Etiquetes

2/2/14

Cop a un rival directe | CE l'Hospitalet 2-0 Club Gimnàstic

Sala Multimèdia | Deia Kiko Ramírez a la prèvia que calia guanyar el Nàstic per fer bo el punt a Badalona. Dit i fet, el Centre d’Esports l’Hospitalet sembla haver-li agafat el gust a això de la mitjana anglesa i ha aconseguit aquest migdia un triomf de prestigi davant d’un rival directe, davant d’un Nàstic cridat a ser amunt però a qui cada cop li queda menys marge d’error (si és que encara en té), per no repetir fracàs aquest curs. En un partit especial per a Kiko Ramírez, que aconseguia sumar tres punts davant de l’equip del seu cor; en un partit especial per a Lucas Viale, que ha tornat a sentir-se futbolista davant el club que ha defensat (mentre li han permès) durant el darrer curs i mig. No ha estat l’Hospi més brillant i espectacular del curs, però el pragmatisme i la perfecta lectura dels partits a l’hora de madurar el rival converteixen aquest Hospi en, com a mínim, un clar aspirant a la zona de playoff. Després, el camp i les matemàtiques dictaran sentència. O ho faran els golejadors, avui Carreño i Viale, que no marcava des del partit del curs passat… a Tarragona. Casualitats (o no).

La baixa per sanció de Pol obligava Kiko Ramírez a introduir novetats a l’onze. També la presència d’Aridai, que finalment també ha estat titular, igual que un Provencio que tornava després de complir el seu partit de sanció a Badalona. Línia defensiva intacta, amb Manel, Canario i Provencio a la creació i Carreño en punta. Tots ells han estat protagonistes d’una primera part sense massa història, on el respecte i la por a perdre han pogut més que les ganes (i necessitat) de guanyar. Sobretot d’un Nàstic que tot i anar de menys a més en aquest primer acte no ha fet un bon partit. Hem trigat, de fet, més de 20 minuts a poder apuntar una acció de gol amb cara i ulls: ha estat a càrrec de l’Hospi, quan Carreño ha desaprofitat una possibilitat immillorable amb un mal control; Provencio ha acabat rematant, fluix, a les mans de Tomeu Nadal (23’).

El partit s’ha anat animant poc a poc entre puntades dels jugadors granes cap a Provencio (tot i que ha estat el d’Usera qui ha acabat veient la groga al segon temps). Craviotto ha tornat a ser protagonista en un tram final de domini grana; el lleidatà ja ha ha intervingut al pas per la mitja hora de partit traient un xut creuat de Lago Junior en una acció que ha acabat en fora de joc del Nàstic (30’). Minuts més tard, Rocha també ha provat sort amb un xut des de la frontal que ha blocat el porter riberenc (37’), un Craviotto que ha fet l’aturada del partit tres minuts després, traient una mà brutal, digna de resum de l’any, per salvar una rematada de cap de Querol després d’una bona centrada de Ramón Verdú (40’). Amb aquest panorama, el millor que podia passar era un descans que arribaria sense que Herrero Arenas (acceptable avui l’aragonès) afegís cap tipus de propina.

A la represa, lluny de donar continuïtat al domini, seria l’Hospi qui agafaria les regnes del partit i minimitzaria la presència atacant d’un Nàstic tímid, fins i tot cohibit. Seria un ex del Nàstic el primer en avisar, però la rematada de David Haro sortia massa desviada (52’). L’única acció clara dels de Vicente Moreno (avui sancionat), ha estat una ràpida contra que l’ivorià Lago Junior ha rematat als núvols (59’). Aleshores Lucas Viale ja havia redebutat amb l’Hospi tot substituint l’avui capità Manel Gómez (57’). La presència de l’argentí ha estat gairebé talismà, ja que acte seguit l’Hospi ha obert el marcador en una acció iniciada amb un canvi de joc d’Aridai cap a l’esquerra, control i assistència de Canario i bona definició de Carreño, per superar Tomeu Nadal i fer el seu cinquè gol aquesta temporada (62’).

El gol seria mortal per un Nàstic que mai donaria la sensació de poder reaccionar i que acabaria tret de polleguera... per un juvenil que cada cop ho és menys: Iban Salvador. Nova presència del de Bellvitge i segona expulsió forçada en dos partits. Avui cauria Pablo Marí en una acció infantil del valencià quan el marcador ja assenyalava el 2-0. Sí, 2-0, perquè després que Tomeu aturés un cop de cap de Moyano després d’un córner (65’) i que David Haro creués en excés un xut des de l’interior de la gran (73’), l’Hospi aconseguiria el gol de la tranquil·litat gràcies a la pilota aturada. De nou amb Aridai com a mestre de cerimònies, un córner picat pel de las Palmas el rematava de cap, llançat en planxa un Manu Viale que estrenava el seu compte golejador a la Lliga el dia que tornava a compartir la samarreta de l’Hospi amb el seu germà petit (77’). Minuts també per un Quintillà que segueix sumant participació després d’una primera volta marcada pels problemes físics. Al final, triomf i goal average a favor en cas d’empat a finals de temporada, bon balanç per un inici de febrer prou productiu en clau riberenca.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Aridai, Manel (Lucas, 57'), Provencio, Canario (Quintillà, 85'), David Haro i Carreño (Iban Salvador, 71').

CLUB GIMNÀSTIC: Tomeu Nadal, Juanjo, Verdú, Xisco Campos, Pablo Marí, David Sánchez (Adri Cuevas, 66'), Rocha, Querol, Ferran, Lago Junior (Iván Aguilar, 83') i Marcos (Piojo, 56').

Gols: 1-0 Carreño (62'); 2-0 Viale (77').

Àrbitre: Óscar Herrero Arenas (Aragó). Ha amonestat els locals Manel (45'), Provencio (68'), David Haro (86'), Aridai (91') i els visitants Juanjo (10'), David Sánchez (26'), Verdú (34') i Rocha (63'). Ha expulsat Pablo Marí amb vermella directa (87').

Incidències: partit corresponent a la 24a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 450 espectadors. Presència d'aficionats grana en un matí assolellat però fresc. A l'Hospi han completat la llista Álex Sánchez i Hammouch; al Nàstic, Reina i Xavi Molina.