Per la resta (pressupost, plantilla, massa social, objectius, …) res faria indicar que parlem d’un equip novell, sense experiència i l’objectiu del qual sigui la permanència. De fa anys, Olot ha apostat per guanyar categories a base d’una forta inversió econòmica, primer amb Nitus Santos i després amb l’esbojarrat curs passat amb Rodri, Terma, Bañuelos i Terma amb Edu Vílchez a l’ombra. L’ex del Palamós s’ha desfet del para-sol i agafa les regnes d’un projecte que sense ser faraònic, com apuntàvem abans, aspira a molt més que la permanència. La clau, però, no serà tant sobre la gespa com a fora; interessant veure com gestiona l’Olot l’estrena a Segona B, si amb la paciència necessària per un projecte amb bon vímet però necessitat d’encaix o amb urgències i nervis com va passar l’any passat a Tercera Divisió.

Imatge: Martí Albesa
Si fem una ullada als reforços, fins a 7 jugadors ja saben que és jugar amb certa assiduïtat a Segona B. Destaquen, per sobre de tot, jugadors com David Corominas, Xavi Muñoz o Miki Martínez, apostes importants que comptaven amb l’interès esportiu d’altres equips que no han pogut apropar-se a l’oferta econòmica dels olotins. De futur són les apostes per Guillem Savall i, sobretot, les d’Èric Reverter i Xavi Ferrón. Sota pals, garantia de seguretat amb Óscar Fornés, veterania al darrere amb Serra o Freixa, premi per tota una institució a Olot com Abel Solé i, qui sap, si pot ser l’any de Carlos Martínez (que ja ha deixat enrere allò de Carlitos), amb l’ajuda d’Uri Santos com a company de fatigues a l’atac garrotxí.

Com l’Hospi, l’Olot suma tres punts a la Lliga: triomf sobre l’Espanyol B amb gol de Coro (Corito, Coro) i derrota a Can Dragó davant del Sant Andreu (2-1). L’èpica, la descàrrega de testosterona arribava dimecres amb el gol d’Arnal al descompte contra Huracán: 3-2 i classificats per a la segona ronda de la Copa del Rei. Edu Vílchez, que demà no podrà seure a la banqueta per sanció, ha convocat 17 jugadors de cara al partit de demà: Carlos Martínez, Xavi Muñoz, Freixa, Serra i Óscar són les novetats respecte a la llista de dimecres contra Huracán. En canvi, l’autor del 3-2, Arnal Llibert, no ha entrat en la llista facilitada per l’Olot.

L'Hospitalet
Per la seva banda l’Hospi ha treballar al llarg de la setmana per millorar demà la imatge oferta fa set dies davant l’Alcoyano. Els riberencs van llançar la primera meitat del partit, tal com reconeixia Posse a la roda de premsa posterior al partit, i van demostrar que encara estan lluny d’assolir l’estat de forma desitjat. Demà a Olot, l’Hospi hi trobarà un rival motivat i que se sent molt còmode com a local. La gran incògnita serà l’estat de la gespa natural de l’Estadi Municipal d’Olot a causa de les pluges d’aquest cap de setmana; un factor que sens duote podria afectar el desenvolupament del partit.

El gran dubte de cara al partit de demà és el concurs d’Enrique Carreño, que arrossega molèsties físiques i que podria quedar fora de la llista de convocats del Centre d’Esports l’Hospitalet. La resta de jugadors estan en perfectes condicions després de la darrera sessió d’entrenament realitzada aquest dissabte al matí. Si Posse ho creu convenient, Jordi Quintillà i Mario Roque, darreres incorporacions de l’equip, podrien entrar a la convocatòria, tot i que tampoc es preveuen massa canvis respecte a les llistes que el tècnic argentí va presentar a Paterna i a casa contra l’Alcoyano. L’altre dubte serà veure si Posse opta per dosificar l’equip en vistes al partit de Copa davant el Racing dimecres vinent.

Els precedents
Serà l’onzena vegada que l’Olot i l’Hospi es vegin les cares en terreny garrotxí en partit de Lliga. Fins ara, però, el balanç no és massa positiu per als riberencs, que només han batut l’Olot a domicili en dues ocasions (57-58 i 58-59). En total, dues victòries riberenques i 8 de l’Olot, la més contundent en el darrer precedent, el 22 de desembre de 1981 amb un 3-0 per l’Olot gràcies a un doblet de Forcadell i a un tercer gol d’Echegoyen. Hi ha dos precedents més: un a la Copa del Rei 1978-1979 amb triomf local per 6-3 i un altre l’estiu de 2009 a la Copa Catalunya, on l’Hospi va aconseguir la classificació als penals després d’empatar (1-1) al final dels 90 minuts reglamentaris. 

UE OLOT - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 8 de setembre - 17:00 hores - Estadi Municipal d'Olot
Jornada 3 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B
Possible onze de la UE Olot: Óscar, Freixa, Serra, Hostench, Savall, Abel, Xavi Muñoz, Corominas, David López, Uri Santos i Carlos.
Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Senent, Pol, David Haro, Pirulo, Akinsola i Aridai.
Àrbitre: Eduardo García Ballesteros (la Rioja).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada