Etiquetes

21/12/13

L'Olímpic visita el campió | CE l'Hospitalet - CD Olímpic (diumenge, 12:00 hores)


Imatge: Toni Tortosa
39 partits de Lliga al grup 3 de Segona Divisió B, 6 de playoff d’ascens a la Lliga Adelante, 1 de Copa del Rei i 1 de Copa Catalunya després, l’Hospi torna a creuar-se amb l’Olímpic, l’equip davant el qual va iniciar aquest 2013. Va ser el dia de Reis a Xàtiva, on l’Hospi va perdre per 1-0 i va quedar a 8 punts dels valencians, líders del grup 3 aquelles jornades. A la segona volta, els de Miguel Álvarez van retallar 17 punts a l’Olímpic i els van deixar, justament, cinquens. Posicions intercanviades respecte a la situació 21 jornades abans. Al futbol els miracles existeixen, però sobretot existeix el treball i la creença. Aquest Hospi creix partit a partit, amb més o menys mèrits que el rival (segons la lectura, és clar), però cada cop afina més el seu punt de forma i pot tenir molt a dir en una segona volta que sorprendrà més d’un… per dalt i per baix. De moment, però, no hi ha filosofia més vàlida que el partit a partit, filosofia que passa per batre l’Olímpic (que no Olympique) de Xàtiva (no pas pronunciat Sátiba). L’Olímpic torna a la realitat del futbol no mediàtic, de les sales de premsa buides i dels estadis desèrtics. La realitat. Com realitat és la dramàtica situació de moltes famílies: per això, el partit contra l'Olímpic serà de mitja jornada econòmica solidària. Col·laboració entre l'Hospitalet, S'Hospitxosos i Creu Roja; cada assistent a l'Estadi haurà d'aportar un mínim de 5 euros en aliments no peribles o, en el seu defecte, abonar una entrada amb un cost de cinc euros.

L’Olímpic
Jugar contra un equip de Primera Divisió sempre és un aparador. Més mediàtic que real, d’aquells que tothom es mira i fins i tot diu admirar però que gairebé ningú compra. Parole, parole, parole. El somni de la Copa ja és història a Xàtiva, però la lectura esportiva és que l’equip va competir (més important que l’estil, això si l’estil no va lligar a la competitivitat de l’equip, com és el cas de l’Olímpic) davant del Real Madrid. Global de 2-0 en una eliminatòria que es preveia difícil de passar però en què els d’Ancelotti van passar pel sedàs de l’Olímpic. El segell d’Aparicio és inconfusible des de fa anys i els blancs van ser l’enèsima víctima en caure en el parany: equip rocós, intens, solidari i conscient de les seves limitacions i virtuts. Però important, com deia Aparicio que la festa tenia la seva doble vessant: l’oportunitat única de veure un ‘grande de España’, però també de competir contra un gegant. Objectius assolits per reforçar la bona dinàmica de l’equip a la Lliga.

Imatge: Judit Andreu
Francis no encaixa cap gol a #2bg3 des del 20 de novembre a Reus (3-1). Des d’aleshores, el meta malagueny acumula 741 minuts de Lliga sense encaixar gol, una marca que evidentment ha conduït l’Olímpic a enllaçar 8 jornades sense perdre, amb tres victòries i cinc empats. Amb 27 punts, els de la Costera tenen la zona de playoff a només dos punts i amb un partit pendent al camp de l’Espanyol B. El millor és que no sorprèn, per molt que alguns mitjans 2.0 s’entestessin fa unes setmanes a qualificar de “decepció” la temporada de l’Olímpic. Cinquè equip menys golejador del Campionat (Christian i Jhon Edison són els màxims realitzadors amb tres dianes), però tercer equip menys golejat (només el milloren Alcoyano amb 9 gols encaixats i el Llagostera, amb 12). Maximització de recursos, tradició a Xàtiva i Marca Aparicio. I compte, que arriba a l’Hospitalet el quart millor equip de la categoria: 14 punts lluny de Murta amb dues derrotes (Alcoi i Reus) en vuit desplaçaments.

D’inici Toni Aparicio compta amb tots els integrants de la plantilla en perfectes condicions per enfrontar-se al CE l’Hospitalet. L'única baixa confirmada és la del migcentre Samu, que diumenge contra el Sant Andreu va veure la cinquena groga del curs. L’Estadi, escenari de trist record per a l’Olímpic, que va perdre la plaça de playoff en la darrera jornada del curs 2012-13 després d’haver-la mantingut durant 39 jornades consecutives. Amb cert gust de revenja, no és descartable que Aparicio introdueixi alguna novetat a l’onze inicial segons l’estat físic d’alguns jugadors després del partit de dimecres a Madrid i d’una setmana atípica que entre viatges i sopars amb proa feines permetrà un parell d’entrenaments per preparar el partit contra l’Hospi. Caldrà paciència: l’Olímpic no ha encaixat cap gol a les primeres parts que ha jugat fora de casa; ha rebut els 8 gols a les segones parts, la meitat al darrer quart d’hora d’encontre.

L’Hospi
A la Sala de Juntes / Sala de Premsa del Clariano, preguntat sobre el partit, Kiko Ramírez reconeixia que l’Ontinyent l’havia sorprès. Positivament, s’entén. Els valencians van tancar l’Hospi al seu terreny de joc en diverses fases del partit però van estar més encertats estabornint els de Lema en moments claus de l’encontre. Va faltar efectivitat per sentenciar un partit que s’hauria pogut complicar però va tornar a manifestar bones sensacions. Còmode amb espais i jugant a la contra, l’equip creix partit a partit i amb l’excepció d’accidents com la visita del Constància a l’Estadi els riberencs no amaguen que tenen capacitat per fer-la grossa a la segona volta... sense deixar d’anar passa a passa. Setmana de tranquil·litat per preparar la visita de l’Olímpic. Tot i el partit al Bernabéu, Kiko Ramírez declarava diumenge passat que no creia que el partit afectés els valencians, ja que els equips de Segona B estan prou preparats com per afrontar dos partits per setmana de forma puntual com han fet els d’Aparicio.

En una setmana on la bona noticia ha estat veure Dani Provencio entrenant amb normalitat amb la resta de companys. El d’Usera podria tornar a una llista de cara a 2014, ja que encara li manca ritme de competició després de la lesió al dit del peu que va patir a Llagostera a mitjan octubre. Qui no hi serà demà és David Haro, que es perdrà per sanció (cinquena groga), el primer partit de la temporada; el de l’Ametlla era, juntament amb Craviotto, l’únic jugador de la plantilla que havia tingut minuts en tots els partits oficials aquesta temporada. Juntament amb Haro, Pau i Quintillà tampoc estaran disponibles per a Kiko Ramírez, en aquest cas per motius físics. L’altre focus d’atenció està en els cicles d’amonestacions: a banda de Pau i Provencio, Peque, Manel, Pirulo i Moyano n’han vist quatre i estan a una groga d’haver de descansar per sanció. Pel que fa a l’onze inicial, no és d’estranyar que Ramírez aposti per repetir l’onze que va vèncer a Ontinyent per 1-3.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - CD OLÍMPIC
Diumenge, 22 de desembre - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 19 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Fragoso, Canario, Pol, Pirulo, Aridai i Carreño.

Possible onze de l'Olímpic: Francis, Kike Alcázar, Peris, Pepín, Mendoza, Rifaterra, Álex Vaquero, Nando Ramón, Denís, Marenyà i Christian.

Àrbitre: Ángel Hernández Lorenzo (la Rioja).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada