Etiquetes

27/10/13

Resum de la 10a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 10a jornada

Detalls #2bg3 | 10a jornada

“Ens haviem d’agafar a l’èpica”. Quants cops hem pronunciat aquesta mítica frase de Francesc Aznar els seguidors de l’Hospi. Aquest migdia tocava èpica a l’Estadi, de la bona. Remuntada davant el líder, que guanyava 0-2 al minut 51 i 1-2 al minut 89 per acabar guanyant 3-2. Primer triomf sobre la gespa després de quatre mesos i dotze dies sense fer-ho. De fet, els de Kiko Ramírez enllacen tres jornades invictes (un triomf i dos empats). L’Hospi no capgirava un 0-2 des del desembre de 2010 (3-2 vs Santboià). De fet, dels 6 últims cops que l’Hospi ha guanyat per 3-2 a l’Estadi, cinc ho ha hagut de fer remuntant un marcador advers. Feia un any i dues setmanes que un jugador de l’Hospi no feia 2 gols a l’Estadi (Sergio Cirio vs Binissalem). Feia tres anys i mig que el Villarreal B no perdia per 3-2 (a Castelló, temporada 2009-10). Cinquè gol de Juanto a la Lliga i tercer d’Edison Flores.

Imatge: Lluc Martorell / Fútbol Balear
Els groguets perden la primera plaça en detriment d’un Atlètic Balears que s’ha fet fort a Magaluf. Després de la sorprenent derrota a Bunyol, el doblet de Florin Andone ha valgut el seu pes en or i ha esterilitzat el gol de l’Elche Ilicitano, obra de Cristian Herrera. El canari ja duu 10 gols però el seu equip ha sumat 1 dels últims 9 punts en joc (vs l’Hospitalet). De fet, els de Vicente Mir (que avui ha estat expulsat) han encaixat dos gols de mitjana en les cinc sortides que han realitzat fins ara. Vuitè partit invicte de l’Atlètic com a local; no perd des del mes d’abril (1-2 vs Villarreal B a l’Estadi Balear). 21 punts de 30 possibles per als de Nico López, que igualen l’inici de fa dues temporades quan l’Atlètic va guanyar la Lliga. El tècnic balearico porta 28 partits invicte com a local: no perd des del 3 d’abril de 2011 (Constància 0-1 Llosetense).

També han tingut regust local els partits a Olot i a Alcoi. Xavi Ferrón s’ha erigit en protagonista a la Garrotxa en donar el triomf als d’Edu Vílchez, que duien tres setmanes sense guanyar tres punts de cop. Gol al descompte de l’ex de la Jonquera que eleva l’Olot a la vuitena posició i ancora el Badalona (1 victòria en 10 partits) en zona de descens. Tercer partit en què l’Olot deixa la porteria a zero, mentre que el Badalona només ha guanyat un dels últims 16 partits que ha disputat lluny del Camp del Centenari (0-1 vs Mallorca B, 2012-13). 1.522 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot, la segona millor entrada de la jornada.

Imatge: Nàstic
La millor, novament, al Collao (2.697 espectadors). Duel d’exequips de la Lliga Adelante (i Primera Divisió als anys 50) que s’ha acabat emportant el quadre blanc-i-blau per 2-0 gràcies als gols de Bello i de Rayco. Els de David Porras marcaven 322 minuts després amb el segon gol del de Jerez en el que portem de Lliga. Tancava el partit Rayco, al descompte, amb el seu tercer gol del curs. Per part grana, ineficàcia de cara a porteria exemplificada amb el penal errat per Marcos. És la tercera pena màxima entre Copa i #2bg3 que no transformen els de Santi Castillejo, la segona que falla Marcos de la Espada. Una victòria en els 15 partits que el Nàstic ha disputat a Alcoi al llarg de la seva història.

En el partit que cloïa la jornada, l’Ontinyent ha fet el traspàs oficial del fanalet vermell al Levante B, un clàssic d’aquesta temporada: setè canvi de cuer i, com sempre, alternant ontinyentins i granotes. Avui al Clariano, segon triomf per als de Juan Moreno gràcies als gols de Paco Sáez (tercer gol al campionat) i del ‘Tiburón’ Trujillo. Segon gol del davanter de Santa Ponsa enguany. El Levante B veu frenada la seva ratxa de tres jornades invicte i és un dels 8 equips que encara no sap què és guanyar lluny del seu terreny de joc. Feia un any i vuit mesos que l’Ontinyent no guanyava per dos gols al Clariano (2-0 vs Manacor, 2011-12). Des d’aleshores, el triomf contra el Prat del curs passat (3-0), l’únic triomf ontinyentí que no havia estat per la mínima. El filial granota es queda sense marcar per segon cop en el que portem de Lliga.

Imatge: RCD Espanyol
En una jornada de no massa gols, fins quatre partits han acabat amb 0-0 al marcador. Dos d’ells es jugaven aquest matí en pocs més de 25 quilòmetres de distància. A Sant Adrià, taules entre l’Espanyol B i el Lleida Esportiu. Els de Manolo Márquez segueixen sense reaccionar tot i mantenir-se invictes a la Ciutat Esportiva Dani Jarque; els pericos han estat incapaços de marcar en 6 dels 10 partits que han jugat aquesta temporada. Per la seva banda, el Lleida Esportiu enllaça la seva tercera jornada consecutiva sense perdre en el seu primer partit de la història, en Lliga, contra el filial blanc-i-blau.

També aquest matí, el Prat no passava de l’empat a zero al Sagnier davant el Constància. Històries repetides per al conjunt potablava, mancat d’encert de cara a porteria. Amb el triomf de l’Hospi, el Prat resta com l’únic equip del grup que no coneix el triomf com a local. 5 gols marcats en tot el 2013 és el trist balanç de l’equip d’Agustín Vacas, que suma 4 victòries en els 30 partits que ha disputat aquest any. Mentrestant, el Constància guanya regularitat i fa bo el triomf de diumenge a Olot a base de mantenir la porteria a zero: dos gols encaixats en les últimes tres sortides. La dada negativa: el Constància només ha guanyat un dels darrers 14 partits que ha jugat sobre gespa artificial (1-2 vs Binissalem 2012-13).

Aquesta tarda, l’Olímpic i el Llagostera també igualaven sense gols a Camp Murta. Els de Toni Aparicio han sofert la cinquena expulsió de la temporada en 10 jornades de Lliga; avui torn per a Pablo Revert, que ha deixat l’equip amb 10 durant bona part del segon temps. Malgrat la superioritat numèrica, el Llagostera no ha pogut executar els de la Costera i tot i esgarrapar un punt, continuar sense guanyar lluny de Llagostera. Amb tot, els de Lluís Carrillo i Oriol Alsina escalen fins a la segona posició per segon cop a la història des que viuen l’aventura a Segona B. El darrer (i primer) cop, després de vèncer el Villarreal B a la 6a jornada del curs passat.

València també ha estat terra de dònuts. Dissabte, Mestalla i Reus es repartien els punts i l’absència de gols. Segon empat dels nois de Nico Estévez aquesta temporada com a locals (tot i que de l’Hospi va ser anul·lat). Els valencianistes són, de llarg, l’equip més amonestat del campionat amb 45 grogues, 24 de les quals han estat mostrades en els últims quatre encontres. Segueix la dinàmica positiva d’un Reus que ha sumat 14 dels darrers 18 punts en joc. Sis jornades sense perdre que els roig-i-negres no enllaçaven des del playoff d’ascens a Segona B la temporada 2010-2011 (vs Universidad de Oviedo, Náxara i Comarca de Níjar), 10 partits sumats als quatre últims encontres de Lliga.

També ahir dissabte, el Sant Andreu trencava el malefici d’Huracán. Victòria in extremis per 2-1 amb un golàs de Rubén Canelada al temps de descompte quan els valencians (tot i que juguen a Manises), estaven amb 9 homes a la gespa per l’expulsió d’Alexis (41’) i que Chavero era fora del terreny de joc perquè l’àrbitre l’havia fet sortir per posar-se la canyellera... que ja s’havia posat. Abans, Huracán havia insistit per trobar el gol, concretament el gol de l’ex: tercer gol del paraguaià Roberto Amarilla aquesta temporada. A la primera meitat, i arran de l’expulsió d’Alexis, gol de penal d’Adrián Mouriño que edificava la quarta victòria del Sant Andreu en cinc partits com a local; 13 punts de 15 possibles.

Sant Andreu 2-1 Huracán
Mouriño 42'penal, Canelada 93' / Amarilla 82'
Mestalla 0-0 Reus
Atlètic Balears 2-1 Ilicitano
Florin 4', 64' / Cristian Herrera 41'
Espanyol B 0-0 Lleida Esportiu
L'Hospitalet 3-2 Villarreal B

Pirulo 53', 89'; David Haro 94' / Juanto 16', Edison Flores 51'
Prat 0-0 Constància
Olímpic 0-0 Llagostera
Alcoyano 2-0 Nàstic
Bello 19', Rayco 91'
Olot 1-0 Badalona
Ferrón 91'
Ontinyent 2-0 Levante B 

Paco Sáez 34', Trujillo 73'


Classificació #2bg3 | 10a jornada

Propera jornada #2bg3 | Horaris 11a jornada

Dimecres, 30 d'octubre
16:00 Ilicitano-Ontinyent
17:00 Levante B-Olímpic
19:00 Constància-Badalona
19:00 Villarreal B-Atlètic Balears
19:30 Huracán-l'Hospitalet
20:00 Llagostera-Mestalla
20:00 Prat-Espanyol B
20:30 Nàstic-Olot
20:30 Reus-Alcoyano
21:00 Lleida Esportiu-Sant Andreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada