Etiquetes

4/5/14

Resum de la 37a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 37a jornada


Detalls #2bg3 | 37a jornada

El Lleida Esportiu aconseguia salvar miraculosament l'opció de dependre del seu marcador a la darrera jornada després de capgirar un 1-2 al temps de descompte en un tens partit contra l'Olot. Els garrotxins s'avançaven en dues ocasions gràcies als gols d'Agustín (segon del curs) i David Corominas (13è a la Lliga). A la primera meitat havia empatat Pau Bosch. Al descompte, els blaus giraven la truita amb els gols de Biel Medina i una diana de penal al minut 93 de Raúl Fuster. Partit que va acabar amb un encreuament d'acusacions entre tots dos equips amb els maletins i una nova Seligratada com a teló de fons. Els de la Terra Ferma són tercers amb 65 punts després de sumar el seu tercer triomf seguit al Camp d'Esports, la cinquena jornada sense perdre. Per la seva banda l'Olot cau a la 14a posició i rebrà a la darrera jornada un Prat que ha de guanyar per aspirar a la promoció de descens.

Imatge: Pepe García / Diario Franjiverde
Els tres equips que esperen torn per jugar playoff són l'Ilicitano, l'Alcoyano i l'Atlètic Balears. Qui millor ho té és el filial franjaverda, que va desfer-se del Reus per un concloent marcador de 3-0 en un Martínez Valero que continua sent talismà. Els de Vicente Mir tanquen la lliga regular com a locals sense conèixer la derrota a casa. Gols de Sergio León, Anaba i Migue García, aquest darrer de penal; dotzè, tercer i cinquè gol, respectivament, de tots tres jugadors. Novena victòria seguida de l'Ilicitano al seu terreny de joc i quart encontre consecutiu sense encaixar-hi cap gol. Per la seva banda el Reus tanca la lliga a domicili amb una nova derrota, la sisena consecutiva. Amb -17, els roig-i-negres tenen un dels pitjors average generals com a visitants de tot el grup (només l'empitjoren Ontinyent i Constància).

Imatge: Sergio Sanz
Precisament el Constància confirmava ahir el seu descens a Tercera Divisió. Havia de guanyar a Magaluf i no va passar d'un empat sense gols que, a més, també complica moltíssim les opcions de l'Atlètic Balears de disputar el playoff d'ascens. Instal·lat en zona noble des de la jornada 2, l'Atlètic Balears cau dels quatre primers llocs 35 setmanes després i no dependrà del seu marcador a Ontinyent per poder-hi tornar. Tercer partit sense guanyar dels balearicos, segon consecutiu a casa (hi han sumat únicament un dels darrers 6 punts). Per la seva banda, al Constància se li haurà fet curta la Lliga: han encadenat cinc jornades sense perdre amb dues victòries com a locals i tres empats (Reus, Llagostera i Magaluf) a domicili.

Imatge: Paco Carrasco / AE Prat
I el quart equip que ocupa zona de descens és el Prat. Ahir els de Pepe Delgado van deixar escapar una oportunitat d'or per situar-se en zona de promoció de descens en caure derrotats al Sagnier per 0-1 davant l'Alcoyano. Passat el primer quart d'hora del partit, el quart gol aquesta temporada de Carles Salvador va donar als de David Porras el primer triomf lluny del Collao en el que portem de 2014. Tres punts que permeten els alacantins mantenir opcions de disputar la fase d'ascens i que gairebé condemnen el Prat a baixar a Tercera. Cinc partits després, els del Baix queien derrotats en un Sagnier que va tornar a presentar un molt bon aspecte a les seves graderies. Segon desplaçament consecutiu en què l'Alcoyano manté a zero la seva porteria.

El Prat haurà de guanyar a Olot i esperar que el Mestalla perdi a Mestalla contra el Sant Andreu. Els valencianistes van caure golejats per 4-2 a Sant Adrià i s'han vist condemnats al mal menor de la promoció de permanència. El partit es va posar bé per als de Sergio González, que s'avançaven amb un 3-0 gràcies a les dianes de Jairo, Mamadou i Marc Caballé. El Mestalla va reduir distàncies amb l'estrena golejadora de Gayá i el tretzè gol a la Lliga de Chumbi, però el novè gol del curs de Jairo va certificar un nou triomf d'un Espanyol B que ja s'ha situat vuitè després d'una magnífica segona volta. Sisena jornada sense perdre dels periquitos com a locals. El Mestalla tanca la lliga regular sense haver guanyat a domicili en tot el 2014; setena derrota seguida lluny de Paterna.

I la derrota del Mestalla pel matí salvava automàticament un Sant Andreu que va viure davant l'Olímpic el partit més plàcid de la temporada. Triomf per la mínima, 1-0, gràcies al gol d'Ander Vitoria abans del descans. Morales li havia aturat instants abans un penal a Edu Rifaterra. Els de Xàtiva han perdut les opcions de jugar el playoff en una discreta segona volta a domicili amb l'únic triomf per 0-3 a Paterna. Tercer triomf consecutiu d'un Sant Andreu que ha assolit la permanència de la mà de Martí Cifuentes. Els quadribarrats han encaixat només un gol en les últimes quatre jornades que els han permès assolir la xifra de 44 punts. Cinquena jornada sense guanyar de l'Olímpic.

Imatge: Isaac Navarra
El Llagostera no ha pogut certificar la seva classificació per al playoff d'ascens després de no passar de l'empat (1-1) al camp del Levante B. Punt del tot insuficient per al filial llevantinista, que d'aquesta manera es veu matemàticament condemnat al descens a Tercera Divisió després de dos cursos a la categoria de bronze. I això que les coses pintaven bé amb un gol de Jorge Galán als deu minuts de la represa (quart del curs). A vuit del final, però, Salva Chamorro salvava un punt agredolç per als llagosterencs, que al descompte han errat un penal. Fernández Brito permetia Enric Pi fer l'1-2, però el vallesà veia com Ovejero li aturava el llançament com bé explicaven els comptes a Twitter de Levante i Llagostera. Al final, tristor al bàndol local i regust amarg al Llagostera. Els gironins saben que si guanyen no només es classificaran per al playoff sinó que també seran campions; l'empat també els classificaria en tots els casos menys un. Sisena jornada sense guanyar del Levante B i quart desplaçament sense vèncer del 'Llagus'. Vallho ha disputat el seu partit número 100 a Segona B (1 amb el Girona i 99 amb el Llagostera).

Imatge: Nàstic
Durant unes hores, el Nàstic de Tarragona viurà en zona de playoff. Ara mateix no recordo si va arribar a estar entre els quatre primers en algun moment d'alguna jornada, però el cert és que aquest pot ser el primer cop que estigui en zona de playoff quan acabi diumenge. La raó? La novena victòria consecutiva dels homes de Vicente Moreno, quarta a domicili, avui al camp del Villarreal B. Marea grana al Mini Estadi en un partit que el Nàstic s'ha posat de cara amb el matiner gol d'Adri Cuevas (primer del curs). Juanto ha empatat minuts després amb un gol de classe (ja en suma 13), però el desè gol de Lago Junior situa els grana amb 64 punts i en segon lloc a l'espera del que facin l'Hospitalet, Atlètic Balears i Lleida Esportiu. Caldrà anar molt enrere en el temps per trobar una ratxa similar de triomfs dels tarragonins, que ja fa 11 setmanes que no perden. Per la seva banda, la setena derrota com a local del Villarreal B situa els groguets com el tercer equip amb més derrotes com a local a #2bg3.

Per la seva banda, el Badalona ha hagut d'esperar a la penúltima jornada per assegurar una salvació que pocs pensàvem que acabaria sent l'objectiu dels homes de Piti Belmonte. A manca d'anàlisis més extenses per veure com han arribat els escapulats a aquesta situació, el fet és que els badalonins en feien prou puntuant a Manises i han acabat guanyant-hi per 0-1 gràcies a un altre gol de Rubén Negredo, que ja n'ha fet 5 amb els badalonins. Tercera jornada sense guanyar d'Huracán, que suma la seva segona derrota del curs com a local, la tretzena en total (pitjor marca, destacadíssima, de la seva curta història). Tercer triomf del Badalona lluny del Camp del Centenari. Joaquín ha jugat el seu partit número 150 a Segona Divisió B (67 amb la Gramenet i 83 amb el Badalona).

Classificació #2bg3 | 37a jornada

Propera jornada #2bg3 | Horaris 38a jornada

Diumenge, 11 de maig
12:00 Constància-Levante B
18:00 Alcoyano-Espanyol B
18:00 Badalona-Lleida Esportiu

18:00 Mestalla-Sant Andreu
18:00 Llagostera-Elche Ilicitano
18:00 Nàstic-Huracán
18:00 Olímpic-L'HOSPITALET
18:00 Olot-Prat
18:00 Ontinyent-Atlètic Balears
18:00 Reus-Villarreal B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada