Etiquetes

27/11/13

Copa RFEF | RCD Espanyol B 3-2 SCR Peña Deportiva

Dos golassos de xilena mantenen viva la Peña Deportiva eivissenca de cara a la tornada dels 1/16 de final de la Copa RFEF. A l’anada, un gol al descompte dels insulars ha privat l’Espanyol B de Manolo Márquez de viatjar a terres eivissenques amb una renda més còmoda al seu favor després d’un partit d’ambient fred però amb prou ocasions per tots dos bàndols com per haver viscut un marcador amb més gols. Malgrat les baixes (convocatòria de 15 jugadors), l’equip de Mario Ormaechea, segon classificat al grup balear de Tercera Divisió ha plantat batalla a un Espanyol B que ha dominat el partit però que no ha sabut definir les ocasions de què ha disposat en un segon temps ben obert on la Peña ha sabut agafar aire de cara al partit de tornada, el proper 18 de desembre (20:00 hores) a Santa Eulària des Riu.

Amb més titulars habituals al quadre visitant que no pas al local, el partit, que començava amb 15 minuts de retard ja que els penyistes havien arribat justos a Sant Adrià, no va començar massa bé pels interessos visitants tot i que el brasiler Ayrton enviava fora per ben poc un córner picat per Salinas (5’). També ha pilota aturada avisava l’Espanyol B, però Lluís enviava fora una falta picada per l’avui capità Canario (10’). A la següent, els de Márquez no perdonaven: ràpida acció per banda esquerra engegada per Iván Sales, centrada de Jairo al punt de penal i rematada de cap fantàstica de Kilian creuant la bola davant la mirada de Javi Seral (13’). El porter eivissenc salvaria el segon gol instants més tard traient sota pals una centrada enverinada des de l’esquerra (22’).

La Peña, però, no li perdria la cara al partit. Intensos en atac, el quartet atacant format per Ramiro, Tomillero, Ayrton i Salinas duria de corcoll la jove defensa perica. Avisava el central Borja amb un xut llunyà que es perdia per sobre del travesser, però qui no perdonaria més tard seria un home en ratxa: Manu Salinas aprofitava un embolic dins l’àrea perica per caçar l’esfèrica en ple vol i fer un dels gols del partit amb una xilena que batia Koke (39’). Poc li durava l’alegria als d’Ormaechea, però, ja que quatre minuts després el lateral espanyolista Pere Martínez es treia una gran acció individual de la màniga per, després de desfer-se de dos defenses clavar la bola al fons de la xarxa fent-la passar sota les cames de Seral (43’).

A la represa, Ormaechea feia entrar Cristian Cruz en el lloc de Fofi, que no estava al 100%. Als dos minuts, un penal per mans d’un defensor eivissenc significava un penal que no seria massa protestat i que el sevillà Jairo s’encarregaria de transformar amb seguretat per situar un 3-1 que semblava una llosa massa pesada d’aixecar per al quadre balear (50’). Ho intentarien els visitants, com ara en una centrada-xut de Cristian Cruz que obligava Koke a intervenir de forma inesperada (54’). Amb el 3-1, Márquez buscaria refresc amb l’entrada de Xavi Puerto, Héctor i Alan Ávila. Saba nova a l’atac del filial, que tindria a les seves botes el 4-1; en aquesta ocasió, però, Seral li guanyava la partida a Jairo (66’).

El partit s’havia convertit en un campi qui pugui tot i que la Peña no aconseguia culminar les seves contres, en part per la mala tria d’Ayrton en la definició. Hi hauria, també, espai per a la polèmica: possible penal per mans d’un defensa perico que protestaria enèrgicament el quadre eivissenc mentre José Luís enviava un cacau des de la frontal fora, fregant el travesser (83’). I és clar, tampoc l’Espanyol B aconseguia el gol de la sentència i ho acabaria pagant. Qui sap si car. Ja al temps de descompte, córner picat per la Peña i rematada de Salinas al travesser; rebuig que recull el mateix Salinas que dispara i obliga Koke a fer l’aturada de la nit; a la tercera, però, seria la vençuda amb una altra gran xilena de Samuel Tomillero que situava el 3-2 final a l’electrònic, un marcador que deixa les espases en alt de cara a la tornada. 

Fitxa Tècnica


RCD Espanyol B: Koke, Pere, Aitor, Raíllo, Lluís, Arthur (Xavi Puerto, 62'), Kilian, Miravent (Héctor, 80'), Jairo, Canario i Iván Sales (Alan Ávila, 74'). 

SCR Peña Deportiva: Javi Seral, Fofi (Cristian Cruz, 48'), Escandell, Borja, Adrián, Pando, Tomillero, José Luís, Salinas, Ayrton i Ramiro (Samuel, 92'). 

Gols: 1-0 Kilian (13'); 1-1 Salinas (39'); 2-1 Pere (43'); 3-1 Jairo (50', penal); 3-2 Tomillero (91'). 

Àrbitre: López Carballo (Catalunya). Ha amonestat els locals Lluís (59') i Aitor (84') i els visitants Cristian Cruz (49'); Borja (54') i José Luís (86'). 

Incidències: partit corresponent a l'anada dels 1/16 de final de la Copa RFEF celebrat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque davant d'uns 100 espectadors. Entrada gratuïta i vespre molt fred, amb pluja intermitent sobre Sant Adrià. A l'Espanyol B han completat la convocatòria Pau i Ferran; a la Peña ho han fet Jaime i Antonio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada