Etiquetes

23/4/14

Els precedents de l'Atlètic Balears-Hospi

Gran final la que espera a l'Hospi diumenge a Magaluf. No serà el primer cop, evidentment, que visiti l'Atlètic Balears però sí que serà, en canvi, el debut dels riberencs al Municipal de Magaluf, casa provisional dels balearicos des del tancament de l'Estadi Balear pel seu estat ruïnós. I el feu de la Via de Cintura no ha estat, precisament, un territori que li hagi anat tradicionalment bé a l'Hospitalet, ans al contrari. Set partits disputats des de l'any 1985 entre Lliga de Segona B i Copa del Rei i cap victòria. Així de clar, així de dur. En total, set precedents que amaguen un balanç de tres empats i quatre victòries baleariques. I pel que fa als gols, tampoc és que els franjavermells puguin estar massa contents amb la història: David Prats, Pitu i Cirio són els únics jugadors que saben què és marcar al camp de l'Atlètic Balears. Són els tres gols marcats per l'Hospi en aquests set enfrontaments, mentre que l'Atlètic Balears ha anotat 10 gols. Tot seguit, repassem alguns d'aquests precedents amb l'esperança que diumenge es trenqui d'una vegada per totes aquesta malastrugança.

Temporada 2012-2013 | Atlètic Balears 1-1 CE l'Hospitalet
Prèvia | Crònica | Sala Multimèdia

Arribava l'Hospi a la Via de Cintura en tercera posició, a tres del líder Huracán. Al davant, un Atlètic tocat però no enfonsat, que havia canviat de tècnic però que arribava a la cita després de vuit jornades sense conèixer la derrota. Marcat per les baixes, l'onze inicial de l'Hospi presentava Iván Hammouch i Mousa com a titulars... formant parella al doble pivot riberenc. Inèdit. Prou bona primera meitat d'un Hospi que va voler, va dominar, va crear perill però li va mancar gol. Ferm en defensa, l'equip de Miguel Álvarez va assecar el perill local. A la represa, el partit es va igualar en domini fins que Xavi Molina es va treure un as de la màniga per fer un dels golassos del curs a #2bg3. Des de feia 10 minuts, a més, l'Atlètic jugava amb 10 per l'expulsió de David Sánchez. L'Hospi havia de reaccionar i va tenir una primera oportunitat gràcies a un penal comès sobre Bacari... que Bonis va aturar a Sergio Cirio. Però els golejadors, els grans jugadors, mai defalleixen: Cirio va sorprendre a tothom a tres minuts del final; quan tothom esperava una passada de la mort, el badaloní clavava la bola pel pal curt i batia Bonis. 1-1.

Temporada 2011-2012 | Atlètic Balears 2-2 CE l'Hospitalet
Prèvia | Crònica

Penúltima jornada del Campionat 2012-2013, l'Hospi arriba a Palma en cinquena posició i depenent dels seus marcadors per fer playoff. Al davant, un Atlètic Balears que acabava de guanyar la Lliga a Terol (1-2). Passadís, festa i un nou malson final a la Via de Cintura. En una primera part igualada, una jugada a pilota aturada mal defensava acabava amb el gol de Jesús Perera a centrada de Brayan Angulo. A la represa, la decoració canviaria amb un Hospi llançat a l'atac, capaç de produir una ocasió rere l'altra. El domini s'intensificava amb la lesió de Bonis i l'entrada sota pals balearicos de Biel Ribas. L'Hospi empataria mitjançant Pratigol i, gairebé acte seguit, Pitu capgirava el marcador electrònic de l'Estadi Balear amb un semigol olímpic que va comptar amb la col·laboració de Biel Ribas, autor final del gol en pròpia porteria. Però a vuit minuts del final, dos homes que van fer poc més que cobrar i gaudir de Mallorca, Antoñito i Dani, van dibuixar una acció que va acabar amb el gol de l'ex del Betis. 2-2 i drama. I això que l'Hospi va tenir a les botes de Prats, Manel i Haro les opcions per fer un 2-3 que hauria fet embogir els que érem a Palma. Però al final van ser llàgrimes el que van caure, unes humides i d'altres seques.

Temporada 2010-2011 | Atlètic Balears 1-0 CE l'Hospitalet

Després de 21 anys sense trepitjar l'Estadi Balear, un Hospi en clara línia ascedent visitava Palma per enfrontar-se a un Atlètic que era 15è i necessitava el triomf per lligar la permanència. L'Hospi era setè, a quatre punts del quart. Primera part de domini altern i millors ocasions locals, a càrrec especialment d'uns actius Martins i Peter. A la represa, bogeria comandada per la mala actuació del col·legiat Medina Méndez, que va encendre els ànims de la nombrosa parròquia balearica. Primer, amb el penal de Matías Garavano sobre Corominas que significava l'expulsió del meta argentí. Saltava al camp Ángel, porter del Juvenil de Lliga Nacional, heroi del partit en aturar el penal a Coro. Després, domini i control absolut d'un Hospi que, lluny d'aprofitar la superioritat numèrica, va veure com Martins feia el gol de la victòria balearica en culminar una fantàstica acció combinativa entre Lawal i Thiago, l'únic jugador d'aquell Atlètic que encara segueix al club.

Temporada 1989-1990 | Atlètic Balears 0-0 CE l'Hospitalet