Etiquetes

19/2/14

#2bg3 | La zona baixa marca el ritme de l'ascens

12 jornades per davant i nou aspirants a quatre places de playoff d'ascens a la Lliga Adelante. Dels quatre que hi són actualment dos (Lleida Esportiu i Alcoyano) ja van disputar la segona fase del Campionat el curs passat; dos més (l'Hospitalet i Huracán) aspiren a repetir-ho; dos més (Atlètic Balears i Villarreal B) busquen tornar a lluitar per ser equips LFP, objectiu que es plantegen per primer cop Llagostera, Ilicitano i Olímpic. Amb el Nàstic virtualment descartat, a onze punts amb 36 en joc, sembla força evident que la lluita per la zona de protagonistes positius estarà entre aquests nou equips. Pel mig, tants duels directes com 22 que semblen poder dictar sentència sobre el destí d'aquests nou equips. Sens dubte, sumar i evitar que ho faci el rival pot suposar una passa endavant, però les xifres demostren que on s'aconsegueixen els objectius és, precisament, en els partits davant equips de la zona mitjana i baixa. I si no, que ho preguntin a l'Atlètic Balears i a l'Hospi.

Balearicos i riberencs són els únics equips del bloc de nou capdavanters que han sumat més punts davant els seus rivals directes que contra la resta d'equips de la Lliga. En el cas dels Nico López, el seu estil de joc els permet crear més problemes als equips amb més recursos, a diferència dels equips de la zona baixa, que a vegades obliguen l'Atlètic a prendre més iniciativa en els partits i a perdre efectivitat en els seus recursos. El cas de l'Hospi és ben diferent; els riberencs paguen en aquesta estadística un mal inici de Lliga amb punts cedits davant Olot, Badalona, Nàstic, Reus i Levante B, juntament amb el fet que les úniques dues derrotes de l'etapa Ramírez a Can Hospi han estat, justament, davant Reus i Constància, dos equips de la segona meitat de la classificació. I és que en el cos a cos davant els equips de dalt, tant Atlètic com Hospi n'han sortit ben parats; curiosament, tots dos conjunts són, juntament amb l'Olímpic, els que més duels directes tenen pendents per disputat: 6 cadascun.

L'Olímpic de Toni Aparicio, en dificultats contra els grans.
El que per l'Atlètic pot ser una bona notícia, xifres en mà l'Olímpic no pot sentir-se massa esperançat per aquest factor. Els palmesans han sumat el 63% de punts davant rivals directes (19 punts de 33 possibles) i de fet només han perdut contra l'Hospi (5-2 a l'Estadi). En canvi, l'Olímpic ha mostrat més dificultat davant els conjunts de la zona alta; només ha sumat 10 punts de 30 possibles (33,3%) i tan sols ha estat capaç de vèncer l'Ilicitano (1-0) i el Villarreal B (0-2). De fet, hi ha una dada encara més concloent per als de Toni Aparicio, que en set d'aquests deu duels directes no han estat capaços d'anotar cap gol. I curiosament, els dos rivals a qui van derrotar (Ilicitano i Villarreal B) tampoc surten precisament ben parats en aquests enfrontaments directes. Els groguets, sense anar més lluny, han deixat escapar 12 dels 14 punts al Mini Estadi davant Alcoyano, Lleida Esportiu, Olímpic i Atlètic. En el cas del filial franjaverda, el taló d'Aquil·les dels de Vicente Mir és, clarament, la seva prestació a domicili, on han perdut els sis duels directes que hi han disputat (i encara han de visitar l'Hospi i el Llagostera).

I precisament el Llagostera dóna gràcies que siguin només quatre els rivals directes als quals s'ha d'enfrontar... i que tots quatre passin pel seu Municipal. Els de Lluís Carrillo han perdut 5 dels 12 partits que els han enfrontat a equips de la zona alta i lluny de Llagostera només han estat capaços de guanyar a Alcoi (0-1), amb un balanç com a visitant d'una victòria, tres empats i quatre derrotes. I és que si els blaugrana han sumat contra rivals directes únicament el 41,7% de punts, l'estadística davant la resta d'equips és senzillament espectacular, amb un 85,7% dels punts aconseguits. De fet, dels 14 partits restants, el Llagostera n'ha guanyat 11 i només ha cedit empats davant el Prat, el Nàstic i el Sant Andreu. 44 punts percentuals de distància, pocs més que els 37 d'un Lleida Esportiu que presenta xifres similars. Tot i acumular 19 partits sense perdre, els de Seligrat els ha costat vèncer els rivals directes. Tant, que les quatre victòries que ha sumat han estat en aquesta segona volta i de manera gairebé consecutiva; fins aleshores, els lleidatans no havien guanyat cap dels 7 duels directes disputats.

Per davant, 12 jornades i 22 duels directes que tindran en el Llagostera-Atlètic Balears (diumenge, 12:00 hores, IB3 Televisió) el punt d'arrencada d'un darrer terç de Lliga vibrant. Especial atenció a la jornada 31, on només el Villarreal B (que rebrà l'Ontinyent) no tindrà un duel directe; la resta, per no perdre's ni un segon: Lleida Esportiu-l'Hospitalet, Huracán-Atlètic Balears, Ilicitano-Olímpic i Llagostera-Alcoyano. Casi nada. Pels suspicaços i per als fans dels maletins, penúltima jornada ideal sense cap enfrontament directe i amb 9 rivals aliens a la lluita pel playoff d'ascens però molts d'ells amb coses en joc. Per postres, Murta i Llagostera acolliran dos duels que poden ser tan decisius com cardíacs: l'Olímpic-Hospi i el Llagostera-Ilicitano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada