Etiquetes

18/1/14

Alerta! | CE l'Hospitalet - UE Olot (diumenge, 12:00)

En qualsevol partit en què s'enfrontessin dos equips distanciats a la classificació per vuit posicions i onze punts, amb dinàmiques gairebé oposades com les que mostren l'Hospitalet (1 derrota en 13 partits) i la Unió Esportiva Olot (11 partits sense guanyar), el favoritisme recauria sobre el quadre riberenc. Però a l'Hospi ja han tastat el sabor amarg d'una sorpresa negativa. Fa mes i mig, el Constància va sorprendre els hospitalencs a l'Estadi amb un 0-1 que molt pocs esperàvem. Això és la Segona B i qualsevol equip pot derrotar-te en qualsevol partit. Més encara si al davant hi ha un equip amb el pressupost, els noms i les possibilitats d'un Olot que durant mitja temporada ha pecat d'inexperiència a l'hora de creure que la creença en un estil duria als resultats. I en aquesta categoria, sense pragmatisme (i sí, també amb estil), no hi ha paradís. Ni resultats. Ara, amb nou tècnic, els garrotxins volen capgirar la dinàmica i adaptar-se al que requereix la categoria. Necessitat i coses més clares: perillositat per un Hospi que haurà d'estar molt a l'aguait per no endur-se un disgust demà diumenge (12:00 hores).

L'Olot
5 punts dels últims 33 en joc sumats fruit de cinc empats i sis derrotes. És a dir, la Unió Esportiva Olot suma ja 11 jornades sense conèixer una victòria que no tasten des del 27 d'octubre, amb un triomf in extremis contra el Badalona per 1-0. La mala ratxa li va costar el lloc a un Edu Vílchez cada cop més discutit. L'estil de joc dels garrotxins, pretesament ofensiu però poc efectiu a l'hora de transformar-lo en resultats ha acabat sent la causa principal en un equip defensivament tou. Tanmateix, els gironins són amb 34 gols el tercer equip més golejat del grup, només empitjorat per Levante B (38 dianes) i Ontinyent (35 i un partit menys). Curiosament, el 0-0 al camp del Prat va ser el detonant de l'acomiadament de Vílchez i l'arribada d'Arnau Sala, extècnic de Figueres i fins aleshores al Girona B a Primera Catalana. Debutant en una banqueta de Segona B, el de Sant Fruitós de Bages va jugar a la categoria de bronze un munt de temporades amb el Zaragoza B, el Manlleu, el Figueres (2 etapes) i el Girona. Per tant, Sala gaudeix d'experiència acumulada sobre la gespa suficient com per gestionar la situació complicada dels olotins.

Un conjunt, l'Olot, que ha mogut fitxa en aquest mercat d'hivern. De moment, el primer reforç ha estat en clau defensiva, amb l'arribada del contrastat central extremeny Agustín Fernández, que prové del Racing de Santander. Per poder-li tramitar la fitxa, l'Olot ha donat la baixa federativa al davanter Arnal Conde, que arribava a l'estiu amb l'etiqueta de fitxatge estrella i que ha decebut bona part d'aficionats olotins. Amb la cessió d'Èric Vilanova al Girona B i la més que probable baixa del migcampista Miki Martínez, els olotins encara treballen per tancar 1 o 2 incorporacions més per tal d'executar el canvi de dinàmica de l'equip. Futbolísticament, l'equip transmet aires de canvi, de més seguretat: dos empats contra Espanyol B i Sant Andreu amplien a tres la ratxa de partits sense perdre: poc bagatge en punts, més notori pel que fa a sensacions.

De cara al partit de demà al camp de l'Hospi, en principi Arnau Sala compta amb tots els integrants de la plantilla en perfectes condicions per entrar dins la llista de 16 jugadors per afrontar el duel contra els riberencs. En aquest sentit, la gran novetat serà la d'Agustín Fernández, que fins i tot podria ser titular ocupant plaça a l'eix de la defensa. Les dimensions i, sobretot, la superfícies de joc és una de les qüestions que més poden preocupar als garrotxins, que curiosament van guanyar sobre aquesta mateixa superfícies l'únic partit a domicili de la temporada (a Xàtiva). El partit també comportarà el retorn a l'Estadi de David Corominas, qui va defensar la samarreta de l'Hospi durant 5 temporades i que ja va ser protagonista al partit d'anada marcant un dels dos gols dels olotins contra l'aleshores equip de Martín Posse.

L'Hospi
Per la seva banda, l'Hospi ha treballat durant tota la setmana més reforçat per la imatge i per com va competir l'equip diumenge passat a Alcoi que no pas tocat per haver perdut dos punts d'or al temps de descompte. Aguantar el 0-1 es preveia complicat davant el gran favorit al títol i l'Hospi va treballar magníficament un partit que no va tenir el premi desitjat. Demà contra l'Olot tocarà fer bo el punt del Collao davant d'un equip necessitat però amb jugadors per ser molt més amunt, amb armes per fer mal. Com ha dit Kiko Ramírez durant la setmana, l'Olot transmet respecte, ja que és un equip ofensiu, capaç de crear ocasions, que disposa de força jugadors amb gol i que posarà les coses ben complicades als riberencs, que confien però en treure profit d'una jornada que pot ser ben profitosa en cas de sumar tots tres punts.

La tasca es complica per dues baixes importants de dos homes que van ser al Collao. Peque i Mousa es perdran el partit contra l'Olot per acumulació de targetes, ja que tots dos van veure la cinquena diumenge passat a Alcoi. Fàcil, doncs, endevinar la composició d'una defensa que haurà de controlar les escomeses garrotxines. Per contra, Kiko Ramírez recupera Dani Provencio després del partit de sanció i, probablement, també pugui comptar amb Canario i Dani Fragoso, que finalment no van ser presents la passada jornada per culpa d''unes molèsties físiques. Amb tot, veurem fins a quin punt Kiko Ramírez canvia més del necessari l'equip que tan bona imatge va oferir diumenge contra l'Alcoyano, especialment en una segona meitat en què l'Hospi va tenir contra les cordes el rival.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - UE OLOT
Diumenge, 19 de gener - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 22 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Fragoso, Pol, Canario, Aridai, David Haro i Carreño.

Possible onze de l'Olot: Óscar, Freixa, Hostench, Serra, Agustín, Abel, Roger, David López, Corominas, Uri Santos i Carlos.

Àrbitre: Víctor Mateo Montañés (Aragó).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada