Etiquetes

20/4/14

Malson inquer | CE Constància 2-1 CE l'Hospitalet

Sala Multimèdia | Que al futbol no hi ha rival petit s'ha dit tants cops que ja no ve d'un cop més de repetir-ho. Que la Segona Divisió B és una categoria d'allò més igualada en què qualsevol equip et pot guanyar, també. L'encert determina molts cops el destí final dels partits, però l'encert s'ha de saber general a partir d'actitud, de fam, de creença i de confiança. I en això, el Constància ha estat avui netament superior a l'Hospi... fins que els riberencs han dit prou. Cop dur aquest migdia a Inca: derrota per 2-1 en un partit que s'hauria pogut posar ben bé de cara si don José Perales Nájera, el porter constancier, no s'hagués erigit en heroi inquer primer en aturar un penal a Aridai amb 0-0 al marcador i després aturant-ho absolutament tot en un setge final riberenc que no ha trobat el premi de l'empat. Pel mig, minuts de desconnexió d'un equip que ha transmès dubtes en certes fases del partit. L'hi anava la vida, al Constància, però també a un Hospi que segons els marcadors d'aquesta tarda pot confirmar la seva sortida de la zona de playoff d'ascens. I això, a les portes d'una finalíssima diumenge vinent a Magaluf. Gairebé tot o res. O sense el gairebé.

Com era de preveure, Kiko Ramírez ha fet retornar a l'onze inicial a Pol Llonch i a David Haro, baixes contra el Sant Andreu. Lucas ha mantingut el seu lloc a l'onze i ha relegat a la banqueta Canario. També ha estat suplent Akinsola, que al final del partit ha acabat sent l'home més desequilibrant de l'Hospi. El partit començava igualat i disputat, amb un Constància que ha treballat de valent per generar imprecisions en el joc de creació riberenc. L'únic xut entre els tres pals de l'Hospi ha anat a càrrec d'Aridai, però Perales ha blocat sense problemes (7'). Poc a poc, els inquers s'han espolsat el control territorial visitant i han començat a dur perill a l'àrea riberenca. Ho ha provat primer Nico Rubio amb un gran xut des de la frontal (12'), també Connor, que una acció similar ha vist com la bola marxava fora per poc (14') i finalment Rubén Carreras que ha gaudit d'un bon cop de cap per obrir la llauna (21').

Si bé l'Hospi tenia la pilota, la sensació de perill era major en clau constanciera. Això, fins que al minut 34 una passada en profunditat la rebia Iban Salvador dins l'àrea; el '9' de l'Hospi era colpejat, segons l'àrbitre, per Jaume Calonge (demanaven joc perillós, els locals). Penal i oportunitat d'or per avançar-se al marcador. Però no hi hauria ni sort ni encert: Aridai xutava amb cama dreta i Perales li endevinava la intenció per enviar la bola a córner (34'). L'Hospi acusaria fortament el cop fins el punt que pocs minuts després i en una acció a pilota aturada, el Constància s'avançaria al marcador manual del Nou Camp d'Inca. Córner picat a l'esquerra de l'atac local, embolic dins l'àrea i entre David Karg i la defensa de l'Hospi la pilota acaba allotjada al fons de les malles de la meta de Craviotto (44'). A tocar del descans, l'Hospi rebia un cop dur del qual trigaria a reposar-se.

Perquè l'inici de la segona meitat, lluny de dur l'esperança a l'expedició riberenca va acabar d'empitjorar les coses. Sense gaire esma ni idees en atac, l'Hospi encara va haver de patir alguna escomesa del Constància, com ara un xut amb mala intenció de Rubén Carreras des de la frontal que marxava fregant el pal (57'). Avís que tres minuts després es convertiria en realitat amb el 2-0 que significaria la sentència gairebé definitiva dels d'Ignasi Llompart: jugada en què els locals troben massa facilitat per endinsar-se fins la cuina, de manera que Sergio Campoy acaba colant l'esfèrica a fons de la xarxa (60'). Amb mitja hora per davant, pintaven bastos per un Hospi desorientat que encara trigaria a reaccionar. De fet, l'entrada al camp primer de Canario i després d'Akinsola donarien un altre aire a un Hospi més directe i incisiu, més ambiciós i voluntariós... quan el partit ja estava molt coll amunt. Massa.

I aleshores apareixeria José Perales per confirmar el seu millor partit del curs. El porter palmesà va aparèixer per treure les ocasions que van general, per aquest ordre, Dani Provencio amb un cop de cap que acabava a córner, David Haro amb dos xuts similars, creuats, davant dels quals Perales treia grans mans per salvar el gol o en una bona acció de Jordi Quintillà que el porter local també treia a córner. La defensa constanciera només cediria a quinze minuts del final, quan una centrada de Valentín al cor de l'àrea la rematava Akinsola al fons de la xarxa (73'). Gol per a l'esperança i sí, l'Hospi opositaria per un premi millor al que ni de bon tros havia aspirat fins aleshores. Els locals, minvats físicament, van cedir pilota i terreny a un Hospi que va apretar de valent, però de nou Perales va tornar a aparèixer per salvar un xut de David Haro i, sobretot, una bona acció d'Akinsola al temps de descompte que ja es colava per l'escaire esquerre de la porteria local. Amb tensió als locals i nervis a l'Hospì, després de cinc minuts d'afegit, el partit acabava amb triomf local per 2-1, un marcador que complica la vida a un Hospi que haurà de guanyar els tres partits que queden si vol allargar la temporada més enllà de l'11 de maig.

FITXA TÈCNICA

CE CONSTÀNCIA: Perales, Óscar, Connor, Joel, Calonge, David (Gurri, 58'), Campoy, Jaime, Rubén Carreras (Víctor, 71'), Mateu Ferrer i Nico (Tito, 84').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale (Canario, 55'), Moyano, Pol, Provencio (Quintillà, 66'), Lucas, Aridai (Akinsola, 65'), David Haro i Iban Salvador.

Gols: 1-0 Lucas (44', pp); 2-0 Campoy (60'); 2-1 Akinsola (73').

Àrbitre: Javier González Arévalo (Galícia). Ha amonestat els locals Calonge (34'), David (34'), Mateu Ferrer (34'), Jaime (40'), Connor (42'), Nico (67'), Perales (77') i Oscar (80') i els visitant s Lucas (72') i Canario (84').

Incidències: partit corresponent a la 35a jornada del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Nou Camp d'Inca davant d'uns 150 espectadors. Matí ennuvolat a la capital del Raiguer. A l'Hospi, Hammouch i Álex Sánchez han completat la convocatòria; al Constància ho han fet Gaspar i Tòfol.