Etiquetes

1/2/14

Il·lusió vs urgència | CE l'Hospitalet - Club Gimnàstic (diumenge, 12:00)

A tothom li agrada guanyar. Fins i tot, als amistosos. La cita de demà a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet en tindrà ben poc, però, d'amistosa. Centre d'Esports l'Hospitalet i Club Gimnàstic de Tarragona buscaran una victòria necessària, tres punts que els apropin a la zona noble en una jornada iimportant, qui sap si clau, en què els equips classificats entre la tercera i la desena posició s'enfrontaran entre sí. Tesitura semblant la de l'Hospi i Nàstic si ens centrem únicament en el desenvolupament del Campionat de Lliga i en la puntuació. Ara, si atenem a les urgències i a la necessitat, els grana necessiten agafar un dels darrers trens amb destinació playoff d'ascens. Apreta l'afició, l'entorn, els mitjans, però sobretot una situació econòmica que colla el Nàstic des de fa temps i que converteix l'ascens a la Lliga Adelante en poc menys (o poc més) que una obligació. Una obligació que converteix el Nàstic en favorit de cara a demà, més si tenim en compte el perfil de les incorporacions realitzades, a l'abast de ben pocs equips. Però aquest Hospi ja ha demostrat que no té por de ningú, ni del rival ni del trio arbitral.

El Nàstic
Les xifres, com els nens, els borratxos i el cotó, no enganyen: aquest Nàstic acumula 11 jornades de Lliga sense conèixer la derrota, fruit de tres victòries (Levante B, Villarreal B i Prat) i vuit empats. Tanta 'X' no converteix els grana en reis del porno, però sí en reis de l'empat (12 de 23 partits). 11 jornades invicte d'ençà que Vicente Moreno, home de confiança d'Emilio Viqueira (van coincidir a Chapín) va agafar el relleu de Santi Castillejo, acomiadat després de perdre a Badalona (2-0, jornada 12), amb l'equip en dotzena posició a cinc punts del descens. Moreno ha millorat 7 punts percentuals el registre de punts del tècnic navarrès (51% vs 44% de punts aconseguits), però les "xifres objectives" també deixen l'equip a vuit punts del quart classificat, tres punts més que quan va marxar Castillejo. Potser l'aventura copera, amb el Nàstic a punt de sorprendre el València en dos partits més acceptables i un ajustat global de 0-1 a favor dels che, va passar factura a un equip que disposa d'una plantilla farcida de noms interessants que poden donar un ensurt qualsevol dia.

El partit de diumenge al Nou Estadi contra el Sant Andreu va ser la millor posada en escena possible per dibuixar aquest Nàstic: arribada, qualitat, potencial per explotar però manca de gol. I com que ja sabem que el gol arriba quan menys t'ho esperes, un Nàstic amb 'bitxos' com Lago Junior, Marcos o Perera (tot i que l'extremeny no jugui); amb Querol o Ferran, o amb les arribades dels homes de segona línia, converteix els grana en un perill constant per poc que se'ls deixi pensar. Per si no n'hi hagués prou, i coincidint amb la rescissió dels contractes de Beñat, Lucas i Rubén, el Nàstic ha reforçat la seva parcel·la creativa i ofensiva amb Adri Cuevas (Córdoba), Iván Aguilar (Xerez) i Piojo (Huesca). Més pólvora, joventut i rapidesa per aportar més variants atacants a un equip que tot just ha marcat 25 gols i que no coneix el triomf a domicili des del 31 d'agost (0-1 al Prat amb golàs de Marcos).

Un cop Beñat i Lucas s'han desvinculat del club (Beñat va jugar 32 minuts amb Moreno de tècnic mentre Lucas va restar inèdit), veurem si l'entrenador valencià apostar per incloure a la convocatòria Adri Cuevas o bé Piojo, amb només dos entrenaments com a jugador grana. Qui ja va debutar diumenge va ser Iván Aguilar. Amb tot, està previst que Moreno faci canvis a l'onze, ja que recupera el central Pablo Marí, sancionat contra el Sant Andreu. També és d'esperar que Manu Reina recuperi el seu lloc a la porteria després que no es fes efectiu el seu traspàs a l'Eibar. El trident d'atac sembla reservat a Lago Junior, Marcos i Ferran Giner: el d'Alboraia li ha acabat prenent el lloc en l'onze titular a tot un veterà com és Jesús Perera. Vicente Moreno compta amb les baixes de Jean Lucas i Aleix Coch, tots dos per lesió.

L'Hospi
El Primer Equip del Centre d'Esports l'Hospitalet ha preparat al llarg de la setmana el partit de demà contra el Nàstic aliè al moviment al mercat de fitxatges. Finalment, l'única novetat de la setmana ha estat el retorn, temporada i mitja després, de Lucas Viale. L'argentí deixa precisament el Nàstic, rival de demà, després de comptar per a Vicente Moreno. Coneixedor de la casa, Lucas i l'Hospi van arribar ràpid a un acord que només es va executar quan els grana van concedir la baixa al nou central riberenc. La secretaria tècnica també va estar treballant fins ahir mateix per reforçar l'atac riberenc, una operació que no es va concretar per diferents motius, tot i que alguns jugadors del grup 5 de Tercera Divisió van estar a l'òrbita riberenca. Així, amb el retorn de Lucas i la marxa de Fragoso la plantilla manté les 21 fitxes a banda del concurs cada cop més habitual d'Iban Salvador.

És més que probable que el davanter riberenc repeteixi convocatòria demà contra els grana, una llista en què Kiko Ramírez hi inclourà tots aquells jugadors disponibles, que tampoc són tants. Lesions i sancions deixen l'Hospi gairebé amb els efectius justos per afrontar l'important duel contra el Nàstic, pel qual Ramírez recupera Dani Provencio després de la sanció que va complir contra el Badalona. Pirulo encara s'estarà un mínim de 6 setmanes de baixa arran de la seva operació, tot i que ja treballa a banda en els entrenaments diaris. També és dubtós el concurs d'Aridai, que ja va ser baixa contra el Badalona per unes petites molèsties, igual que el nigerià Akinsola, que també serà dubte (com Pau Senent) per un petit problema al genoll. Malgrat els problemes, el míster riberenc es troba confiar en poder competir contra un equip dissenyat per ocupar zona de playoff a finals de temporada.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - CLUB GIMNÀSTIC
Diumenge, 2 de febrer - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 24 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Manel, Provencio, Canario, David Haro i Carreño.

Possible onze del Nàstic: Manu Reina, Xavi Molina, Verdú, Pablo Marí, Xisco Campos, Rocha, Jesús Rubio, Javi Martínez, Ferran, Lago Junior i Marcos.

Àrbitre: Óscar Herrero Arenas (Aragó).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada