Etiquetes

13/12/13

Els precedents de l'Ontinyent-Hospi

La setmana passada dèiem que els Hospi-Atlètic eren un clàssic de les darreres temporades. Juntament amb els balearicos, Sant Andreu i Badalona també s’han enfrontat a l’Hospi cada temporada des del curs 2010-11. El quart en discòrdia és el rival d’aquest diumenge, un Ontinyent que va ascendir a Segona B la temporada 2006-07 en un històric partit a Sòria contra el Numancia B. Des de 2010, s’ha enfrontat a l’Hospi al grup 3 de Segona B. Diumenge, enfrontament per quart any consecutiu i desè compromís entre ontinyentins i riberencs a la capital de la Vall d’Albaida. Fins ara, balanç de dues victòries de l’Hospi, tres empats i quatre triomfs d’un Ontinyent que ha marcat un total de 12 gols en aquests 9 partits, tot just un més que l’Hospitalet, que n’ha anotat 11. Tot seguit, com acostumem a fer quan no ens n’oblidem, recordem alguns d’aquests precedents en diferent format. Fem la vista enrere per repassar els Ontinyent-Hospi.

Temporada 2012-2013 | Ontinyent CF 0-2 CE l’Hospitalet

La segona i darrera victòria fa guardar un record a l’afició riberenca. També a la plantilla del curs passat, que va patir fins a darrera hora per imposar-se a l’Ontinyent que dirigia John Clarkson. Els valencians no van inquietar en cap moment la porteria de Craviotto, però els de Miguel Álvarez es van afartar de perdonar ocasions a la primera meitat. Amb el campionat en joc, i en paral·lel al triomf d’Huracán a Manises contra el Nàstic, els riberencs perdien el liderat provisional. Sense punch a la segona meitat, l’entrada al camp de Pol Llonch i de Julio Rico va acabar sent determinant. Especialment el jugador sevillà, que es va erigir en protagonista del partit amb un doblet que va gairebé segellar el títol de Lliga. Un golàs de falta als darrers minuts de l’encontre va avançar els riberencs i va dur el deliri als quatre aficionats hospitalencs que s’havien desplaçat fins a Ontinyent. Al descompte, Julio Rico certificava el triomf en culminar un contracop que situava el 0-2 definitiu. L’alegria, la pinya al final del partit contrastava amb la preocupació d’un Ontinyent que va acabar-se salvant la setmana següent a Binissalem.

Temporada 2011-2012 | Ontinyent CF 1-0 CE l’Hospitalet

Si el record de la passada temporada és terriblement agradable, el partit de fa dos cursos (gairebé dos anys, de fet) al Clariano és fantàsticament infaust. Funest. Un dels pitjors partit de la segona etapa de Vinyals a l’Hospitalet, un encontre en què l’equip va manifestar una tremenda incapacitat de generar joc i sorprendre un rival que amb prou feines va trepitjar l’àrea riberenca. L’expulsió d'Óscar López als pocs instants de la represa va agreujar les mancances d’un Hospi previsible i horitzontal, tremendament inofensiu. En un partit televisat per Esport3, el darrer partit de Lliga retransmès per Ràdio l’Hospitalet, la imatge de l’equip va ser realment pobre i el resultat, pitjor. Un penal inexistent al temps de descompte (mea culpa: servidor va comentar en directe a la transmissió de ràdio que semblava ben assenyalat) va desembocar en el gol d’Álex Cacho (94’) per donar tres punts a l’equip de Roberto Granero.

Temporada 2010-2011 | Ontinyent CF 2-1 CE l’Hospitalet

I el record de la temporada 2010-2011 tampoc és massa més agradable que el de l’any següent. Molts tenen la teoria que el tren de playoff es va perdre al camp de l’Atlètic amb el penal de Coro; tinc la mania que més que a Palma, es va perdre a casa contra el Sant Andreu i al camp de l’Ontinyent. 0-1 al descans amb gol de Cirio en una primera part fantàstic de joc riberenc. Tal com reconeixia la premsa d’Ontinyent, l’Hospi havia estat el millor equip que havia passat pel Clariano. No n’hi va haver prou: pájara a la segona meitat i doblet d’Óscar García per capgirar el marcador i deixar prou tocada l’expedició de l’Hospi, que es va quedar a tocar de la fase d’ascens tot i fer 13 punts de 15 possibles en els cinc darrers partits de Lliga.

Temporada 2007-2008 | Ontinyent CF 1-0 CE l’Hospitalet
Temporada 1999-2000 | Ontinyent CF 1-1 CE l’Hospitalet
Temporada 1998-1999 | Ontinyent CF 2-4 CE l’Hospitalet
Temporada 1997-1998 | Ontinyent CF 3-1 CE l’Hospitalet
Temporada 1995-1996 | Ontinyent CF 1-1 CE l’Hospitalet
Temporada 1994-1995 | Ontinyent CF 1-1 CE l’Hospitalet