Etiquetes

19/4/14

Prohibit fallar | CE Constància - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

Després de dos empats contra Espanyol B i Sant Andreu, però sobretot després del triomf de l'Elche Ilicitano dijous contra el Badalona, no hi ha més marge d'error: l'Hospi ocupa la cinquena plaça provisional i només la victòria a Inca garantitzaria el retorn a la zona de privilegi. Sense crítica, sense retrets després d'una ratxa que encara es manté viva, després de nou partits sense perdre. Però això és #2bg3 i ningú perdona. No ho ha fet un Hospi que només ha perdut dos dels últims 27 partits, però tampoc fallen el Nàstic, l'Ilicitano o l'Alcoyano, mentre Atlètic Balears confia en el factor Magaluf, el Llagostera en la renda que ha acumulat durant mesos i el Lleida Esportiu, en el seu poderío. Tothom s'omple de raons per ser a final de Lliga entre els quatre primers, per somiar en el futbol professional. I l'Hospi té el seu futbol i la seva identitat com a raó principal per recuperar el sabor de la victòria davant d'un rival que ja va amargar el primer dia de desembre a l'Estadi (0-1). Caixa o faixa també per a un Constància que s'hi juga la vida o una mica més: quedar-se a Segona B i enllaçar tres temporades seguides. Partit a vida o mort, gran final. Tòpics per donar i vendre però els tres punts, que tornin cap a l'Hospitalet.

El Constància
Futur complicat per als del Raiguer. Amb 29 punts i el Sant Andreu, primera referència de possible permanència, a sis, el Constància té un marge d'error inexistent. Cal dir, però, que la situació pinta lleugerament millor que fa quinze dies però pitjor que fa una setmana: després de perdre a Tarragona, els inquers passaven la setmana a vuit punts de la promoció de descens. El triomf contra el Sant Andreu deixava la referència a cinc punts de distància però la setmana passada els marcadors no van acompanyar i el 0-0 a Reus va ser insuficient per un equip que necessita fer un ple de punts per somiar en la permanència. I això que fa quatre jornades que el Constància el dirigeix Ignasi Llompart, segon entrenador fins que fa quatre jornades va ser destituït Joan Esteva. Els del Raiguer han enllaçat dues jornades sense perdre (victòria i empat) però sobretot han trencat la ratxa de 16 partits sense vèncer que els ha situat en plena zona baixa. Si bé l'equip manté la mateixa identitat, hi ha signes que fan aquest Constància més perillós.

I és que un equip que compta amb Mateu Ferrer, Nico Rubio i Rubén Carreras a la parcel·la ofensiva no és un equip precisament coix. Altra cosa és que puntualment no tinguin sort de cara a porta, però fa dues setmanes contra el Sant Andreu l'equip va fer tres gols per primer cop en el que portem de curs. Amb 18 gols en 34 partits, l'aspecte ofensiu es demostra taló d'Aquil·les dels constanciers, que encara tenen uns registres defensius força decents (47 gols en 34 partits). Tercer pitjor local de la categoria a casa, però ni l'Alcoyano, ni l'Huracán, ni el Lleida Esportiu ni l'Elche Ilicitano, per exemple, han estat capaços de tornar d'Inca amb els tres punts a l'equipatge. Destaca, d'entre moltes dades, el fet que 15 dels 47 gols que han rebut els mallorquins han arribat justament després del descans i fins el minut 60, factor que facilita que sigui, de llarg, el pitjor equip de la Lliga a la segones meitats.

Pel partit de demà Ignasi Llompart recupera el davanter manacorí Nico Rubio, que diumenge no va viatjar a Reus per sanció. Justament per aquest mateix motiu el tècnic inquer perd Alberto López, el migcampista amb més minuts jugats de l'equip i que precisament també es va perdre el partit d'anada a l'Hospitalet pel mateix motiu. A banda d'Alberto (veurem si David o Campoy ocupen el seu lloc a l'onze), Llompart tampoc podrà comptar amb l'extrem Aitor Pons, lesionat i probablement tampoc amb Miquel Forteza; l'ex del Bini va jugar el seu últim partit el passat 21 de desembre al camp del Levante B. El Constància tindrà com a clara referència el partit d'anada a l'Hospitalet, on va vèncer per 0-1 gràcies al penal transformat per Jaime, a un bon treball defensiu i a un partit poc inspirat del quadre de Kiko Ramírez.

L'Hospi
I precisament això és el que vol evitar el Centre d'Esports l'Hospitalet: que es repeteixi la història. Al final, el 0-1 contra el Constància va servir com a petit punt d'inflexió per encadenar vuit jornades sense perdre (fins el 2-1 a Reus) i elevar l'equip a la part alta de la classificació. L'equip ha preparat a consciència aquesta setmana la final de demà a Inca. Més enllà dels marcadors de tercers, l'Hospi s'ha exigit batre el Constància per mantenir-se en zona de privilegi i encarar amb més coixí les tres jornades finals. Independentment del rival i del terreny de joc, Kiko Ramírez manifestava la seguretat en l'equip. La competitivitat, sempre clau, ho serà més en un tram final on la classificació és el menys important sempre que el rival estigui lluitant per un objectiu, sigui per dalt o per baix.

Tot i la inesperada ensopegada de diumenge passat a l'Estadi contra el Sant Andreu, plantilla i cos tècnic estan més confiats que mai en les seves possibilitats i s'han conjurat per sumar el màxim de punts possibles en aquest tram final. A més, està previst que Kiko Ramírez recuperi dos efectius importants de cara a demà: Pol Llonch i David Haro es van perdre el duel contra els quadribarrats per motius físics però tots dos han estat entrenant amb normalitat des de dimecres i en principi aquest vespre volaran amb la resta de convocats cap a Palma, on faran nit. Qui no hi serà és Pirulo, que pateix un problema muscular i causarà baixa per enfrontar-se demà al Constància. Així les coses, es preveu que un dels damnificats sigui Lucas Viale, titular contra el Sant Andreu i que podria tornar a la banqueta demà... sempre que Kiko Ramírez opti per (gairebé) repetir l'onze que va jugar fa 15 dies a Sant Adrià.

CE CONSTÀNCIA - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 20 d'abril - 12:00 hores - Nou Camp d'Inca
Jornada 35 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del Constància: Perales, Óscar, Connor, Joel Coch, Calonge, David, Víctor, Jaime, Rubén Carreras, Mateu Ferrer i Nico.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Pol, Provencio, Canario, David Haro, Aridai i Iban Salvador.

Àrbitre: Javier González Arévalo (Galícia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada