Etiquetes

12/5/14

Guijuelo, Las Palmas Atlético i Cádiz, possibles rivals

Club Deportivo Guijuelo, Unión Deportiva Las Palmas Atlético o Cádiz Club de Fútbol. Un d'aquests tres clubs serà el rival del CE l'Hospitalet a la primera eliminatòria del playoff d'ascens a la Lliga Adelante que començarà el proper cap de setmana i que pot conduir l'Hospi al futbol professional d'aquí a sis partits. El rival el coneixerem aquest dilluns a partir de les 16:30 hores quan a la seu de la RFEF, a Las Rozas, es realitzi el sorteig corresponent a aquesta fase d'ascens. Pendents del rival, el que sí es coneixen són les dates dels partits: aquest cap de setmana, 17 o 18 de maig, es jugaran els partits d'anada, mentre que el cap de setmana del 24 i el 25 de maig se celebraran els partits de tornada. Com que l'Hospi ha acabat classificat en segona posició, el factor camp és al seu favor de manera que el partit d'anada es jugarà a Guijuelo, Las Palmas o Cadis. A diferència de la passada temporada, enguany els riberencsno disposaran d'una segona oportunitat en cas que no superessin aquesta primera eliminatòria. A continuació, un breu resum dels tres equips, Guijuelo, Las Palmas Atlético i Cádiz, que compartiran bombo amb l'Hospi.

Club Deportivo Guijuelo
Web Oficial | Twitter Oficial

Vuitena temporada consecutiva a Segona Divisió B del conjunt que enguany ha dirigit Rubén de la Barrera, tècnic gallec de només 29 anys que arribava a Guijuelo aquest estiu. Els salmantins s'han classificat, com la resta de possibles rivals, en quarta posició al grup 1 de Segona Divisió B. Fita històrica per als chacineros, que han realitzat la millor temporada en els seus 40 anys d'història. El Guijuelo va classificar-se per a la fase d'ascens la setmana passada amb un empat (1-1) contra l'Avilés Industrial al seu Municipal. Quarts, els salmantins arriben a playoff després de sumar 60 punts en 36 partits (recordem que el grup 1 enguany tenia 19 equips), fruit de 16 victòries, 12 empats i 8 derrotes. Setè millor local amb tres derrotes (Zamora, Sporting B i UD Logroñés), els castellans han destacat especialment pel seu rendiment lluny del seu Municipal, on han aconseguit 29 punts (segon millor visitant només per darrere de l'Oviedo).

Amb 49 gols, el Guijuelo és tot just el vuitè equip més golejador del seu grup. Ha guanyat vuit partits per més d'un gol, però les victòries més àmplies han arribat sempre a domicili (0-3 a Noja i 0-5 a Gijón). Pel que fa a noms, el pes realitzador correspon a un vell conegut de #2bg3 com és l'andalús Antonio Pino: l'ex de l'Espanyol B ha fet més d'una cinquena part dels gols del Guijuelo, 11 de 49; curiosament el cordovès va fer el gol dels periquitos al partit de la passada temporada entre l'Espanyol B i l'Hospi (1-1, gol riberenc de Moyano). A certa distància hi ha els migcampistes Chuchi (6 gols), Néstor Gordillo i Manu Moreira, amb 5 gols cadascú. També ha anotat 5 gols el davanter Javi Ballesteros; el zamorà, que viu la seva segona etapa al Guijuelo, també va passar fa dos cursos pel grup 3 quan va militar al Lleida Esportiu. La nòmina de vells coneguts la completen el porter Wilfred, titular indiscutible a Guijuelo i que durant dues temporades va jugar a la UE Llagostera i el migcampista Javi Moreno, que l'any passat va ser al Badalona i que també ha defensat la samarreta d'Huracán, Benidorm, Mallorca B i Alzira. Wilfred ha encaixat 31 gols, xifra que converteix els salmantins en el segon equip menys golejat del grup (només superat pel Racing). Tot i que el seu Municipal es de gespa artificial, curiosament el Guijuelo ha perdut l'únic partit a domicili que ha disputat sobre aquesta superfície: va ser precisament ahir a Mieres, on va caure per 2-1 amb el Caudal. Seria el primer enfrontament a la història entre tots dos equips; l'Hospi, però, ja ha jugat tres cops a la província de Salamanca, dos cops contra l'extinta UD Salamanca (a Segona A i a Segona B) i un cop contra el Salmantino, el seu filial, en una promoció d'ascens a Tercera Divisió als anys 70.

Unión Deportiva Las Palmas Atlético
Web Oficial | Twitter Oficial

El filial de la UD Las Palmas ha aconseguit en l'any del seu retorn a Segona Divisió B una fita també històrica: classificar-se per primer cop a la seva història per un playoff d'ascens a la Lliga Adelante. La quarta posició d'aquesta temporada és la millor classificació del filial de la UD en els seus més de 70 anys d'història. Víctor Afonso és l'entrenador de la Vela Chica des de la temporada 2008-2009, la darrera en què l'equip havia jugat a Segona B. L'any passat, el filial va ser campió del grup 12 de Tercera i va ascendir a la primera eliminatòria en batre el Tuilla (global de 4-1). Els grancanaris es classificaven per al playoff d'ascens ahir mateix gràcies al seu empat al camp del Conquense (2-2) i a la derrota del Bilbao Athletic al camp del Leganés. Amb 66 punts (dos menys que l'Hospi), l'equip de Víctor Afonso s'assegurava la quarta plaça gràcies a 17 victòries, 15 empats i, únicament, 6 derrotes. I de les sis, només 1 ha tingut lluny a l'Anexo de l'Estadio de Gran Canaria, on el filial ha disputat els partits durant tota la temporada regular; precisament el Conquense del català Jordi Fabregat ha estat l'únic capaç de derrotar la Vela Chica al seu fortí (0-1, jornada 19). Tanmateix, Las Palmas Atlético és tot just el setè millor local del grup 2, mentre que ha estat el segon millor visitant del grup.

Amb 50 gols, Las Palmas Atlético ha estat el novè equip més golejador del grup 2 de Segona Divisió B. Xifres en mà el seu màxim golejador és el davanter Héctor Figueroa, amb 13 dianes. Però l'ex de l'Estrella de Sardina forma part de la disciplina del Primer Equip, dirigit per Sergio Lobera, des de finals de gener. Amb aquesta baixa, és Roque Mesa qui ha agafat el relleu del de Las Torres. Mesa és un vell conegut del grup 3, ja que la passada temporada va formar part de l'Atlètic Balears que va vèncer a l'Hospitalet per 0-1. El tercer màxim golejador (6 gols) és Tyronne, promesa de l'equip de Siete Palmas que ja va debutar amb el Primer Equip a la Lliga Adelante i que l'any passat va actuar com a cedit al Barakaldo. Enguany, però, Tyronne encara no ha tingut minuts amb l'equip de Sergio Lobera com, en canvi, sí han tingut Leo Rodríguez i José Manuel Artiles, defensa i migcampista, respectivament. Sorprèn encara més que Las Palmas Atlético sigui amb 27 gols el segon equip menys golejat del grup, una xifra poc habitual per als equips filials. Sota pals, un Ale Martín que ja ha anat convocat amb el Primer Equip per bé que no hi ha debutat, encara. Dos partits ha jugat Las Palmas Atlético a domicili aquesta temporada sobre gespa artificial i resultat repetit: 0-0 a Fuenlabrada i a l'Antiguo Canódromo del Puerta Bonita. Mai a la història s'han enfrontat 

Cádiz Club de Fútbol

Quarta temporada consecutiva a Segona Divisió B d'un autèntic històric del futbol espanyol. Com a l'Hospi, els gaditans també han viscut un relleu a la banqueta aquesta temporada arran de la derrota per 3-0 al camp de l'Almería B. Acte seguit, Raúl Agné era acomiadat i els andalusos fitxaven Antonio Calderón, que viu la seva segona etapa a la Tacita de Plata. Els andalusos, com Las Palmas Atlético i l'Hospi, van assegurar-se la seva classificació ahir diumenge gràcies a la seva victòria per 0-2 al camp del Cacereño. Els gaditans han acabat quarts amb 71 punts, tres més que l'Hospitalet, gràcies a 21 victòries, 8 empats i 9 derrotes. Fan por les xifres com a local, on el Cádiz ha guanyat 16 dels 19 partits que hi ha jugat; només el Cacereño (3-4) ha estat capaç de guanyar al remodelat Ramón de Carranza. Millor local del grup 4 i vuitè millor visitant amb 21 punts de 57 possibles, per bé que amb 27 gols és el segon equip menys golejador lluny del seu terreny de joc.

75 gols ha marcat el quadre gadità, el més golejador dels quatre grups de Segona Divisió B. Gairebé dos gols per partit de mitjana i dos homes que acumulen 41 gols entre tots dos. Airam Cabrera és el màxim golejador amb 23 gols (ja en va fer 27 amb el Tenerife B fa unes temporades abans de marxar a Vila-real). Per la seva banda, l'extrem Juan Villar ja ha marcat 18 gols en la que és la seva segona temporada al Cádiz. Per noms, el Cádiz seria, de llarg, l'equip que més pot témer no només l'Hospi sinó la resta de rivals. Començant per la porteria on hi ha un Sergio Aragoneses que l'any passat era precisament al Tenerife que va ascendir a l'Estadi. Jugadors que ja han passat pel futbol professional com poden ser Martins (ex Mirandés), Miguel Ángel Tena (més de 240 partits a Segona A) o Dioni (ex Hércules) i exjugadors de #2bg3 com el silenc Albert Dalmau, o l'ex del Nàstic, Perico completen la nòmina d'un equip dissenyat per ascendir i amb una gran massa social i mediàtica al darrere. Cádiz i l'Hospitalet ja van enfrontar-se l'any 2010 en partit de la segona eliminatòria de la Copa del Rei; aquell dimecres de setembre l'Hospi del desaparegut Ángel Pedraza va perdre al Carranza per 3-1 (Aarón Bueno, Caballero -2- / Cirio). Aquesta temporada el Cádiz ha jugat quatre partits sobre gespa artificial amb balanç d'una victòria (1-2 a La Línea), un empat (0-0 al camp de l'Arroyo) i dues derrotes (1-0 a Lucena i 1-0 al Palo).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada