Etiquetes

11/5/14

Som de playoff! | CD Olímpic 0-1 CE l'Hospitalet

Sala Multimèdia | 20 d'octubre de 2013, dues de la tarda: l'Hospi empata sense gols a Torrellano davant l'Elche Ilicitano i cau a la penúltima posició de la Lliga. Havia acabat de debutar Kiko Ramírez a la banqueta de l'Hospi i alguns mitjans definien els riberencs com un equip cada cop més enfonsat. Però és clar, hi ha un component que pocs experts coneixen, que poca gent té en compte quan valora les opcions riberenques: som l'Hospi. I això vol dir moltes coses que algun dia podrem llistar però, sobretot, que aquest equip no es rendeix mentre hi ha esperança, fam i qualitat, mentre les matemàtiques ho permete. Amb permís del compromís i del treball, de la constància, de aixecar-se quan caus i de no caure quan aixeques massa els peus de terra. Per sisè any consecutiu el Centre d'Esports l'Hospitalet ha arribat a la darrera jornada jugant-se alguna cosa 'per dalt' i ahir a Xàtiva, l'equip va escriure una nova i brillant pàgina al llibre d'or de la història d'aquesta entitat que va camí dels 60 anys. L'Hospi, fidel al seu estil agònic, aconseguia un triomf per la mínima davant l'Olímpic (0-1) per certificar la classificació per al segon playoff d'ascens a la Lliga Adelante consecutiu. Poca broma. Sense fer soroll, sense presumir, però amb igual o més confiança, aquest Hospi ha fet el que semblava impossible: convertir una quimera en realitat. Demà al bombo de las Rozas esperen Guijuelo, Las Palmas Atlético o Cádiz. Nosaltres també els esperem.

La lectura menys emotiva i més futbolística del que s'ha viscut aquest segon diumenge de maig a Xàtiva no ha diferit massa del que tots esperàvem. D'inici, dues novetats a l'onze inicial de l'Hospi: Valentín i Iban Salvador han recuperat la titularitat després d'un partit de sanció. El partit no ha tingut massa més història (i menys ocasions) que un Hospi que ha volgut la pilota sense tenir massa claredat d'idees i un Olímpic que tot i no jugar-se res s'ha mostrat tant competitiu com acostuma a ser habitual. Amb tot, ha estat el quadre de Kiko Ramírez el que ha creat la primera opció de perill amb cara i ulls. Corria el minut 10 quan Aridai ha deixat anar un bon xut amb cama dreta des de la frontal que s'ha acabat perdent per sobre del travesser de la porteria avui defensada per Francis. El teixit defensiu preparat per Aparicio ha posat díficils les coses a un Hospi que ha acabat desesperat davant les poques concessions dels locals.

El primer xut a porta de l'Olímpic l'ha dut a terme Jhon Edison; el colomnià ha recollit una pilota a la frontal de l'àrea i amb un xut ras ha obligat a estirar-se un Carlos Craviotto prou segur (19'). El partit avançava amb un Olímpic que cada cop tirava més de joc directe i de generar possibilitats en faltes picades per Marenyà o Álex Vaquero. Tot i això, la millor opció de la primera meitat l'ha tinguda l'Hospi. En una de les poques jugades en atac trenades pels riberencs, l'equip ha mogut bé la pilota en una situació en què han intervingut Aridai, Provencio i Valentín; el migcampista madrileny ha vist l'arribada des del darrere del lateral, que ha fet un bon control dins l'àrea gran però no ha pogut connectar bé un xut que ha marxat un pèl desviat (34'). La resposta, tres minuts després, ha arribat per part de Dani Gómez, que ha aprofitat un rebuig a la sortida d'una falta per deixar anar un cacau des de la frontal que ha marxat a córner després de picar en un defensa riberenc (37').

La segona meitat ens deixava un Hospi amb més presència en territori xativí i un Olímpic que buscava la seva opció en un contracop de Jhon, tot d'una que Dani Gómez havia deixat el seu lloc al camp al sempre perillós Nando Ramón. Per sort, el balear avui no ha aparegut; sí ho ha fet Aridai, que després de marcar-se una jugada marca de la casa s'ha plantat tot sol davant Francis i ha errat en la resolució, en el menys complicat de resoldre (49'). Perdonava l'Hospi i el partit avançava sense que acabés de passar res destacable sobre la gespa. L'Alcoyano no guanyava l'Espanyol B i el triomf de l'Atlètic al Clariano donava validesa al punt de l'Hospi... sempre que l'Olímpic no marqués. Ramírez movia la banqueta i feia entrar primer Canario i després Akinsola en el lloc de Pol Llonch i d'Iban Salvador. Provencio buscava el gol de la temporada amb un xut desviat des del mig del camp (72') i Samu era a punt de fer-se un gol en l'intent de rebutjar una bona centrada d'Aridai (79').

S'apropava el tram final de partit i l'Hospi no acabava de treure l'aigua clara d'un partit lleig i travat. Fins que al minut 87 va aparèixer del no res Aridai per fer-se espai a la frontal de l'àrea, situar-se en posició de xut i activar la seva cama dreta per creuar la pilota, rasa, no massa forta, lluny de l'abast de Francis i ajustada al pal dret de la porteria local. Deliri absolut i pinya entre jugadors i afició de l'Hospi (87'). Ara sí, per fi, l'Hospi tenia al sac el playoff sense haver de mirar a més camps que a Llagostera, d'on esperàvem un gol de l'Elche Ilicitano que ens hauria fet bicampions. No va arribar l'ajuda del filial franjaverda, i gairebé va arribar l'empat de l'Olímpic a tocar del temps reglamentari  amb una centrada-xut de Kike Alcázar que es passejava per l'àrea petita sense que ningú trobes rematador. Els quatre minuts de propina els va agrair, sobretot, el col·legi de cardiòlegs; més tensió pel resultat que pel perill real dels locals, l'àrbitre va xiular la fi d'un partit suat però de final feliç. Miracle aconseguit. Resorgit com el Fènix, sortit de les cendres, i buscant més una recompensa que no pas una venjança. 

FITXA TÈCNICA 

CD OLÍMPIC: Francis, Pablo Revert, Peris, Mendoza, Kike Alcázar, Samu, Vaquero, Marenyà (Vaquero, 87'), Dani Gómez (Nando Ramón, 46'), Jhon i Perales (Toni Vela, 85'). 

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Pol (Canario, 67'), Provencio, Aridai (Peque, 89'), David Haro i Iban Salvador (Akinsola, 79'). 

Gols: 0-1 Aridai (86'). 

Àrbitre: Eduardo Moya Baena (Andalusia). Ha amonestat els locals Perales (11') i Kike Alcázar (28') i els visitants Aridai (87') i Craviotto (90')
.
Incidències: partit corresponent a la 38a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a Camp Murta davant d'uns 500 espectadors. Presència de més de mig centenar d'aficionats de l'Hospi a Xàtiva. Tarda assolellada a la capital de la Costera amb molt bona temperatura.

1 comentari: