Etiquetes

22/2/14

Iban, Salvador | Levante UD B 0-1 CE l'Hospitalet

Sala Multimèdia | S'apaga un 22 de febrer intens i feliç. Dia riberenc a 400 quilòmetres de l'Hospitalet, al bell mig de la Foia de Bunyol i davant de la cimentera que presideix la Ciutat Esportiva del Levante. Allà, l'Hospi ha cimentat la seva candidatura a colar-se entre els quatre primers gràcies a un triomf treballat, de picar pedra, davant d'un Levante B que amb prou feines ha fet treballar Craviotto. Només la incertesa del marcador ha fet perillar un triomf escàs en diferència però extremadament valuós pel que fa al botí final. Tres punts que satisfan fins a límits insospitats jugadors, tècnics i aficionats; una desena de seguidors de l'Hospi que han viscut un dia, un (gran) dinar i un seguit de fortes emocions en clau riberenca. I qui millor per donar-ho que un tio de la casa, el més jove. Iban Salvador ha fet el seu segon gol del Campionat per donar a l'Hospi una victòria vital per seguir-hi creient; el de Bellvitge, això sí, ha comptat amb la col·laboració d'Aridai, que no ha faltat a la seva cita com a assistent. Per si això fos poc, Huracán i Villarreal B perdien els seus partits i deixen l'Hospi, ja, en cinquena posició. I amb els peus a terra.

I és que el partit a Bunyol pintava a partit parany en un escenari que enganya. El fort vent ha tornat a fer aparició a la Ciutat Esportiva tot i que tampoc ha tingut massa incidència en accions puntuals. Ambient fred i gespa irregular que no ha evitat el control del partit d'un Hospi amb més arribada que no pas rematada. D'inici, les dues novetats ens han deixat el retorn de Moyano a l'eix de la defensa i la suplència de Canario per encabir Lucas a un mig del camp que ha compartit amb Pol Llonch i Provencio, que tornava a la que l'any passat va ser casa seva. I el cert és que el madrileny va guanyany confiança amb el pas dels partits després d'una primera volta més amarga que dolça. Ha estat un partit d'escasses ocasions que ha tingut més fases de zona medul·lar que no pas de trepitjar àrea. Aridai ha estat l'únic que ha buscat trencar la monotonia, amb un xut des de la frontal que ha marxat a l'esquerra de Leandro (5').

El Levante B ha hagut de recórrer a les accions d'estratègia per intentar crear perill, però afortunadament tot s'ha reduït a intents erràtics dels homes de José Gómez. Només alguna internada d'Higón per banda dreta ha acabat en centrades que no han trobat rematador clar. Davant l'aborriment, el partit s'ha accelerat a tocar del descans, quan una nova genialitat d'Aridai ha servit per arrencar la jugada del 0-1, amb assistència del canari cap a Iban Salvador, control de l'hospitalenc en posició si més no dubtosa i resolució perfecta per fer l'únic gol del partit (39'). L'Hospi havia aconseguit obrir una llauna que es veuria enfortida per l'expulsió de Polaco al minut 44; el gadità deixava el filial amb 10 i el partit coll amunt per a un Levante B que encara podria empatar al darrer minut del primer acte, quan un gran llançament de falta de Camarasa ha fet volar Craviotto per enviar l'esfèrica a córner (45').

A la represa, el Levante B ha manifestat més intenció ofensiva que en un primer temps tímid en clau atacant. El cert, però, és que tot i la major presència en camp riberenc, Craviotto no ha tingut feina extra i ha viscut un segon temps sense sobresurts, sense més ocasions que pilotes penjades o faltes i serveis de cantonada executats sense cap drama per un Hospi que ho ha tornat a confiar (gairebé) tot a Aridai. Això, després que l'àrbitre perdonés la segona groga tant a Expósito (en dues ocasions) com a Pol (en una). Partit amb duresa en algunes fases davant el molt que es jugaven ambdós equips. Com dèiem, només Aridai ha aportat perill en aquesta segona meitat. En la primera de les tres accions clares, el grancanari ha picat una falta amb cama dreta que Isma Moyano ha rematat de cap al punt de penal en una jugada que s'ha perdut per sobre del travesser local (65').

Aleshores, Canario ja havia substituït un Provencio amb targeta. La segona acció clara per a l'Hospi, de nou a les botes d'Aridai, ha arribat en una situació marca de la casa resolta amb un xut desviat a la dreta de Leandro (68'). Molt més clara ha estat la tercera i última acció, en què aprofitant el vent que bufava a Bunyol, Aridai ha picat una falta amb tota la intenció del món que ha acabat estavellant-se al travesser de la porteria del Levante B (75'). Hauria estat la sentència definitiva d'un Hospi que ha hagut de confiar part del seu destí al mal dia del filial granota, que ha ofert una pobra imatge per creure de debò en la salvació en aquest grup 3. I és que tot i els cinc minuts d'afegit (i la surrealista amonestació de David Haro per no respectar la distància quan ha estat el rival qui ha avançat la bola quan l'àrbitre no mirava la jugada), l'Hospi ha sabut aguantar un tremendament valuós 0-1 per seguir creient en el que fa justament una volta ningú pensava: el playoff d'ascens a la Lliga Adelante. 

FITXA TÈCNICA 

LEVANTE UD B: Leandro, Polaco, Expósito, Altares, Mossa, Armando, Camarasa (Fer, 80'), Andy (Jordi López, 50'), Traver, Galán (Jason, 60') i Higón. 

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Pol, Provencio (Canario, 60'), Aridai (Quintillà, 87'), David Haro i Iban Salvador (Carreño, 75'). 

Gol: 0-1 Iban Salvador (39'). 

Àrbitre: Francisco José Villena Contreras (Castella-la Manxa). Ha amonestat els locals Andy (20'), Expósito (54'), Camarasa (57') i els visitants Pol (24'), Provencio (36'), Iban Salvador (73'), Aridai (80'), Carreño (92') i David Haro (95'). Ha expulsat el local Polaco per doble groga (29' i 44').

Incidències: partit corresponent a la 27a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a la Ciudad Deportiva del Levante davant d'uns 200 espectadors. Tarda assolellada però freda a Bunyol. Presència del vicepresident riberenc Antonio Castellano. A l'Hospi, Hammouch i Álex Sánchez han completat la convocatòria; al Levante B ho han fet Fonte i Ovejero.

1 comentari:

  1. Un detalle que muchos de vosotros los aficionados del Hospitalet no sabéis de Iván Salvador Edú es que su abuelo materno es oriundo de mi país, Guinea Ecuatorial, y esto le da derecho al jugador de optar por la selección ecuatoguineana, por donde ya han pasado varios futbolistas catalanes de ascendencia ecuatoguineana, como los hermanos Edjogo-Owono (Juvenal y Alberto), los hermanos Epitié (Juan y Rubén) y Baruc Nsue. Un saludo.

    ResponElimina