Etiquetes

3/5/14

Tots a l'Estadi! | CE l'Hospitalet - Ontinyent CF (diumenge, 12:00 hores)

Tots a l'Estadi, sense excuses! Demà l'Hospi jugarà el darrer partit de la temporada regular, el penúltim abans de tancar la lliga el proper dia 11 a Xàtiva. Al cap, només un número: el 6. 6 punts són els que vol sumar l'Hospi d'aquí al final de la Lliga, 6 punts que incontestablement donarien als riberencs una plaça de playoff que semblava coll amunt instants abans que Valentín clavés amb la seva calba d'or l'1-2 a Magaluf. Passàvem d'un virtual setè lloc a una segona posició que l'Hospi no havia trepitjat en tot el curs. Passàvem d'aferrar-nos a les matemàtiques i als favors de tercers a dependre, novament, dels propis marcadors. Un luxe en els temps que corren. Avui, amb un ull posat a Bunyol, a Vila-real i, perquè no dir-ho, també a Manises (una mica efecte papallona). Però passi el que passi, l'Hospi té la paella del mànec en un altre partit trampa contra un Ontinyent ja descendit. Però enguany, l'Hospi ja ha demostrat que els partits contra els equips de baix no li han resultat precisament fàcils. I tots sabem que en aquest rush final, molts equips surten sorprenentment motivats al camp. Potser demà, potser en vuit dies. En ambdues cites, el suport de l'afició riberenca donarà un plus: de Xàtiva ja en parlarem, però demà ningú pot fallar. Amb entrada gratuïta. Tots a l'Estadi!

L'Ontinyent
Des de fa dues jornades, els de la Vall d'Albaida són matemàticament equip de Tercera Divisió. No començava la temporada massa bé a l'etapa de Juan Moreno com a tècnic dels ontinyentins: 8 punts en 13 jornades van clavar els valencians a la darrera posició des de ben entrat el Campionat, zona don no hi han aconseguit sortir malgrat dos tímids intents de reacció. El primer va coincidir amb l'arribada a la banqueta de Nino Lema, una institució a Dénia però que l'any passat a Oriola va calcar el que li ha passat enguany al Clariano. Les victòries contra el Prat i l'Espanyol B abans del mercat d'hivern feien pensar en una reacció, però precisament l'Hospi va frenar els valencians en un partit estrany (1-3) al Clariano. Des d'aleshores, l'Ontinyent no ha tornat a ser el mateix i, lluny de sumar, Nino Lema tampoc no ha contribuït a la reacció de l'equip amb un discurs més aviat poc autocrític per bé que els reforços que van arribar al llarg del mes de gener tenen el tècnic gallec com a culpable.

Imatge: Toni Tortosa
Arriba a l'Hospitalet el tercer pitjor visitant: l'Ontinyent ha sumat 11 punts de 54 possibles i amb 40 gols en contra és l'equip que més dianes ha rebut fora del seu camp. 40 dianes que contribueixen de forma clara a la marca de 65 gols encaixats, una de les pitjors de les darreres temporades al grup 3 de Segona Divisió B. L'aspecte defensiu ha estat, sorprenentment, el taló d'Aquil·les de l'equip de Lema, un entrenador que ha basat bona part del seu èxit en la solidesa dels seus equips, sempre prioritzant l'atenció defensiva. De fet, en 31 dels 36 partits jugats aquest curs els valencians han encaixat, mínim, un gol. Immers en una ratxa de 5 derrotes consecutives, l'Ontinyent competirà demà contra l'Hospi amb l'ànim de tancar la temporada amb un regust menys amarg del que s'espera.

Amb tot, els valencians són un equip amb més gol, amb més producció ofensiva de la que declara el seu tècnic. Amb David Verdú com a màxim golejador amb set dianes, homes com Paco Sáez o Nico també aporten perillositat a l'atac ontinyentí. De fet, amb 34 gols, l'Onti supera la mitjana de 32 gols marcats dels equips que encara lluiten per evitar el descens a Tercera Divisió. Sense baixes per lesió ni sanció, Nino Lema podria recuperar Paco Sáez i Unai Alba de cara al partit de demà; l'interior va ser baixa diumenge contra el Sant Andreu mentre que el porter guipuscoà fa uns quants partits que arrossega unes molèsties físiques que, per exemple, li han impedit colpejar la pilota correctament en els serveis de porteria. Els valencians sortiran demà mateix amb l'autocar cap a terres catalanes, just per disputar el partit a l'Estadi.

L'Hospi
Per la seva banda l'Hospitalet ha treballat amb tot el grup en perfectes condicions per preparar l'enèssima final de la temporada contra l'Ontinyent. L'experiència diu més del que sembla i ja són uns quants partits contra equips de la segona meitat de la taula en què l'Hospi ha tingut moltíssims problemes per tirar endavant l'encontre... o fins i tot no ha guanyat (cas dels dos partits contra Constància i Sant Andreu, sense anar més lluny). Per això mateix, Kiko Ramírez ha exigit a l'equip un penúltim esforç per donar continuïtat a l'eufòria (ben canalitzada) que va comportar l'agònic triomf de diumenge a Magaluf, una victòria que ressitua els riberencs en plataforma de llançament per disputar el playoff d'ascens a la Lliga Adelante. Sobre la possibilitat de primes a tercers, però, jugadors i tècnic coincideixen en què la millor motivació la té l'Hospi.

I és que després d'un mal inici, pocs s'imaginaven ser a dia d'avui amb tantes opcions de ser entre els quatre primers. Per això caldrà derrotar l'Ontinyent i l'Olímpic i oblidar-se de la resta de rivals, de la resta de partits. De cara a demà, Kiko Ramírez compta amb la bona notícia de l'alta de Pirulo, que sembla haver deixat enrere els problemes físics que van impedir que viatgés a cap dels dos partits de Mallorca. L'andalús pinta a novetat en una convocatòria de la qual cauen dos jugadors sancionat: Valentín i Iban Salvador van veure diumenge passat a Calvià la cinquena groga del curs i hauran de descansar demà contra l'Ontinyent. En aquest sentit, l'Hospi encara arrossega una llista important de jugadors apercebuts que en cas de veure groga es perdrien el partit de Xàtiva: Hammouch, Viale, Canario, Lucas, Pau i Carreño.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - ONTINYENT CF
Diumenge, 4 de maig - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 37 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Mousa, Viale, Moyano, Pol, Provencio, Canario, Aridai, David Haro i Akinsola.

Possible onze de l'Ontinyent: Unai Alba, Abenza, Ángel, Berna, Borja, Juanjo Pereira, Cervera, Hermosa, Paco Sáez, Nico i Jaime Jornet.

Àrbitre: César Soto Grado (la Rioja).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada