Etiquetes

12/12/13

Pinzellades #2bg3 | 18a jornada

L'Antonio Puchades viurà l'obertura de la 18a jornada #2bg3
València Mestalla - RCD Espanyol B
Dissabte, 16:00 hores | Antonio Puchades
Sancionats: Marc Caballé (+4) (ESP).

Susto a muerte. Drama resulta per al Mestalla jugar a l’Antonio Puchades, situació similar a la que passa l’Espanyol B quan juga lluny de la Dani Jarque. Amb tot, els d’Estévez agafaven aire diumenge al Prat amb un triomf polèmic (0-2). 2 punts dels darrers 12 possibles a Paterna per un filial que no guanya a casa des del 12 d’octubre (2-0 vs Badalona). Els pericos han sumat només 3 dels 24 punts possibles a domicili. Gana contra fam per reeditar un duel que l’any passat, penúltima jornada, va acabar sense gols i va estar a punt de costar car als Che en forma de promoció de descens. Un duel en què Mario Arques va veure la polèmica cinquena groga, gènesi de la impugnació de l’Hospi en el primer partit d’aquest curs. Márquez mai ha derrotat Estévez (3 partits) i Estévez mai ha perdut (4 partits) contra un Espanyol B a qui no se li dóna malament Paterna (4 victòries en 9 visites). Retrobament del local Manu Molina amb el seu exequip.

CD Alcoyano - AE Prat
Diumenge, 12:00 hores | El Collao
Sancionats: Rubén Martínez (ALC) / Fernando (PRT).

Les matemàtiques comencen a obligar el Prat a guanyar partit sí partit també. Amb 9 punts, els de Pepe Delgado necessiten retornar a la victòria després de 14 partits. Mala plaça per a fer-ho; a Alcoi només hi ha marcat el granollerí Jordi López, que va donar els tres punts al Llagostera fa unes quantes setmanes. Es veuran les cares l’equip menys golejat (Alcoyano, amb 9) i l’equip menys golejador (Prat, amb 8). Delgado recupera els sancionats Fran Bea, Kante i Alcaraz, però perd Fernando pel mateix motiu. L’Alcoyano va descansar la setmana passada i només va fer un partidet entre la plantilla per “fer temps”. Rangel suma 310 minuts sense encaixar gol, factor que ha contribuït a a la ratxa de tres victòries consecutives amb què l’Alcoyano es presenta a la cita de diumenge; serà el segon enfrontament entre alcoians i potablava després del polèmic 1-0 de l’any passat, amb un penal per falta inexistent que, a més, s’havia produït fora de l’àrea.

El Badalona busca el seu lloc real a la Lliga.
CF Badalona - Huracán CF
Diumenge, 12:00 hores | Camp del Centenari
Sancionats: Chavero i Pomares (HUR).

A la cinquena, la vençuda? Si més no és la dita que buscarà adaptar el Badalona per derrotar, d’una vegada per totes, Huracán. Ni a Manises ni al Centenari, els escapulats han aconseguit els tres punts davant el quadre valencià, que diumenge buscarà tot just el seu segon triomf a domicili aquesta temporada (només ha guanyat per 1-3 al Prat). Només dos punts sumats en les darreres quatre sortides priven els d’Iñaki Alonso d’accedir a la zona de privilegi (ara mateix, a un puntet). Un punt dels darrers sis han tornat a enviar el Badalona a la zona de descens; millor joc que resultats per un equip cridat a fites més altes i que es troba a la recta final del tram més complicat del calendari. Tremenda la ratxa negativa dels escapulats al Centenari contra equips de la província de València: 4 empats i 6 derrotes en els darreres 10 compromisos: la darrera victòria va ser contra el Gandia (1-0) fa dos anys i, gairebé, tres mesos. Per acabar-ho d’adobar, Piti Belmonte ha perdut els quatre partits que ha disputat contra Huracán durant la seva etapa a Sant Andreu.

CE Constància - Atlètic Balears
Diumenge, 12:00 hores | Nou Camp d’Inca
Sancionats: Cristian (ATB).

El partit de la jornada, de llarg. Mallorca comença a bullir amb el derbi de l’any, un Constància-Atlètic Balears que és com un coulant: deliciós per fora i calent per dins. A mesura que passen els dies, la mala o nul·la relació entre Toni Ramis (presi inquer) i Nico López (tècnic balearico) va en augment amb un encreuament de declaracions que embruta un partit que té tots els ingredients per ser un gran partit de futbol. Si parlem d’ex no acabaríem mai: no hi serà Cristian, sancionat, però sí Joan Vich, Nacho, Esteban, Biel Guasp, Isma i Joan Oller; tots ells van ser-hi el curs passat. També Bernat Alomar i Mairata van passar per Inca. Al Constància, els Calonge, Óscar Navarro i Juanpe també tenen passat amb els de la Via de Cintura. Fora de trajectòries, partit per revitalitzar ànims: tots dos van caure golejats diumenge (davant Llagostera els d’Esteva i enfront l’Hospi els de López). L’any passat, el 0-3 dels balearicos no va admetre discussió en un duel que s’ha repetit fins a 46 vegades en categoria nacional. Lluny queda el 2-0 a Segona A l’any 1962-63; també el 5-2 del Constància l’any 79 o el 2-5 de l’Atlètic l’any 57, victòries més àmplies en uns duels tradicionalment disputats i repartits. Curiosament, serà el primer cop que Esteva i Nico López s’enfrontin com a entrenadors.

El delegat del Llagostera mostra la posició de l'equip.
UE Llagostera - Levante UD B
Diumenge, 12:00 hores | Municipal de Llagostera
Sancionats: Barón i Tito (LLA).

Una joguina, una entrada per al partit. Com molts altres clubs, el líder del grup 3 de Segona Divisió B també apel·la a la solidaritat del personal per contribuir, en aquest cas, a la felicitats dels més petits. Com petits també gaudeixen els integrants d’una plantilla que ja no distingeix entre fortí i desplaçaments; l’equip ha agafat velocitat de creuer i està en disposició de marcar una de les millors primeres voltes de la història a Segona B si arriba als 44 punts. Per això, caldrà derrotar un Levante B que l’any passat va guanyar per 0-1 amb gol d’Ortuño a sis minuts del final. Aquest any no hi ha el davanter ieclà per tallar la ratxa de tres derrotes consecutives dels de José Gómez, que han vist frenada la seva reacció. El filial buscarà puntuar a Llagostera, una fita que només ha aconseguit el Nàstic (0-0) d’entre vuit visitants. Moragón acumula 289 minuts sense encaixar gol i el Llagostera, 9 partits sense perdre (7 mesos, calendari en mà).

Club Gimnàstic - Villarreal CF B
Diumenge, 12:00 hores | Nou Estadi
Sancionats: Pablo Marí i Marcos (GIM).

Partit complicat per al Nàstic. En clau de Lliga com tots, suposem. Però el 0-0 a la Copa contra el València, vist el que van oferir tots dos conjunts, no priva els grana d’optar a passar l’eliminatòria dijous vinent (19:30 hores) a Mestalla. Però és clar, els de Vicente Moreno tampoc poden deixar escapar els equips de la zona alta. El tècnic de Massanassa no ha perdut des que es va fer càrrec del Nàstic, però només ha vençut el Levante B després d’empatar contra Constància, Llagostera, Reus, Ilicitano i València. Massa punts perduts. Al davant, el que per un servidor és l’equip que millor futbol (per atractiu) fa al grup 3 de Segona Divisió B. Velocitat, joventut i qualitat sobrades en un equip que torna a estar en disposició d’assaltar la zona noble després de vèncer el Badalona dissabte passat (1-0). Els de Planagumà buscaran oblidar el 5-1 de l’any passat; tenen arguments històrics amb dues victòries a Segona B les temporades 2010-11 i 2011-12. De fet, els groguets són l’únic equip filial que ha guanyat al Nou Estadi en els darrers 8 anys (el novembre de 2005 va fer-ho el Real Madrid B per 0-1). Tres jugadors amb passat groguet formen part d’aquest Nàstic: l’ivorià Jean Luc i els extremenys Jesús Rubio i David Rocha.

Ja és mitjanit pels andreuencs.
CD Olímpic - UE Sant Andreu
Diumenge, 16:30 hores | Camp Murta

Dissabte, Olímpic i Sant Andreu van ser protagonistes del conte de la Copa del Rei i el llop, una història que versa sobre els dubtosos beneficis de l’exposició mediàtica dels modestos que s’enfronten als grans en unes hores en què “Bienvenido Mr Marshall” pren un caire futbolístic. Esportivament, els d’Aparicio mantenen vives les seves opcions després d’empatar a zero contra el Real Madrid; el tècnic d’Énguera creia en el seu grup abans i hi segueix creient. Patxi Salinas duia setmanes venent la impossibilitat d’eliminar l’Atlético i, amb el 0-4, al final Salinas ha acabat tenint raó (altra cosa és depurar, per parts, les responsabilitats). Francis ja suma 741 minuts sense encaixar cap gol en partit oficial (7 de Lliga, 1 de Copa, i el tram final del Reus 3-1 Olímpic) mentre que el Sant Andreu només ha marcat dos gols a domicili, on fa 11 mesos que no hi guanya. Exposades les dades, el més normal és que passi el que ningú espera i els quadribarrats marxin de Murta amb tres punts (molt necessaris) al guardaequipatges de l’autocar. O no: els darrers dos precedents estableixen dos apassionants 0-0 en un partits amb poques ocasions més que el Valladolid-Celta de l’any 1994.

UE Olot - Lleida Esportiu
Diumenge, 16:30 hores | Estadi Municipal d’Olot
Sancionats: Roger Vidal (+1) i Serra (OLO) / Raúl Fuster (LSP).

Com en el cas del partit de Xàtiva, Olot i Lleida Esportiu també creuaran dinàmiques a la Garrotxa. Sorprèn la confiança en Vílchez després de com va gestionar Joan Agustí el ball d’entrenadors l’any passat, amb l’equip a dalt de la classificació. Amb l’equip fora de to quan juga a domicili, diumenge el Lleida Esportiu serà una nova prova de foc per a un equip que suma set partits sense guanyar (2 punts de 21 possibles). La confiança en l’estil va cap a baix i allò primordial és sumar. Caldrà fer-ho de tres en tres per no caure en zona vermella i caldrà fer-ho davant d’un conjunt que suma nou partits de Lliga sense perdre. L’1-2 contra el Betis no va fer res més que demostrar que per sobre d’estils, la identitat del lleidatans és la de competir al màxim, peti que peti, fins el xiulet final. Primer enfrontament entre tots dos equips. L’Olot no guanya a casa des del 27 d’octubre, mentre que els de Seligrat no perden lluny de Lleida des del 5 d’octubre, a Manises. Entre olotins a casa i lleidatans a fora, només han marcat sis gols a la primera meitat; 0-0 al descans?

L'Ilicitano vol tornar a vèncer a domicili
CF Reus Deportiu - Elche Ilicitano
Diumenge, 12:00 hores | Estadi Municipal de Reus

L'altre partit de la jornada enfrontarà dues revelacions d’aquest curs, per darrere de Llagostera i Atlètic Balears. El Reus vol assaltar la zona de playoff derrotant un rival directe com l’Ilicitano. Els de Vicente Mir van descansar uns quants dies després del partit de fa una setmana contra el Nàstic. L’ànim, tornar a guanyar a domicili: un triomf en vuit partits és un balanç pobre que només compensa el bon paper com a local del quadre franjaverda. Els il·licitans poden completar quatre jornades consecutives sense perdre per primer cop enguany, mentre els reusencs buscaran retrobar-se amb el triomf a casa després de dos partits sense guanyar... ni marcar (0-0 vs Badalona i 0-3 vs Llagostera). El Reus ha perdut 4 dels darrers 8 partits jugats contra filials al seu estadi (un empat i tres derrotes en els quatre últims compromisos).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada