Etiquetes

23/12/13

Resum de la 19a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 19a jornada

Detalls #2bg3 | 19a jornada

Amb l’empat (2-2) d’aquest matí (ben d’hora, ben d’hora) al Martínez Valero, la Unió Esportiva Llagostera s’ha proclamat campiona d’hivern del grup 3 de Segona Divisió B. Enhorabona, tot i que el títol sigui honorífic i no serveixi absolutament per a res. Sí ho fa la puntuació, 42 punts que permeten els gironins dir que estan virtualment salvats. I de fet, tenen bona part de recorregut fet per somiar amb la seva primera fase d’ascens a la Lliga Adelante. Com l’Atlètic Balears. 1 punt separa els de Carrillo del conjunt de Nico López, que aquest migdia esmicolava l’Ontinyent (4-0). Cap dels dos entrava en les travesses inicials del sondeig que vam fer a inicis de temporada: un 2,8 apostava per un Llagostera de playoff; un 0% per l’Atlètic. Per això som pobres, imagino. Més números en mà, dels últims 10 campions d’hivern, quatre han acabat aconseguint la Lliga, quatre més van fer playoff i els altres dos (Olímpic 2012-13 i Terrassa 2006-07) van quedar fora dels quatre primers. Més números: gairebé el 66% dels equips que van acabar en playoff la primera volta els últims 11 cursos (29 de 44) van acabar la temporada entre els quatre primers (13 de 16 en els últims quatre anys). Camí fet, però encara lluny de la nova meta per tots equips, convidats sorpresa per la festa que la Segona B prepara per la propera primavera.

Moragón ha aturat el seu 2n penal del curs. Imatge: Diario Franjiverde
42 punts i per un gol tardà no han estat 44. Segurament avui hagi estat el primer dia que un jugador panameny li fa un gol als llagosterencs. A un parell de minuts del 90, Jairo Jiménez situava el 2-2 en un partit acordeònic. 13è gol del killer Cristian Herrera, que després veia com Moragón li aturava un penal, 5è gol de Pitu (9 victòries blaugrana i 2 empats en els 11 darrers partits en què el saltenc ha sucat); 1-2 de Jordi López (tots dos gols enguany a la província d’Alacant) i dues expulsions: de Tarradellas i Barón. Quarta expulsió a Segona B del lateral aragonès, totes quatre contra equips del sud de la Comunitat Valenciana (Gandia, Olímpic, Dénia i Ilicitano). Els blaugrana van ser campions d’hivern fa tres temporades a Tercera, però enguany milloren puntuació, gols marcats i rebaixen la xifra de gols encaixats. Per la seva banda, quart empat consecutiu d’un Ilicitano que cedeix provisionalment la seva plaça noble a un altre filial, el Villarreal B. Caldria comprovar-ho, però probablement no hagi cap partit a la història de #2bg3 que s’hagi jugat més d’hora que aquest (10:00 hores).

Bernat Alomar sabia que era el seu dia. Imatge: Guiem Sánchez / Fútbol Balear
La incertesa que hi ha hagut a Elx ha estat inversament proporcional a la que de Magaluf, on Bernat Alomar ha près protagonisme als primers cinc minuts amb una groga (2’) i un gol (5’). Després, torn per a Xisco Hernández i un doblet que el situa amb sis gols, en ple top10 de màxims golejadors del grup. Amb 3-0 i Vicente Flor expulsat, l’Atlètic ha clos el partit amb el 4-0 definitiu al descompte, amb el segon gol del curs de Sergi Garcia Mut. 41 punts pels de Nico López, que amb aquesta marca igualen les prestacions de l’Atlètic Balears de Siviero, que va fer campió fa dos cursos al grup 3 de Segona Divisió B. 25 punts de 27 a Magaluf, un dels quatre fortins que queden al grup després de les dues revolucions d’aquest cap de setmana a terres catalanes. Ah, l’Ontinyent: l’únic cop que havia visitat un equip de Nico López havia guanyat per 0-4; avui, a la inversa, 4-0 pels de Nino Lema, que tenen la permanència a 5 punts i ja són el segon equip més golejat del campionat compartint honor amb l’Olot (32 dianes).

Sense fer soroll, l’únic favorit en zona de protagonistes positius és l’Alcoyano. Ahir, els de David Porras enllaçaven el cinquè triomf consecutiu passant per sobre de l’Espanyol B (0-4). Imatge ridícula del filial segons es desprèn de les declaracions de Manolo Márquez en sala de premsa, visiblement molest amb l’actitud dels seus jugadors. L’acta adjudica el 0-2 a Joan Jordán, minuts després que Rayco hagués obert el partit als 40 segons de joc i abans que César Remón i Carles Salvador doblessin la seva xifra golejadora de la temporada (dues dianes per barba). Els blanc-i-blaus no perdien a casa des del passat 5 de maig... contra l’Alcoyano (0-1). Rangel acumula 490 minuts sense rebre gol i l’Alcoyano salda la seva sisena visita a la Dani Jarque amb el seu quart triomf. Tercera derrota consecutiva i cinquè partit sense guanyar (1 punt de 15 possibles) d’un Espanyol B que ja olora una zona perillosa que només evita per una qüestió de diferència de gols. Veurem si Manolo Márquez arriba al duel que obrirà la segona volta a Sant Adrià contra l’Olot (més drama).

Nahuel somriu. El Reus, resignat després del 2-0. Imatge: Gerard Reyes
Qui completa la zona de playoff és un Villarreal B que ha capgirat la dinàmica de fer-ho bé a fora i pitjor a casa i ha sumat el seu segon triomf seguit al Mini. També segon partit a casa sense encaixar a costa d’un Reus que no perdia a domicili des del 15 de setembre. El 2-0 s’ha cimentat en el debut golejador aquesta temporada de Diego Jiménez, primer, i de Carlos Esteve, després. L’ex del Cacereño tenia alegria doble després de la seva lesió en un dit del peu. Els roig-i-negres, que protestarien un gol dubtosament anul·lat amb 0-0 al marcador encaixaven tots dos gols en jugades a pilota aturada, igual que el 0-1 que els va marcar el Llagostera (Pitu). Expulsió de Ramon Folch en el partit número 171 d’Emili Vicente en una banqueta de Segona Divisió B. Per la seva banda el Villarreal B acaba en zona de playoff per setena vegada aquesta temporada: feia quatre jornades que no trepitjava una de les primeres quatre places.

Lluita sense encert al Sagnier. Imatge: Paco Carrasco / AE Prat
Per sota, el culebrot de la jornada tenia lloc al Sagnier i ha acabat com ha començat, amb un doble donut que resultat en mà acontenta més l’Olot que no pas el Prat. Sí, els potablava frenen la ratxa de derrotes (en duien sis de seguides), però estiren a 16 els partits sense aconseguir el triomf. Sumen 10 punts i es mantenen a nou de l’Olot. Els de Vílchez (veurem què passa amb @ganchotes) han frenat la sagnia golejadora en contra (quatre gols encaixats en els darrers quatre partits), però la teoria de la manta sembla haver-los fet perdre punch ofensiu: 398 minuts (gairebé 4 partits i mig) sense que els garrotxins perforin porteria aliena. L’Olot ha sumat 3 dels darrers 27 punts en joc i fa nou partits que no guanya. El Prat ha sumat un triomf en tota la primera volta i tanca un 2013 per oblidar: 40 partits i només ha derrotat l’Alcoyano, el Yeclano Deportivo i el Binissalem (la passada temporada) i el Reus (aquest curs). Sembla clar que el mercat d’hivern comportarà novetats a Can Quiñonero per buscar és el que a dia d’avui molts creuen una quimera: la permanència.

L'ambulància preparada en cas d'urgència. Imatge: Sergio Sanz.
Objectiu, la salvació, que comparteixen Levante B i Constància. Ahir els de José Gómez van aconseguir el segon triomf a Bunyol, novament contra un equip mallorquí. Van estrenar-se com a golejadors Jordi López i Jero per fer encaixar als inquers la tercera derrota seguida. Els granota frenen la ratxa de quatre derrotes seguides però es mantenen en descens (18 punts). En fuig el Badalona, gràcies al punt sumat aquesta tarda al Camp d’Esports de Lleida (1-1). Cap dels quatre equips que va jugar Copa del Rei ha vençut aquesta setmana. I això que els blaus s’havien avançat amb el primer gol de Jorge Miramón aquesta temporada; Lolo ha empatat per als escapulats, que sumaven dues sèries seguides de victòria-empat-derrota i amb el punt d’avui en tenen oberta una altra de victòria-empat... a l’espera de visitar el Sagnier pratenc el proper 5 de gener. Per la seva banda, amb el partit ajornat contra l’Alcoyano a la recàmera, els de Seligrat erren en la seva oportunitat per accedir a la zona noble.

Manises no permet enlairar-se el rival. Imatge: Nàstic de Tarragona
Fins ara Salinas justificava els mals resultats a domicili amb el bon rendiment al Narcís Sala. 14 mesos i mig després, el fortí ha estat desvirgat pel Mestalla de Rubén Baraja, que s’ha avançat ben d’hora amb un gol de penal de Chumbi i ha colpejat al descompte (com havia fet Canelada contra Huracán i Hospi) amb el segon gol a la Lliga d’Álex Cortell. Estèril la diana que significava l’empat momentani per part de Francis Ferrón, que poc a poc sembla guanyar-li la partida a Ander Vitoria. Tercer triomf consecutiu d’un Mestalla que s’apropa a la zona temperada de la classificació. Allà hi transiten Huracán i Nàstic. A Manises, el president huracà Toni Hernández era crític amb la primera volta de l’equip però es manifestava esperançat de cara al segon round; en paral·lel, el director esportiu grana Emilio Viqueira es quedava a gust amb l’actuació arbitral en aquesta piulada. Tot, arran d’un partit en què Perona havia avançat els d’Iñaki Alonso a la primera part i en què Xisco Campos empatava el partit a quatre minuts del final. Huracán tanca 2013 sense perdre cap partit al Vicent Martínez Catalá i un altre Vicente, Moreno en aquest cas, es menjarà els torrons a Massanassa (o on ell cregui convenient) invicte en Lliga amb el Nàstic (2 victòries i 5 empats).

Levante B 2-0 Constància
Jordi López 57', Jero 80'
Huracán 1-1 Nàstic
Perona 16'pen / Xisco Campos 86'
Espanyol B 0-4 Alcoyano
Rayco 1', Joan Jordán 13'pp, César Remón 51', Carles Salvador 65'
Ilicitano 2-2 Llagostera
Herrera 5', Jairo Jiménez 88' / Pitu 33', Jordi López 48'
At.Balears 4-0 Ontinyent
Bernat Alomar 5', Xisco Hernández 21', 28'pen; Sergi Garcia 90'
L'HOSPITALET 2-0 Olímpic
Aridai 45', 87'
Prat 0-0 Olot
Villarreal B 2-0 Reus

Diego Jiménez 28', Carlos Esteve 78'
Sant Andreu 1-2 Mestalla
Francis 54' / Chumbi 8'pen, Àlex Cortell 93'
Lleida Esportiu 1-1 Badalona
Miramón 31' / Lolo 73'

Classificació #2bg3 | 19a jornada

Propera jornada #2bg3 | Horaris 20a jornada

Dissabte, 4 de gener
15:30 Atlètic Balears-Olímpic
16:00 Espanyol B-Olot
17:00 Villarreal B-Llagostera
19:00 Ontinyent-Constància

Diumenge, 5 de gener
11:30 Sant Andreu-Alcoyano
12:00 L'HOSPITALET-Mestalla
12:00 Lleida Esportiu-Nàstic
12:00 Prat-Badalona

Per confirmar
Huracán-Reus
Ilicitano-Levante B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada