Etiquetes

1/3/14

Repte d'alçada | CE l'Hospitalet - Elche Ilicitano (diumenge, 12:00 hores)

Cada cop queda menys. L'Hospi s'endinsa en el tram final de la temporada regular i ho fa encarant un mes de març tètric si tenim en compte el nom i posició dels quatre propers rivals. A la visita de l'Elche Ilicitano demà a l'Estadi (12:00 hores), seguiran el desplaçament a Vila-real, la rebuda a Huracán i un altre partit complicat al Camp d'Esports. Números, cap més que el tres; el nombre de punts que els riberencs voldran sumar demà davant d'un Ilicitano que a dia d'avui comparteix puntuació (44 punts) amb el Centre d'Esports l'Hospitalet. Un conjunt que numèricament té poc a veure quan juga com a local que quan ho fa com a visitant. Res, però, que convidi ningú a refiar-se'n: els franjaverda tenen prou futbol a les seves botes com per tornar cap a casa amb tres punts al sarró. Mateix objectiu que els riberencs. Després de vèncer el líder i imposar-se a Bunyol, l'Hospi vol que tres també sigui el nombre de victòries consecutives. I si bé els protagonismes són a la gespa, la gran reacció de l'equip mereix que demà les grades presentin un aspecte millor del que és habitual a l'Estadi.

Elche Ilicitano
L'etern recurs del Doctor Jekyll i Mr Hyde s'aplica perfectament al rendiment de l'Elche Ilicitano com a local i com a visitant. Millor dit, al rèdit aconseguit pels de Vicente Mir. El filial és sisè a la classificació amb 44 punts, els mateixos que l'Hospitalet. D'aquests 44, 34 (el 77,3%) els ha sumat jugant com a local (bé al Díez Iborra, al Martínez Valero o a l'Isabel Fernández). Els franjaverda van camí dels 14 mesos sense perdre a casa, però també és cert que fa cinc mesos que l'Ilicitano no guanya a domicili: va ser el passat 29 de setembre al Sagnier, quan un doblet de Cristian Herrera, encara màxim golejador del grup 3 de Segona B, va donar el segon i darrer triomf lluny d'Elx a l'equip de Vicente Mir. Des d'aquell dia, el filial ha fet 10 desplaçaments en què ha recollit quatre empats i sis derrotes. Balanç menys negatiu del que pugui semblar, ja que quatre de les derrotes van arribar de forma consecutiva entre octubre i novembre; dit d'una altra manera, els de Mir només han perdut dos de les seves últimes sis sortides.

Tampoc és que la baixa de Cristian Herrera l'hagi acusada en excés, l'equip. Xifres en mà, fins el seu ascens al primer equip, l'Ilicitano va fer 23 gols en 14 partits; en els 13 següents, l'equip il·licità n'ha marcat 21. L'empat al Martínez Valero (22 de desembre) contra el Llagostera va fer perdre al filial la seva plaça de playoff i durant aquest 2014 s'ha mogut entre la cinquena i vuitena posició. Segon equip més golejador del Campionat, només cinc equips han mantingut la porteria a zero davant l'Elche (un d'ells l'Hospi, a la primera volta). Els il·licitans deixen per la segona meitat la seva producció golejadora a domicili; és en el segon període quan marquen gran part dels seus gols (11 de 16, el 69%). Però també és on més facilitats concedeixen al rival, ja que 11 dels 20 gols que han rebut fora d'Elx han arribat a partir del minut 61; és a dir, un 55%.

Xifres que demà caldrà tenir en compte però que no decidiran res en un duel intens entre dos equips amb una proposta futbolística atractiva. Amb tot, no es descarta que l'Ilicitano pugui introduir més múscul al mig del camp. En aquest sentit, Omgba era el dubte més gran que presentava el quadre visitant; lesionat fa dues setmanes a Sant Adrià, el camerunès té alguna molèsties que l'impossibiliten ser a la llista de convocats. Millor ho té l'anglès Charlie, el concurs del qual sembla molt més segur que no pas el d'Omgba. Sense Cristian Herrera, ja instal·lat en la dinàmica del primer equip, Mir tampoc podrà comptar amb el porter titular José Carlos, també convocat amb l'Elche. Així, la porteria l'ocuparà el porter del juvenil Marcos o bé Diego, sempre que l'ex de la Ponferradina hagi deixat enrere la lesió que es va fer el dia del seu debut a Lleida.

L'Hospitalet
Per la seva banda l'Hospi ha viscut una setmana tranquil·la justament quan es compleixen 19 partits des de l'estrena de Kiko Ramírez a la banqueta riberenca. La millor és tan evident que des de l'arribada de Ramírez, l'Hospi és el millor equip del grup amb 39 punts de 57 possibles, empatat amb Llagostera i Lleida Esportiu. Si bé l'equip ha crescut en confiança i també en el capítol de producció futbolística, no val a badar. Onze finals exigents esperen un Hospi amb tot per fer, amb molt més per guanyar. Com reconeixia aquesta setmana Kiko Ramírez, l'equip té al davant un bon repte davant d'un equip complet com l'Ilicitano, el "filial més en forma de la Lliga".

Per rebre l'Elche Ilicitano, Kiko Ramírez no podrà comptar amb el concurs d'Aridai; el canari va veure dissabte a Bunyol la cinquena groga de la temporada i descansarà per sanció. En aquest sentit, l'Hospi té quatre jugadors a tocar de la suspensió: Valentín, Pau, Carreño i Pirulo. Precisament l'ex de l'Atlético Malagueño pot ser una de les grans novetats de la llista; un cop recuperat de la seva intervenció al menisc, Pirulo ja té l'alta mèdica des de fa uns dies i demà podria gaudir d'alguns minuts, igual que Akinsola. El nigerià també sembla haver deixat enrere els seus problemes al genoll, tot i que ha reconegut que no està per jugar tot el partit. Sense canvis previstos a la línia defensiva, és probable que Carreño retorni a l'onze inicial en substitució d'Aridai.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - ELCHE ILICITANO
Diumenge, 2 de març - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 28 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Pol, Provencio, David Haro, Iban Salvador i Carreño.

Possible onze de l'Ilicitano: Diego, José Ángel, Miguel Ángel, Charlie, Marín, Anaba, Nico Cháfer, Samu, Migue García, Sergio León i Jairo Jiménez.

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez (las Palmas).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada