Etiquetes

8/4/14

#2bg3 | Relleu a la banqueta del Mestalla

Ahir dilluns el València CF feia oficial com a notícia el rumor que circulava des de feia alguna que altra setmana al voltant del filial valencianista: Nico Estévez, tècnic del València Mestalla, era destituït a causa dels mals resultats i amb l'ànim de provocar un canvi de dinàmica en un grup que després de nou jornades sense guanyar és setzè a la classificació, cada cop més a prop de la zona de descens directe. Per tractar de remuntar la situació, el manager general de l'Academia Gloval (responsable del futbol base del València) ha confiat els destins del filial al català Curro Torres, que fins ara estava entrenant el Cadet A del València, segon classificat de la Lliga Autonòmica amb 57 punts de 72 possibles, a tres del líder, l'Elche. Serà la primera experiència de Torres (Ahlen, Alemanya, 1976) en una banqueta de futbol sènior; abans de dirigir el Cadet valencianista, Curro Torres va dirigir durant un any i mig la selecció valenciana masculina sots-16.

Torres en la seva etapa a la selecció valenciana sots-16. Imatge: FFCV
L'entrada de Curro Torres suposa l'adéu de Nico Estévez, que no ha pogut completar un retorn feliç a 'casa seva'. Estévez (València, 1980) deixava el futbol base del València l'estiu de 2011 per dirigir durant dos anys Huracán, al qual va classificar pel playoff d'ascens a la Lliga Adelante en totes dues temporades. El bon paper d'Estévez i els seus ajudants va ser determinant perquè Rufete es fixés en ell per dirigir un filial que havia apostat fort per aspirar a tot en una temporada en què el Mestalla no ha acabat d'arrencar, començant pel 0-3 als despatxos contra l'Hospi, seguint amb la irregularitat que el va conduir ja al penúltim lloc a inicis de desembre i culminat amb la desgràcia de greus lesions com ara la de Carlos Delgado. Nico Estévez ha dirigit 32 partits amb el Mestalla i, curiosament, dos amb el Primer Equip en l'interval temporal entre la destitució de Djukic i l'arribada de Pizzi. A #2bg3, balanç de vuit victòries, sis empats i divuit derrotes; xifra sorprenent ja que en dos anys a Huracán només havia perdut dotze partits (dos dels quals al playoff contra Lucena i Bilbao Athletic.

Maledicció a la banqueta de l'Antonio Puchades
D'aquesta manera s'executa el que comença a ser tradició a Paterna: és el tercer curs seguit en què l'entrenador que comença la temporada al Mestalla acaba destituït. La temporada 2011-12, l'entrenador de l'ascens Vicente Mir (ara a l'Ilicitano), va ser acomiadat després de perdre a casa contra el Llagostera (0-2, 17a jornada); va ser Sergio Ventosa qui el va substituit i va acabar la temporada amb la salvació del filial. La temporada passada, Ventosa va ser destituït a l'onzena jornada després de perdre per 1-0 a Sant Andreu. El seu substitut va ser Paco López, que tot i el bon treball inicial va acabar pagant un final que gairebé va costar car el Mestalla amb la seva no-continuïtat a l'Antonio Puchades. Enguany, Estévez ha estat la víctima en un club que manifesta una inestabilitat permanent a les seves banquetes, sigui la de Mestalla o la de Paterna.

Amb el relleu al Mestalla, ja són nou els equips que han vist canviar l'entrenador amb què pretenien acabar el curs. La dimissió de Martín Posse a l'Hospitalet ha estat l'única renúncia d'una temporada que ha viscut canvis de testimoni al Prat (Vacas per Delgado amb Zurro i Anguas com a interins), al Nàstic (Castillejo per Vicente Moreno), Olot (Vílchez per Sala), Ontinyent (Juan Moreno per Nino Lema), Constància (Esteva per Llompart), Sant Andreu (Patxi per Cifuentes) i a l'Espanyol B, amb el canvi de Manolo Márquez per Sergio González. És, doncs, el tercer canvi a les banquetes que se soluciona amb recanvi de la casa, ja que tant González com Llompart eren segon entrenador a la Dani Jarque i a Inca. L'altra dada curiosa és que amb el fitxatge de Curro Torres, tornen a ser 10 els entrenadors catalans al grup 3 de Segona Divisió B; 6 valencians, 2 mallorquins, 1 basc i 1 gallec completen la nòmina de tècnics #2bg3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada