Etiquetes

20/2/14

#2bg3 | Competició dóna la raó a l'Atlètic Balears

Ahir a la tarda, el Jutge de Competició de la RFEF va resoldre a favor de l'Atlètic Balears el recurs que els palmesans van interposar la setmana passada per pressumpta alineació indeguda del porter del Nàstic de Tarragona, Tomeu Nadal, i que el Comitè de Competició ja va acceptar a tràmit fa vuit dies. D'aquesta manera, el Jutge ha resolt anul·lar el 2-0 amb què va acabar el partit i adjudicar el triomf a l'Atlètic Balears per 0-3. A més, s'imposa una multa de 3.001 euros al club grana, que ara disposa de deu dies hàbils per interposar un recurs al Comitè d'Apel·lació, extrem que el Nàstic ja ha confirmat que farà. D'aquesta manera, l'Atlètic Balears puja a la segona posició i suma 50 punts, a només un del Llagostera, líder i proper rival dels de Nico López (diumenge, 12:00 hores). Els balearicos tenen ara set punts de marge respecte el cinquè classificat i nou d'avantatge amb l'Hospi, que ara té el playoff a set punts. Per la seva banda, el Nàstic cau a l'onzena posició amb 33 punts, a 15 de les places de playoff i, únicament, set per sobre del setzè classificat.

El porter grana Tomeu Nadal va jugar el partit contra l'Atlètic Balears amb la mateixa fitxa que tota la temporada; és a dir, amb fitxa del filial grana, la Pobla de Mafumet. La reglamentació preveu l'excepció que els porters menors de 25 anys puguin jugar amb el Primer Equip tot i tenir fitxa del filial sempre que la competició sigui professional. És aquí on rau la irregularitat de l'alineació de Nadal, ja que la Segona Divisió B no es considera categoria professional a efectes federatius. Aquest és l'argument que va esgrimir el gabinet jurídic de l'Atlètic Balears, però també el que podrien haver emprat la resta de rivals que s'han trobat amb aquesta situació. I és que Tomeu Nadal ha disputat enguany 11 partits de Lliga amb el Nàstic, amb un balanç de quatre victòries, quatre empats i tres derrotes. Curiosament, es dóna la circumstància que Nadal va actuar en els dos partits contra el Centre d'Esports de l'Hospitalet; d'aquesta manera, si l'Hospi s'hagués adonat de la irregularitat, hauria pogut impugnar el partit de la cinquena jornada al Nou Estadi (2-1), només un mes després d'haver impugnat amb èxit el partit al camp del València Mestalla.

L'Hospi hauria pogut impugnar el partit de la 1a volta a Tarragona
No és massa habitual que els partits es resolguin als despatxos, però amb aquest cas ja són dos els partits al grup 3 que s'han resolt per aquesta via. Com dèiem, a banda d'aquest Nàstic-Atlètic Balears, el Centre d'Esports l'Hospitalet també va decidir impugnar el partit de la primera jornada al camp del Mestalla (2-2 sobre el camp) per l'alineació indeguda de Mario Arques, que arrossegava una sanció pendent de la temporada 2012-13. Curiosament, un altre equip del grup 3 va vèncer als despatxos la passada temporada: parlem del Lleida Esportiu, que militant l'any passat al grup 2 va vèncer el partit de la segona jornada al camp de la UD Logroñés per l'alineació indeguda del local Víctor, expulsat a la primera jornada i que per error va complir el partit de sanció a la Copa del Rei quan ho hauria d'haver fet davant dels lleidatans. Se sol dir que els partits es guanyen sobre el terreny de joc; cal afegir, però, que sempre que es guanyi d'acord amb el reglament. Si no, cal penalitzar l'infractor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada