Etiquetes

26/4/14

Les finals es guanyen | Atlètic Balears - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

#Pujarem. Quant de joc van donar aquestes set lletres (i el coixinet de propina) la temporada passada. Com ens vam il·lusionar, oi? Nosaltres, al Centre d'Esports l'Hospitalet, som modestos. I com a modestos, sempre ens ha anat millor quan hem trepitjat de peus a terra, quan no hem fet volar coloms. Quan hem volgut anar més ràpid del que tocava, la història ens ha girat l'esquena. I al futbol, la història s'escriu majoritàriament sobre la gespa. Enguany, les coses pintaven malament pels volts del mes d'octubre, amb l'equip ancorat en zona de descens i amb previsions pressimistes pel que fa al futur esportiu. Els jugadors, els 22 que han format part d'aquesta plantilla, s'han encarregat de reconduir la situació amb la col·laboració intangible de la fidel parròquia riberenca; pocs a casa, menys a fora, però difícilment igual de collonuts. I els jugadors s'han carregat a sí mateixos de raons per demostrar que eren molt millors del que la gent deia, molt millor del que el personal escrivia. I sobre la gespa, s'han encarregat d'escriure una remuntada brillant, il·lusionant. I això no es pot perdre, no s'ha d'escapar. Després de tres mals resultats, no hi ha marge d'error: Magaluf acull una final, tant de bo la primera, però mai de la vida ha de ser l'última. Som millors que ells, segur, però cal demostrar-ho al camp: al futbol, la teoria no val per a res més que per a perdre partits. Guanyar pot donar mig passaport per al playoff d'ascens: dependre d'un mateix s'ho val. 90 minuts a mort, com mai aquesta temporada, 90 minut per tornar a somiar en el #pujarem.

L'Atlètic Balears
A Magaluf somien. Com mai ho haurien imaginat, evidentment. Sorprenent tothom (els primers, ells mateixos), l'Atlètic Balears de Nico López, l'Atlètic més mallorquí dels darrers temps, l'Atlètic més modest dels últims anys, ha donat una autèntica lliçó d'equip. Que al futbol els diners ajuden però no ho són tot sense voluntat. Que després les coses aniran millor o pitjor, que el descompte et traurà a domicili el que t'ha donat a Magaluf, però que un cop xiulat el final no hi haurà res a retreure a ningú. Amb aquesta filosofia, l'Atlètic aguanta segon. Però hi ha vertigen: una derrota (inèdita enguany com a local) pot ser mortal de necessitat i pot conduir els balearicos, fins i tot, a sortir provisionalment de la zona de playoff d'ascens després de moltíssimes jornades. Però ni hi pensen, en això, a Magaluf. La plantilla balearica s'ha conjurat i ha invocat l'esperit de les grans cites a l'Estadi Balear: han demanat a l'administrador concursal que els socis no paguin, que ara toca rebre el suport que durant tants partits s'han guanyat dret a tenir. Desig concedit.

L'Hospi visitarà un dels dos camps on ningú ha guanyat aquesta temporada a #2bg3. D'Elx va aconseguir sortir-ne com l'únic equip que no hi ha rebut cap gol i de Magaluf, n'ha de marxar com el primer equip en profanar un territori hostil per al visitant. Pressió ambiental, terreny de joc de dimensions reduïdes i superfície complicada, amb gespa artificial no precisament de darrera generació, bot irregular de la pilota i terra dur. Excusa? No, però cal tenir-ho en compte. Com caldrà valorar que Nico López no podrà comptar amb Biel Guasp, que estarà lesionat unes tres setmanes tot i haver passat ja el partit de sanció que va rebre fa una setmana. A banda de Biel Guasp, Nico López compta amb alguns jugadors que no estan al seu 100%, de manera que avui o fins i tot demà mateix, el tècnic mallorquí acabarà de definir l'onze que presenti davant l'Hospi

L'Hospi
Creença. L'Hospi és conscient que les males actuacions en els darrers partits, especialment contra el Sant Andreu i el Constància han complicat les coses. Així, el partit de demà a Magaluf s'ha convertit en molt més que un tòpic, en una final on, com declarava el capità Iván Hammouch dijous passat a l'Esportiu, només val guanyar. Fins i tot l'empat seria perjudicial per als interessos riberencs, ja que a dos partits del final dependre de tercers complicaria la fita del playoff. Però aquest Hospi, capaç de sortir d'una situació de descens per traslladar-la a l'extrem, és capaç de ser el primer equip en vèncer a Magaluf. Així ho creuen jugadors i també el seu entrenador, Kiko Ramírez, que veu l'equi`sobradament capaç de guanyar a Magaluf i afrontar les últimes dues jornades amb el favor de dependre dels marcadors contra Ontinyent i Olímpic. L'equip ha viatjat aquest mateix matí cap a terres mallorquines i ha fet una suau sessió, la darrera abans del partit de demà, a la Ciutat Esportiva de Son Bibiloni (RCD Mallorca) abans de marxar a l'hotel de concentració.

ATLÈTIC BALEARS - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 27 d'abril - 12:00 hores - Municipal de Magaluf
Jornada 36 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Atlètic Balears: Xavi Ginard, Joan Vich, Álvaro, Mairata, Castillo, Bernat, Esteban, Xisco Hernández, Pedro Capó, Cristian i Florin.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Pol, Provencio, Aridai, David Haro i Iban Salvador.

Àrbitre: Antonio Mariscal Sánchez (Andalusia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada