Etiquetes

11/2/14

Llagostera, qüestió d'experiència

El Centre d'Esports l'Hospitalet rebrà aquest diumenge a l'Estadi el sorprenent líder del grup 3 de Segona Divisió: la UE Llagostera. Poques travesses a inicis de temporada situaven els gironins no només al primer lloc de la classificació sinó dins la zona noble. De fet, fins i tot alguns col·locàvem els blaugrana com a candidats al descens a Tercera Divisió. Demostrat que la vidència és mal futur per a alguns: els llagosterencs s'han fet forts a casa i amb una plantilla que no difereix en excés de la que va patir per certificar la permanència la passada temporada, han fet una passa endavant confiant en el treball grupal, en la solidaritat i en saber treure el màxim rendiment dels recursos de què disposa. Però també hi ha un factor que passa desapercebut i que també pot servir per justificar l'excel·lent paper de l'equip que dirigeixen Lluís Carrillo i Oriol Alsina: l'experiència. I és que només cal fer números per veure que la plantilla de la UE Llagostera és la tercera del grup amb més partits jugats a Segona Divisió B; 2.658 partits de bronze acumulen els 22 jugadors que formen actualment el Llagostera, una xifra que només superen l'Huracán i l'Alcoyano.

Joventut, veterania, experiència i fam. Barreja a Llagostera
Molts tenen el Llagostera encara com a entitat referent de la sorpresa, l'equip revelació. Afició més aviat escassa, modestes instal·lacions, terreny de joc petit... Factors que dificulten en l'imaginar col·lectiu vincular els dels Gironès amb un equip curtit i amb aspiracions reals, fonamentades, de tornar-la a fer grossa. Enguany, els gironins han sabut traslladar al terreny de joc les aptituds i l'experiència que amagava una plantilla que l'any passat va quedar-se lluny de lluir el 100% de les seves possibilitats. En aquest sentit,  el Llagostera acumula experiència sobrada a Segona Divisió B, on els seus jugadors superen els 2.600 partits disputats (una xifra amb més pes que la història de l'entitat en aquesta divisió). Només tres jugadors del planter blaugrana (Barnils, Cano i Nuha) no coneixien la categoria en què ja havien debutat la resta de jugadors. De fet, una desena de jugadors ja superen la centena de partits a Segona B (i Jordi López n'acumula 98); set d'ells superen els 150 partits i formen part d'un rànquing que encapçalen Tito (255 partits), Marc Sellarès (257 partits) i Pere Tarradellas, que ha disputat 438 partits a Segona Divisió B.

L'exriberenc Pitu Comadevall suma 181 partits a Segona B.
De fet, d'aquests set jugadors amb més partits disputats, cinc (Tito, Sellarès, Tarradellas, Enric Pi i Pitu) formarien part de l'onze ideal d'Alsina i Carrillo si fem cas dels minuts disputats. En queden fora Barón i Óscar Álvarez, dos dels quatre exHospi de l'equip, que tot i no començar com a titulars s'han anat guanyant un lloc a l'onze, especialment en el cas del central llagosterenc, habitual ara per la lesió de Lobato. Aquests més de 2.658 partits d'experiència acumulada faciliten una millor gestió de les situacions en un bloc que s'ha anat fent a la categoria amb el pas del temps i que sembla haver entès la realitat d'una Lliga amb força peculiaritats. Diumenge, la visita a l'Hospitalet permetrà veure cara a cara dos equips amb pràcticament els mateixos partits acumulats si comparem tots dos planters; el Centre d'Esports l'Hospitalet ha 'perdut experiència' amb el canvi de Fragoso per Lucas, però tot i així són 2.621 minuts els que han disputat tots els seus jugadors (Iban Salvador i Pirulo són els únics jugadors que encara no havien trepitjat la categoria).

Força lluny de Llagostera i l'Hospitalet hi ha l'equip més expert de la categoria, l'Huracán. Els valencians ocupen la primera posició en aquesta classificació de partits acumulats amb la impressionant xifra de 3.429 partits disputats entre tots els jugadors de la plantilla, una xifra que dobla la de set rivals del grup i que es veu reflectida també a la banqueta; Iñaki Alonso, amb 263 partits dirigits a Segona Divisió B, només es veu superat en aquest aspecte per Toni Aparicio. Per darrere d'Huracán hi ha l'Alcoyano, que gairebé assoleix els 3.000 partits d'experiència amb 2.913 encontres disputats. A la zona baixa de la classificació hi ha, evidentment, els filials. En aquest llistat l'Ilicitano destaca com l'equip amb menys experiència dels cinc filials; els franjaverda només tenen 663 partits disputats, dels quals gairebé la meitat (319) corresponen a aquesta temporada. De la resta d'equips sorprèn la inexperiència del Constància, que amb 1.079 partits està més a prop dels filials que no pas de la resta d'equips. De fet, els dos equips balears són els que menys experiència acumulen, ja que l'Atlétic Balears no arriba als 1.500 partits d'experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada