Etiquetes

13/4/14

Un mur | CE l'Hospitalet 0-0 UE Sant Andreu

No hi ha hagut manera. Per alguna cosa ben bé difícil d’explicar aquest matí ja feia pinta que no seria el millor dia de l’Hospi. Potser per la forta calor que ha fet a l’Estadi, potser per les baixes de darrera hora de Pol Llonch i de David Haro, potser perquè tots comptàvem amb els tres punts contra el Sant Andreu o perquè potser, al final, ha fet ràbia veure com l’equip que menys ha proposat ha acabat sumant un punt d’aquells que agrada sumar quan és al teu favor però dels que no agrada veure com t’esgarrapen. Tot hauria pogut canviar si Aridai hagués batut Morales al primer temps, abans del pas per la mitja hora de partit. Però al futbol les hipòtesis, l’ “i si…” no valen de massa. Valen els gols (quan n’hi ha) i els punts. Avui, doble dònut i un punt que almenys permet l’Hospi mantenir algun punt de distància respecte el cinquè (entre un i tres segons els marcadors de la tarda). Amb tot, no s’hi val a cremar-ho tot (només faltaria): ja són nou partits invicte i l’equip continua depenent dels seus marcadors per disputar el playoff d’ascens a la Lliga Adelante, a dia d’avui l’únic objectiu de l’equip. Passa a passa, graó a graó.

Com dèiem, el dia no començava massa bé amb la confirmació de les baixes de David Haro i de Pol Llonch. Tots dos arrosseguen molèsties i per precaució se’ls ha volgut reservar per a propers partits. Juntament amb la baixa de Pirulo, l’equip s’ha vist reestructurat amb el retorn d’Aridai a l’onze inicial, així com el d’un Akinsola que ha ocupat el lloc d’Haro. Al mig del camp, Lucas Viale també ha recuperat la titularitat en detriment de Pol. L’Hospi ha dominat el partit durant bona part dels 90 minuts. Cert és que el Sant Andreu ha tingut més intenció (que no pas potencial) ofensiva durant el primer acte, però sense escarafalls. Els de Martí Cifuentes tenien clar el pla a desenvolupar: buscar les seves opcions al primer acte i aguantar a la segona. I el cert és que el pla els ha estat a punt de sortir a l’inrevés quan al minut 21 una passada llargada ha habilitat Aridai, que ha marxat per velocitat, s’ha plantat tot sol davant Morales i ha perdonat el gol riberenc després d’una gran intervenció del meta quadribarrat (21’).

Era la primera opció de gol del partit, potser la més clara i tot, però no l’única. No defallia el ràpid extrem canari, que tres minuts després buscava espai a la frontal i deixava anar un bon xut amb cama dreta que marxava a l’esquerra de Morales (24’). El Sant Andreu, per la seva banda, ja havia començat a practicar l’altre futbol, el conservador: un món trigava Xapi Arnau a fer efectius els serveis de banda (el mateix que trigaria Rubén Canelada al segon acte). En atac, poca cosa més que un xut de falta amb mala llet d’Ibon Gutiérrez al qual responia perfectament un Carlos Craviotto que no ha tingut massa més feina de la prevista (35’). Molt més a prop del gol s’ha quedat Bebo en una de les darreres accions del primer temps: falta en línia de tres quarts executada per Aridai i rematada de cap del nigerià que marxava fora per ben poquet (42’).

A la represa la situació havia de canviar, però per bé que el domini riberenc s’ha intensificat pel que fa a possessió, la veritat és que els riberencs no han estat fins de cara a la resolució de les jugades. El Sant Andreu n’ha fet prou amb ordre i veterania per frenar una i altra vegada els intents de l’Hospi de superar la seva defensa. Els de Ramírez sovint s’han entestat a fer-ho pel mig de la defensa el dia que menys clarividents estaven. I fins i tot, en jugades aïllades els andreuencs haurien pogut sorprendre, com ara en una rematada de cap de Carroza a la sortida d’un córner picat per Ton Alcover (54’). Kiko Ramírez avui no ha tingut massa d’on triar i semblava clar que el primer canvi havia de ser l’entrada al camp de Carreño. Més tard també ho han fet Mousa i Quintillà, que a punt estaria de ser protagonista del partit.

Un i altre cop l’Hospi es topava contra la defensa quadribarrada, sòlida i dura davant la permissivitat d’un àrbitre que ha trigat 77 minuts a mostrar la primera groga als visitant (l’ha vista Melo). Pèrdues de temps cada vegada que la pilota marxava fora del camp i ansietat al bàndol riberenc en vistes que el temps s’esgotava i el gol no arribava. El tram final, amb el cansament en tots dos equips ha vist poc d’ordre al mig del camp i opcions per a tots dos equips. Craviotto ha hagut d’intervenir per treure una rematada d’Ander Vitoria (85’), però la gran ocasió l’ha tinguda per a l’Hospi Jordi Quintillà. El lleidatà, pocs minuts després d’ingressar al terreny de joc, ha deixat anar un bon xut des de la frontal amb cama esquerre que, per desgràcia riberencs, ha picat a la base del pal esquerre de la porteria de Morales (88’). Hauria estat l’èpic gol d’un triomf molt necessari que hauria fet somriure l’Hospi. Hauria pogut somriure el Sant Andreu també, vist que el pla li havia sortit a la perfecció, però la victòria del Mestalla sobre l’Huracán envia els barcelonins al lloc de promoció de descens.

FITXA TÈCNICA 

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale (Quintillà, 75'), Moyano, Lucas, Provencio (Mousa, 85'), Canario, Aridai, Akinsola (Carreño, 66') i Iban Salvador. 

UE SANT ANDREU: Morales, Xapi Arnau, Canelada, Carroza (Melo, 62'), Azparren, Mozó, Ibon, Matas (Aarón Bueno, 57'), Guzmán (Josu, 71'), Ton Alcover i Ander. 

Àrbitre: Aritz Azpilikueta Saldías (Euskadi). Ha amonestat els locals Iban Salvador (34'), Peque (84') i els visitants Melo (77'), Azparren (79'), Ton Alcover (87'). 

Incidències: partit corresponent a la 34a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 500 espectadors. Matí assolellat. A l'Hospi, Álex Sánchez i Manel han completat la convocatòria; al Sant Andreu ho han fet Éric i Albarrán

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada