Etiquetes

17/2/14

Resum de la 26a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 26a jornada


Detalls #2bg3 | 26a jornada

Els blaus, embalats. Imatge: Lleida Esportiu
El Lleida Esportiu és l'equip més en forma del grup 3 de Segona Divisió B. Els blaus tanquen una jornada ben positiva per als seus interessos després de derrotar l'Huracán per 2-0. Amarilla tornava a marcar, però aquest cop ho feia en pròpia porta abans del descans; poc després de la represa, Mata arribava a la dotzena de gols en aquesta Lliga per igualar l'average particular amb els d'Iñaki Alonso, que queden a nou punts dels blaus i a sis de la zona de playoff. Els lleidatans continuen batent rècords i completen una volta sencera, 19 partits, sense conèixer la derrota. Avui, sumant el tercer triomf consecutiu. A més, la derrota del líder a l'Hospitalet permet que els blaus estiguin en disposició d'assaltar el liderat la setmana que ve si guanyen el Constància a Inca. Tercer partit sense guanyar d'Huracán a domicili... i tercer partit sense marcar. Només cinc equips han fet menys gols que els valencians lluny del seu terreny de joc, on Huracán porta un discret 10 de 39 punts de possibles. 90 minuts més de joc per un Pau Torres que acumula 66 partits entre Lliga i playoff consecutius. Poca conya.

Alegria i ràbia del capi alcoià. Imatge: CD Alcoyano
Si els lleidatans sumen 19 jornades sense perdre, l'Alcoyano tampoc està en una dinàmica gens dolenta. De fet, amb el triomf d'avui contra el Constància (2-0), els de David Porras igualen la marca de 14 partits invictes de la temporada 2003-04 a Tercera Divisió. Gols de César Remón (tercer del campionat) i d'un Nacho Rodríguez que ha irromput amb força: cinc gols en cinc partits del davanter càntabre, que manté els alcoians en tercera posició i amb cinc punts de marge respecte el cinquè classificat. Si a Alcoi són tot somriures, a Inca les coses pinten força pitjor; els de Joan Esteva no guanyen des del passat 1 de desembre (0-1 a l'Hospitalet). Des d'aleshores, 10 partits sense guanyar (quatre empats i sis derrotes) i només dos gols marcats. De fet, els del Raiguer ja acumulen 527 minuts de joc sense perforar una porteria contrària (13 de gener vs Ilicitano). Amb 13 gols, els constanciers són el segon equip menys golejadora de LaSegonaB (només empitjorats pel Peña Sport de #2bg2, amb 12 gols). Per cert, una lesió ha frenat la incombustibilitat d'Antonio Navarro, jugador de l'Alcoyano que havia jugat els 25 partits complets... fins avui.

Gareth Vich, ànima balearica. Imatge: Lluc Martorell
Completa la zona de playoff d'ascens un Atlètic Balears que aquest migdia ha sortit de l'armari a base de gols i amb més esperit reivindicatiu que mai. Masqué ha aplanat el camí per als de Nico López amb un gol involuntari; Joan Vich ha encarrilat el partit a tocar del descans amb el tercer xixarro del curs i el menorquí Ignasi Dalmedo ha empatat amb el seu company d'equip a tres dianes fent, precisament, el tercer gol... a tres minuts dels 90. I a sala de premsa, un cop assolits els 47 punts que otorguen una permanència virtual, Nico López ha parlat obertament del nou objectiu de l'Atlètic: el playoff d'ascens. Per cert, el rival era un Reus que ha tornat a perdre (3-0) després de dues victòries consecutives. Quarta ocasió aquest curs que els de Vicente encaixen tres gols en un partit i tercera derrota per 3-0 (segona a domicili). Average particular favorable als balearicos (5-2).

Cinquè ara és el Villarreal B de Lluís Planagumà. El tècnic català reconeixia en roda de premsa al Sagnier que el Prat havia estat superior i que el seu equip no havia merescut rascar cap punt, però l'onzè gol de Juanto Ortuño (el mateix dia que el seu germà Alfredo també marcava al Girona 6-0 Lugo de la Lliga Adelante) dóna tres punts importants als groguets, que avui han disputat els primers minuts sense el seu porter titular Aitor, al primer equip per la lesió de Sergio Asenjo tal com ens recordava ahir el periodista castellonenc Juanfran Roca. Cop dur per al Prat, que sumava quatre partits com a local sense perdre i que veu la plaça de promoció de descens a nou punts de distància. Primera derrota dels potablava davant de Lluís Planagumà, davant del Villarreal B, després de quatre enfrontaments. Cinc visites de filials al Sagnier amb balanç d'una victòria contra el Levante B i quatre derrotes.

Repartiment de punts a Sant Adrià. Imatge: RCD Espanyol
Els groguets avantatgen ara en dos punts el sisè, setè i vuitè classificats: Hospi, Ilicitano i Huracán. Repassats els vigents campió i sotscampió, toca parlar d'un Ilicitano que ha recorregut al temps de descompte per sumar el seu quart punt del curs més enllà del minut 90. Avui ha estat Marín (90') qui ha salvat un punt a Can Perico, davant d'un Espanyol B que ha millorat resultats amb Sergio González. Debut golejador de Rubén Duarte i tercera diana de Jairo en dos partits per un filial periquito que s'ha avançat en dues ocasions. Per l'Ilicitano, el primer a neutralitzar ha estat un Sergio León que sense fer massa soroll ja ha marcat sis gols en 14 partits. Setè partit de l'Espanyol B a la Dani Jarque sense vèncer (cinc empats i dues derrotes) i desè de l'Ilicitano de Vicente Mir sense guanyar fora d'Elx (quatre empats i sis derrotes). Average particular per als franjaverda (4-2).

L'Olímpic, sòlid des d'abans de començar. Imatge: Pablo Orts / Golsmedia
Mentrestant, a Xàtiva l'Olímpic continua interpretant el manual #2bg3 a la perfecció. No s'esperava una pluja de gols avui contra el Badalona a Murta. Doble donut al descans i gol de Dani Gómez (el primer amb els de la Costera enguany) a deu minuts del final per elevar els d'Aparicio amb 40 punts i reenfonsar el Badalona a plaça de promoció de descens amb 26 punts. Piti Belmonte no guanya un partit a domicili des de gener de 2013 (Prat 0-1 Sant Andreu). Avui a Xàtiva, tampoc hi ha hagut sort. Segona derrota del Badalona en aquesta segona volta; els escapulats només han marcat dos gols a domicili en una ocasió aquest curs... i van perdre. L'Olímpic no perd a casa des del 29 de setembre (1-4 vs Olot) i ha mantingut la porteria a zero en 14 dels últims 17 partits de Lliga disputats. Average particular favorable a l'Olímpic (3-1).

Plou sobre mullat a Can Nàstic. Imatge: Nàstic
Pendents de recursos, comitès i impugnacions, el Nàstic ha donat una passa enrere més en la seva lluita pel playoff d'ascens i, qui sap, si n'ha donat una més per apropar-se a l'abisme. Mala pinta la dels grana, que avui han perdut a Ontinyent per 1-0 en un partit marcat per l'absurda expulsió en set minuts de Jesús Rubio, que ha vist la primera groga per entrar al descans des de la banqueta... sense avisar el col·legiat; set minuts després el jugador veia la segona groga. Després, Berna ha demostrat que li ha agafat gust a això de fer gols i ha marcat el segon en dues jornades; primer cop que el defensa xativí marca dos gols a Segona B en una temporada. Tres punts que donen vida a un Ontinyent que abandona el penúltim lloc després de nou jornades seguides allà. A tres punts del Badalona, els de Lema encaren amb més optimisme un important partit diumenge a Reus. Average particular favorable als valencians (2-1).

Imatge: Judit Andreu
I en el partit del debut de Martí Cifuentes, el Sant Andreu ha enllaçat la seva tercera derrota consecutiva i cau a la quinze posició només un punt per sobre del setzè i tres per sobre de la zona de descens directe. I això que Morales ha aturat un penal a Andy a tocar del descans. A tretze del final, però, Higón ha fet l'únic gol del partit (el tercer del seu compte aquest curs) per enfonsar una mica més els quadribarrats, que no perdien tres partits -sencers- seguits a la Lliga des de l'any 2007 (1-0 a Osca, 3-4 vs Benidorm i 1-0 vs Mestalla). També, tercera derrota seguida al Narcís Sala (caldrà anar força enrere en el temps per trobar un registre similar). Per cert, feia 22 partits que el Levante B no acabava un desplaçaments sense encaixar gol. Els de José Gómez trenquen la ratxa de quatre derrotes seguides i se situen a només dos punts del Badalona i a tres de Sant Andreu i Espanyol B. A més, el triomf permet als granota emportar-se l'average particular (2-1).

L'Olot, reviscolat. Imatge: UE Olot
"Complicat, doncs, pensar en capgirar l'average". Això escrivíem a la prèvia del Mestalla-Olot i, per tant, l'autozasca (o autotoctoc) és més que merescut. Amb el gran Coro com a director d'orquestra, l'Olot d'Arnau Sala ha sumat a Paterna la seva quarta victòria consecutiva a costa del més irregular que mai València Mestalla (0-3). El meló l'ha obert David López, que ja suma quatre gols al Campionat; abans del descans, Corominas ha fet el primer dels seus dos gols. El segon, és clar, l'ha fet després del descans. El de Vilassar de Mar ja suma nou dianes i és a només una d'igualar el seu rècord a Segona B (2010-11). Cinquè doblet del maresmenc en categoria de bronze; enguany ja n'havia fet un contra l'Ontinyent. Els altres tres, defensant la samarreta de l'Hospi, havien estat contra l'Alzira i la Grama (2011) i contra el Nàstic (2013). Feia nou mesos que els garrotxins no encadenaven quatre triomfs seguits (jornades 33 a 36 a Tercera Divisió). Average igualat entre Mestalla i Olot i tercera derrota dels de Nico Estévez per 0-3 a l'Antonio Puchades en el que portem de curs (dues d'elles sobre el camp). 

Classificació #2bg3 | 26a jornada

Propera jornada #2bg3 | 27a jornada

Dissabte, 22 de febrer
17:00 Levante B-L'HOSPITALET
17:00 Villarreal B-Espanyol B
17:30 Huracán-Prat

Diumenge, 23 de febrer
12:00 Badalona-Mestalla
12:00 Constància-Lleida Esportiu
12:00 Ilicitano-Sant Andreu
12:00 Llagostera-Atlètic Balears
12:00 Nàstic-Olímpic
12:00 Reus-Ontinyent
16:30 Olot-Alcoyano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada