Etiquetes

5/10/13

Buscant crèdit | UE Llagostera - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

S’acaben les excuses per justificar les ensopegades. I el crèdit es consumeix. El Primer Equip del Centre d’Esports l’Hospitalet no es pot tornar a permetre una altra derrota, ni gairebé un empat. Guanyar o guanyar. Aquesta és la única missió per l’equip que dirigeix Martín Posse, que demà visitarà una Unió Esportiva Llagostera que va llançada en un inici de Lliga immaculat, on una mitjana anglesa perfecta situa els gironins en cinquena posició, a tocar de la zona noble. Bon client històric que, ara mateix, és dels pitjors que li podia tocar a un Hospi àvid de punts, necessitat de recuperar encert i sensacions per tallar una dinàmica negativa que en només set jornades (i malgrat el triomf als despatxos contra el Mestalla) el situa en una poc agradable 16a posició, lloc de promoció de descens. Camp complicat, que obliga a fer un futbol diferent al que l’Hospi pretén proposar. Potser la necessitat de canviar, d’adaptar-se, d’estar més junts i treballar amb intensitat és la clau per capgirar la situació. Esperem-ho.

El Llagostera
Hi ha vida després de la mort? Nesquik o Cola-cao? A què més pot aspirar el Llagostera. Dubtes existencials de la humanitat o, almenys, d’alguns que seguim això del #2bg3. Després de pujar a Primera Regional, a Preferent Territorial, a Primera Catalana, a Tercera Divisió, pujar en família a Cerceda, acariciar una fase d’ascens a Segona Divisió A, rebre el València en un Municipal de Llagostera amb més paraigües que espectadors i jugar una fase final de la sempre sorprenent Copa Catalunya; què li queda al Llagostera? Probablement, la resposta tampoc la tinguin ni Isabel Tarragó ni Oriol Alsina. I no la tinguin, possiblement, perquè segueixen sense entendre per què la vila de Llagostera i les institucions no han sabut aprofitar que el club més representatiu del municipi els està fent una campanya de promoció que en cap dels seu somnis haguessin pogut imaginar. Club familiar que barreja modèstia i ambició per seguir creixent i que enguany, amb el binomi Alsina-Carrillo, busquen reparar errades passades per tornar a fer una passa endavant.

I és que l’any passat algunes coses (jugadors) no van funcionar com era d’esperar. Al futbol, sense motivació, és complicat avançar. Cert que la Copa del Rei i la Copa Catalunya van influir, però l’ambició a la Lliga dels llagosterencs va quedar frustrada massa aviat. Enguany el cos tècnic ha buscat netejar la plantilla, però li ha acabat donant força continuïtat, adornant-la amb les brillants incorporacions de Francesc Fullana i de Salva Chamorro. Amb molt de cartell i alguna que altra incògnita arriba Jordi López, que fins ara jugava a Ucraïna. De nou, sorgeix el dubte que sempre m’ha envoltat: fins a quin punt les dimensions del Municipal de Llagostera resten potencial a una plantilla amb jugadors tècnics, amb “piloteros”? Demanar l’ampliació del camp és una quimera, però fins a quin punt el Llagostera hauria d’adaptar plenament la seva plantilla al rendiment que poden treure d’un terreny de joc peculiar com el seu?

El cert, però, és que un brillant inici de campionat (Copa Federació a banda) dóna aire a un Llagostera que a diferència de fa dues temporades no haurà d’anar de menys a més. Coixí de punts important per treballar amb tranquil·litat enfrontaments complicats com el de demà i tractar de mantenir el ple de victòries en un Municipal d’on Villarreal B, Lleida Esportiu i Espanyol B han marxat de buit. Precisament el filial perico hi guanyava per 2-3 a l’anada de la final territorial de la Copa Federació; l’onze inicial d’Alsina i Carrillo, una pista per veure qui podria no ser de la partida demà (Ratti, Barón i Cano o Barnils, per exemple). El concurs de Pitu, Jordi López, Tarradellas o Salva Chamorro sembla indiscutible pel que fa a la zona de creació i resolució; al darrere, amb Vallho, Aimar i Masó intocables, el dubte serà el concurs de Lobato, lesionat diumenge passat a Sant Andreu.

L’Hospi
Després d’un partit estrany i decebedor, la plantilla riberenca ha hagut de treballar l’aspecte anímic en paral·lel a la preparació tàctica pel partit de demà a Llagostera. Per començar, cimera el passat dilluns amb Miguel García, Quique Cárcel, Martín Posse i part del cos tècnic així com els capitans de la plantilla; tots ells van fer arribar al precedent la confiança en el tècnic argentí i la seguretat que els resultats arribaran més d’hora que tard. Resultat: ratificació pública del màxim mandatari riberenc, “confiança i compromís” per sortir d’una situació no massa habitual per als riberencs, que feia gairebé tres anys que no passaven la setmana en una de les cinc darreres posicions del campionat.

Llagostera és una nova oportunitat per aixecar el vol d’un equip lleugerament deprimit, que veu una muntanya quan les coses es torcen per H o per B. No és gens descartable que en la recerca de major seguretat i experiència, Posse opti per un equip més veterà demà a diumenge, amb el retorn de Valentín a l’onze inicial o l’entrada de Manel a l’onze inicial. Tots dos jugadors no han comptat massa per al míster en els darrers dos partits. Qui sí podria entrar a la llista és Jordi Quintillà, que ja ha deixat enrere uns problemes físics que, en canvi, fan perillar el concurs d’Aridai, que arrossega molèsties. L’altre dubte és el d’Enrique Carreño: el davanter sevillà es va trencar un dit diumenge passat contra el Reus i, tot i que ell vol jugar, caldrà veure què decideixen els tècnics.

UE LLAGOSTERA - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 6 d'octubre - 12:00 hores - Municipal de Llagostera
Jornada 7 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B
Els precedents

Possible onze inicial de la UE Llagostera: Moragón, Aimar, Vallho, Masó, Barnils, Tito, Jordi López, Tarradellas, Fullana, Pitu i Salva Chamorro.

Possible onze inicial del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Senent, Pol, Provencio, Akinsola, Carreño i David Haro.

Àrbitre: Julio Fermín Leo Ollo (Navarra).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada