Etiquetes

22/3/14

Comença el playoff | Lleida Esportiu - CE l'Hospitalet (diumenge, 17:00 hores)

Arriba la primavera i, de retruc, s'albira ja el tram final del Campionat de Lliga regular. Vuit finals per davant i en clau riberenca, una de les quatre primeres places com a únic objectiu. El playoff és a tocar i demà al Camp d'Esports de Lleida, l'equip de Kiko Ramírez té per davant una missió il·lusionant, vèncer i colar-se per primer cop aquest curs entre els quatre primers classificats del grup 3 de Segona Divisió B. Un repte tan il·lusionant com complicat: al davant un mal client, un Lleida Esportiu que no passa pel seu millor tram de resultats, que compta amb baixes importants però que porta tot l'any fent un treball de formiga, de picar pedra, per arribar a aquest tram final amb opcions d'aspirar a tot. A la Terra Ferma porten tota la setmana fent bullir l'olla perquè el recinte de Doctor Fleming presenti, potser, la millor entrada d'aquesta Lliga. Partit important per als blaus i per als riberencs, jornada important per a tothom: quatre duels directes i Nàstic i Villarreal B fregant-se les mans en cas de victòria. Però els qui depenen de sí mateixos juguen demà (17:00 hores) a Lleida. Als blaus no els faltarà caliu: de riberencs no en som masses, però aquests jugadors s'han guanyat l'opció de somiar i el dret a sentir l'alè de l'afició de l'Hospi. I no podem fallar.

El Lleida Esportiu
Pocs però valents. I poderosos. I competitius. El Lleida Esportiu ha tornat a apostar enguany per una plantilla curta, amb un onze inicial no fix però sí de columna vertebral sòlida que acumula el percentatge de minuts més alt de tot el grup. El que d'una banda és confiança (també en el planter, segons la direcció esportiva), pot convertir-se en un mal de cap en aquest tram final amb la baixa per lesió (important) de tres peces importants de l'esquema de Toni Seligrat com són Jesús Imaz, Juan Antonio Osado i Molo, darrera víctima amb un trencament de creuats del genoll dret. Total, que Seligrat amb prou feines compta amb gent per tancar la convocatòria i l'entorn del club blau tem que això pugui passar factura, just en el moment que els lleidatans, després d'encadenar 21 jornades sense conèixer la derrota, sumen quatre cites sense vèncer.

Amb l'equip embalat, en plena remuntada, el tram de quatre partits contra rivals de la zona baixa ha fet perdre als blaus el rebuf del Llagostera. Empats a Inca i al Prat, derrotes contra Espanyol B i Sant Andreu que deixen els de Seligrat a set punts del seu objectiu principal: el Campionat de Lliga. Amb tot, l'estil que Seligrat implementa en els seus blocs fa que les baixes, encara que siguin sensibles, es notin poc o gens. A dalt, la referència golejadora i perillosa de sempre: Jaime Mata, amb 12 gols, està preparat per assaltar el lideratge de Cristian Herrera i es convertirà en l'amenaça principal de l'Hospi. L'ivorià Amara Konaté i el lleidatà Pere Milla són les altres opcions en atac dels locals, que són tot just el sisè equip més golejador del Campionat amb 38 gols. Atenció especial al tram final de cada part: és en aquest moment on el Lleida Esportiu ha marcat 12 dels 22 gols al Camp d'Esports (cinc entre el 31' i el 45 i set a partir del minut 76).

Al darrere, Pau Torres és el guardià (ha jugat els 2.700 minuts del Campionat) d'una porteria sovint impoluta. Després d'un inici complicat, la llarga ratxa d'imbatibilitat va anar acompanyada de 12 (de 21 partits) amb la porteria a zero. Gairebé la meitat dels gols que han encaixat els blaus (12 de 26) han arribat a partir del minut 61. De cara al partit de demà, Toni Seligrat comptarà amb les baixes per lesió de Molo, Osado i Jesús Imaz i amb els dubtes de Dídac Devesa i Mario Fuentes, que han arrossegat alguna molèstia al llarg de la setmana. Per contra, el torrentí recupera Raúl Fuster, que diumenge va ser baixa per sanció al camp del Sant Andreu. Amb l'equip en quadre, Oriol Esteve podria repetir convocatòria tal com va ocórrer fa sis dies al Narcís Sala.

L'Hospi
No és cap match ball, però sí una pilota important. No és definitiu però sí que és molt important. No és cap final, però com si ho fos. L'Hospi afronta endollat i il·lusionat l'encontre de demà al Camp d'Esports. Els riberencs porten tota aquesta setmana preparant específicament el darrer partit d'un tram de calendari amb quatre rivals directes al davant. El Lleida Esportiu tancarà un tour de force que pot situar l'Hospi en zona de privilegi si l'encert i la competivitat acompanyen demà a Lleida. Ramírez no se'n refia dels blaus per molt que els darrers resultats i les baixes semblin minvar el poderío dels nois de Seligrat; per al tècnic tarragoní, els blaus són un equip rocós, amb les idees ben clares i davant del qual no es poden cometre errades si l'equip vol tornar amb els tres punts al sarró.

Setmana de plena normalitat al camp i fora. L'equip continua fent pinya i creient que el playoff és més que possible. Hi ajudarà, també, el fet que Kiko Ramírez no compti en un principi amb cap baixa de cara al partit de demà. Amb Pirulo i Akinsola que han deixat enrere les seves molèsties físiques, el tècnic de Tarragona també podrà comptar de nou amb Albert Vega "Peque"; després de complir sanció contra Huracán, el jove lateral de Sant Joan Despí podria retornar a l'onze inicial en detriment de Hammouch. L'altre canvi a l'onze inicial podria ser el retorn de Lucas Viale, inèdit diumenge passat, en el lloc de Canario, l'únic jugador de l'Hospi amb passat al Lleida Esportiu (temporada 2011-12). Per la resta, faves comptades mentre l'equip mantindrà l'alerta amb les amonestacions: Hammouch, Valentín, Provencio, Carreño i Pirulo estan apercebuts i es perdrien el proper partit si veuen una nova targeta.

LLEIDA ESPORTIU TERRAFERMA - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 23 de març - 17:00 hores - Camp d'Esports
Jornada 31 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del Lleida Esportiu: Pau Torres, Aldalur, Barreda, Biel Medina, Mario Fuentes, Raúl Fuster, Monforte, Miramón, Dídac, Chupe i Mata.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, David Haro, Pol, Moyano, Aridai, Valentín, Provencio, Lucas, Iban Salvador, Viale i Peque.

Àrbitre: Luís Collado López (Castella-la Manxa).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada