Etiquetes

15/10/13

Kiko Ramírez, nou tècnic de l'Hospi

Francisco Ramírez González. És a dir, Kiko Ramírez. És el nom del nou entrenador del Centre d’Esports després de la dimissió de Martín Posse diumenge passat després de l’empat contra el Levante B (1-1). Ramírez (Tarragona, 1970), que ha tancat l’acord amb els riberencs aquesta mateixa tarda, era una de les dues úniques opcions que tenia al cap Quique Cárcel, secretari tècnic de l’Hospitalet. Kiko Ramírez, que l'any passat es va estrenar a les banquetes de Segona B amb una aventura de curt recorregut al 'seu' Nàstic de Tarragona, es farà càrrec de l'equip demà mateix amb la intenció de començar a preparar l'important duel de diumenge a Torrellano (12:00 hores). Canvi de perfil personal però es manté l'aposta per un futbol semblant al que s'ha anat practicant en els darrers anys a Can Hospi. Tècnic competitiu, seriós i amb caràcter, la missió immediata de Kiko Ramírez serà treballar per reflotar l'equip i recuperar la confiança d'una plantilla tocada pels mals resultats.

El flamant entrenador riberenc (el 54è de la història), compta amb tres grans èxits al seu palmarès. Va ser sotscampió del grup 7 de Divisió d'Honor Juvenil amb el Nàstic de Tarragona (segon per darrer del València) i el va classificar per la Copa del Rei, on va caure eliminat pel Cornellà. La bona feina amb el juvenil de Divisió d'Honor li va valer l'ascens a la Pobla de Mafumet, on Santi Coch havia deixar ben alt el llistó. Ramírez el va superar i per partida doble: va classificar el filial grana per un playoff d'ascens a Segona B per primer cop a la seva història, i va repetir l'any següent. No va tenir sort: la temporada 2010-11, la impugnació del Constància li va costar l'eliminació als tarragonins, mentre que el curs 2011-12, la Pobla no podia ascendir per culpa del descens del Primer Equip. Amb tot, els de Kiko Ramírez van ser capaços d'eliminar el Laredo i l'Ejea abans de perdre la darrera eliminatòria, als penals, davant el Yeclano Deportivo.


Tres temporades d'èxit que van fer que el Nàstic confiés en Ramírez per encapçalar el projecte que havia de retornar els grana a Segona Divisió B. Ningú millor que un tècnic de la casa per treure endavant una plantilla amb marcat accent tarragoní, però també amb fitxatges de talonari que havien de situar el Nàstic a la zona alta. L'exigència, però, va ser màxima a Tarragona i ja al primer partit contra el Mestalla, algunes veus crítiques van començar a fer trontollar un projecte que amb l'eliminació copera al Prat i les derrotes a Vila-real i a l'Hospitalet van situar Ramírez a la picota. Josep Maria Andreu li va donar un vot de confiança: el triomf per 2-0 contra el Binissalem donava aire, però una nova ensopegada al Nou Estadi davant l'Atlètic Balears (1-1) li va costar el càrrec a Kiko Ramírez. Tot plegat, una situació que manté alguns paral·lelismes amb l'aventura de Martín Posse a l'Hospitalet.

Si bé Ramírez només ha dirigit 8 partits a Segona B (i 83 a Tercera Divisió), com a jugador compta amb una dilatada experiència al futbol modest. Tanmateix, Ramírez va jugar a Segona B amb les samarretes del Nàstic, Sabadell, Málaga (amb qui va ascendir a Segona A contra el Terrassa), Ceuta, Cartagonova i Novelda, a banda de jugar a Tercera amb el Mollerussa i el Tàrrega, club en què es va retirar la temporada 2001-2002. Posteriorment, va formar part del cos tècnic que va ascendir amb el Nàstic a Primera Divisió. La temporada 2008-2009 va dirigir el Juvenil A a Lliga Nacional; va quedar tercer per darrera de Barcelona B i Espanyol B i va aconseguir retornar a Divisió d'Honor.

4 comentaris:

  1. Doncs em sembla un error, igual que la contractació de Posse, sera més del mateix i no durara massa partits... Espero equivocar-me però aquest any patirem per no baixar a 3ª.

    ResponElimina
  2. Escriure en català com currespon.
    Crec que serà una pifiada més del nostra director esportiu,Sempre amb tots els respectes cap al sr ramírez i al sr pose,per això què entreni el serranito i tot queda a casa.FORÇA L'HOSPITALET

    ResponElimina